Fin bakst · Grov bakst

GLUTENFRI OG ELTEFRI BAKST

img_5895

Den beste glutenfrie grove baksten er den som er eltefri. Da får mel, frø og korn god tid til å trekke til seg væsken og utvikle de beste smakene. Her har jeg samlet flere av mine eltefrie oppskrifter. Jeg anbefaler på det sterkeste å teste en eller flere av de.

Alle oppskriftene er med rene melsorter. Dette av flere grunner; smak, konsistens, sunnhet og holdbarhet. De ferdige melmiksene inneholder mye stivelse. Stivelse er ikke akkurat sunt og i tillegg gir det en spesiell konsistens på baksten. Dessuten inneholder de ofte lite fiber og har lav grovhetsprosent. Når du baker med rene melsorter velger du selv hvor grovt du vil ha brødet, og du har full kontroll på ingrediensene.  Og ikke minst, ingrediensene røres raskt sammen, så du slipper elting!

Alle oppskriftene for glutenfri og eltefri bakst finner du her. Kanskje noen av disse kan friste?

  • Den første oppskriften er eltefrie bokhveterundstykker. Den finner du her
  • Glutenfri myk loff med sprø skorpe finner du her
  • Deilige eltefrie chiarundstykker finner du hvis du trykker her
  • Og tilslutt for et deilig glutenfritt brød som både er sunt og skikkelig godt, klikk her

img_6485-1

 

Legg inn en kommentar