Søt bakst

VERDENS BESTE GLUTENFRI BROWNIES

Annonse kakeboka blogg 3

Brownies må være Norges mest populære kake. Ikke bare er den super raskt å lage, Brownies er også kriminelt godt. Dessuten trenger man ikke glasur, noe som gjør det lekende lett. Denne glutenfrie browniesen er latterlig god. Ferdig stekt er den myk, med deilig sjokoladesmak og et lett sprøtt lokk, akkurat slik brownies skal være. Skal du bake en glutenfri kake i nær fremtid så la det bli denne. Du kommer ikke til å bli skuffet.

Denne glutenfrie browniesen er minst like god etter et døgn i kjøleskapet, så jeg baker alltid denne kvelden i forveien så blir det en ting mindre å forberede. Jeg serverer den ofte slik den er, men med et lett melisdryss.

Oppskriften gir cirka 12 kakestykker. Ønsker du å bake kaken i langpannen som følger med stekeovnen må du doble oppskriften.

Melkeallergi? Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

For deilig glutenfri brownies trenger du:

 • 150 g smør
 • 350 g sukker
 • 5 ss bakekakao (50 g)
 • 100 g glutenfri melblanding*
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 3 egg (M)
 • 2 klyper salt

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 165 grader varmluft

2. Smelt smøret i en kjele. Sett ned varmen og tilsett sukkeret. La smelte sammen på lav varme i noen minutter.

3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett eggene og rør deigen glatt.

4. Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne (ca 20 x 30 cm), (se tips). Stek midt i ovnen i 25 – 30 minutter. (Obs. Hvis du bruker en annen form som er mindre må du steke kaken lenger, hvis ikke vil den bli rå).

5. La browniesen avkjøles i formen før du skjærer i stykker.

Dryss litt melis over og nyt 🙂

Baketips

Når du skal dekke en kakeform med bakepapir er et triks å ta litt olje eller smør i formen først. Da kleber bakepapiret seg til formen. Hvis du  ønsker pene kanter, klipper du til papiret så det passer til bunnen av formen og smører kantene.

Allergiinfo

Er du allergisk mot melk eller laktose bruker du margarin uten melk istedenfor smør.

51 kommentarer om “VERDENS BESTE GLUTENFRI BROWNIES

 1. Hei! Er det mulig å bytte ut noe av sukkeret med fruktose, sukrin el.l? Vil konsistensen endres?

  1. Hei Sølvi, jeg har selv ikke prøvd med kunstig søtning, men du kan fint redusere sukkermengden. En leser hadde redusert den til 250 g og var veldig fornøyd med resultatet. Skriv gjerne her om hvordan du gjorde det, om du prøver med søtning 🙂 Kos deg med bakingen.

   1. Jeg har prøvd med kunstig søtning i Brownies kake en gang (ikke akkurat denne oppskriften), men det var ikke noe godt 🙂

 2. Hvor lenge må den steke om du dobler oppskriften og steker i den store langpanna?

  1. Hei, da legger du til ca 10 minutter. Alle ovner har ulike stekeegenskaper og forskjellige str. på langpannen, så dette blir kun et ca mål. Kos dere med brownies 🙂

 3. Prøvde denne oppskriften idag. Den står i ovnen å godgjør seg nå! Gleder oss til å smake😊

 4. Tusen takk for oppskriften, mammaen min har gluten allergi og hun har ikke spist så mye kaker og sånn fordi ikke alt er så godt. Hun elsket dem og ba meg lage samme oppskrift 4 dager på rad😂

 5. Hei. Laget denne i går, super god! Enda bedre i dag 🙂 prøver å dobble den i dag for å lage den i langpanne, men glemte å dobble sukkeret..oppdaget det da jeg tokk i eggene. Hva gjør jeg?

  1. Tokk litt av røren tilbake i gryta å smeltet med smørret, så ut til at dette funket 😅👍🏻

 6. Nam! Tusen takk for så god oppskrift! Kjempegode brownies og helt perfekt å lage til barnehageavsluttingen:) Anbefales!

 7. Har laget de mange ganger nå. Er 2 stk i familie som har cøliaki, alle elsket brownien😊 Tusen takk for god oppskrift!

 8. Hei, jeg har skrevet ned oppskriften din i oppskrifts boken min, og den var kjempe god! Men så fant jeg ikke boka og måtte bruke nette og da merket jeg at den ble helt annerledes, den ble litt svampete og seig, men neste gang i igjen så fant jeg boka og da ble det kjempe bra! Nå har jeg oppdaget at jeg skrev feil i boka mi, og hadde glemt å skrive bakepulver. Så et tips er å ikke bruke bakepulver. Men kjempe gode😊

 9. Denne tåler jeg bra. Jeg reagerer neppe på gluten, men på fruktaner som hvetemel inneholder mye av. Spiser jeg kake med hvetemel, er fordøyelsen helt “føkka” en stund, med smerter også. Jeg prøver holde meg på mest mulig lav fodmap – mat. Med denne brownieskaken skjer det ikke noe gæli. God var den også . Takk!

 10. Jeg så feil og tok 5 ts bakepulver istedenfor 1 ts 🙂 (tidlig på mårran) det blir 1 stk stoooor kake. Jeg har doblet steketiden men spørs om kaken blir alt for rå. Nå er vel skaden gjort eller?

  1. Hei, ville ikke doblet steketiden, da mister du all saftigheten:). Veldig usikker på hvordan den blir med så mye bakepulver, men vil tro du får en litt kjedelig bismak dessverre.

 11. Hei. Hvor lenge må den steke på over og undervarme? Jeg har ikke varmluftfunksjon:)

 12. Hei. Lurer på om man kan droppe sukker? vil helst ikke ha noe søtnings erstatning heller i.. er så vanskelig å finne en god kake som ikke har sukker/søtningstoff i.

 13. Hei. Har lagd både denne og brownisen med peanøtter og sjokoladebiter. Opplever begge gangene at etter anbefalt steketid er kaken helt rå i midten og har fått et fast “lokk” på toppen. Brownisen begynner så å heve seg, og da klarer den kun å heve seg på sidene pga det faste lokket. Kaken begynner da å velte ut av kakeformen (formen er ca. 3 cm høyere enn kaken i utgangspunktet). Har begge gangene endt med å lage hull på lokket med gaffel og røre rundt og så stekt videre. Den blir bra til slutt, etter dobbel steketid og røring i formen. Følger oppskriften på mengder og steketid, så lurer på om du har noen ide om hvorfor dette skjer og tips til videre forsøk?

  1. Hei, alle ovner er forskjellige og trenger ulik steketid. Hva slags form bruker du? Høres ut som om den er mindre enn den jeg anbefaler? Det er vanlig at brownies har en kant rundt og sprøtt lokk – så dette er ikke tegn på at ting har gått galt. (Toro brownies blir feks også slik). Stikker du hull på, rører rundt og steker dobbel tid får du en annen type kake, mm formen din er for liten? Kaken skal avkjøles helt og da vil den stivne, bli myk og og god, og med ett sprøtt lokk. Om du ikke liker brownies’ene sånn så er nok ikke dette oppskriften for deg, for det er slik den er og slik den skal være 🙂

   1. Formen er omtrent i anbefalt størrelse. Trodde browniesen trengte å være litt fastere for å stivne ved avkjøling, men skal ta den på tiden neste gang og la avkjøle. Smaken er ihvertfall veldig god 🙂

 14. Dette er den beste brownies jeg noengang har smakt 😊 Pleier å legge biter av kokesjokolade oppi. Det er favoritten her i huset!

 15. Hei. Jeg bare lurer på om den må dekkes over med noe hvis den skal stå i kjøleskapet over natten?

 16. Jeg har prøvd ut utallige oppskrifter på brownies og alltid har målet vært en kompakt, seig og fuktig kake. Det har jeg sjeldent fått til, men med denne oppskriften ble det aldeles perfekt. Kan ikke få rost oppskriften godt nok. Jeg brukte melkefritt smør fremfor margarin, og selv om jeg hverken er gluten eller laktoseintolerant blir jeg å bruke denne oppskriften fremover. 10/10 stjerner!

 17. Heihei! Har du prøvd å fryse ned denne kaken og ta opp senere? Fungerer det bra? 🙂

Legg inn en kommentar