Søt bakst

VERDENS BESTE GLUTENFRIE BROWNIES


Brownies må være Norges mest populære kake. Ikke bare er den super raskt å lage, Brownies er også kriminelt godt. Dessuten trenger man ikke glasur, noe som gjør det lekende lett. Denne glutenfrie browniesen er latterlig god. Ferdig stekt er den myk, med deilig sjokoladesmak og et lett sprøtt lokk, akkurat slik brownies skal være. Skal du bake en glutenfri kake i nær fremtid så la det bli denne. Du kommer ikke til å bli skuffet.

Denne glutenfrie browniesen er minst like god etter et døgn i kjøleskapet, så jeg baker alltid denne kvelden i forveien så blir det en ting mindre å forberede. Jeg serverer den ofte slik den er, men med et lett melisdryss.

Oppskriften gir cirka 12 kakestykker. Ønsker du å bake kaken i langpannen som følger med stekeovnen må du doble oppskriften.

Melkeallergi? Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

For deilig glutenfri brownies trenger du: 

  • 150 g smør
  • 350 g sukker
  • 5 ss bakekakao
  • 100 g glutenfri melblanding*
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg (M)
  • 2 klyper salt

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 165 grader varmluft

2. Smelt smøret i en kjele. Sett ned varmen og tilsett sukkeret. La smelte sammen på lav varme i noen minutter.

3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett eggene og rør deigen glatt.

4. Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne (ca 20 x 30 cm), (se tips). Stek midt i ovnen i 25 – 30 minutter. (Obs. Hvis du bruker en annen form som er mindre må du steke kaken lenger, hvis ikke vil den bli rå).

5. La browniesen avkjøles i formen før du skjærer i stykker.

Dryss litt melis over og nyt 🙂

Baketips

Når du skal dekke en kakeform med bakepapir er et triks å ta litt olje eller smør i formen først. Da kleber bakepapiret seg til formen. Hvis du  ønsker pene kanter, klipper du til papiret så det passer til bunnen av formen og smører kantene.

Allergiinfo

Er du allergisk mot melk eller laktose bruker du margarin uten melk istedenfor smør.

10 thoughts on “VERDENS BESTE GLUTENFRIE BROWNIES

  1. Hei! Er det mulig å bytte ut noe av sukkeret med fruktose, sukrin el.l? Vil konsistensen endres?

    1. Hei Sølvi, jeg har selv ikke prøvd med kunstig søtning, men du kan fint redusere sukkermengden. En leser hadde redusert den til 250 g og var veldig fornøyd med resultatet. Skriv gjerne her om hvordan du gjorde det, om du prøver med søtning 🙂 Kos deg med bakingen.

    1. Hei, da legger du til ca 10 minutter. Alle ovner har ulike stekeegenskaper og forskjellige str. på langpannen, så dette blir kun et ca mål. Kos dere med brownies 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s