Fin bakst

GLUTENFRIE FINE RUNDSTYKKER


Det er noe så utrolig koselig med nystekte hjemmelagde rundstykker. Lukten når rundstykkene står i ovnen som gir rumling i magen og vann i munnen og hyggen når hele familien samles rundt bordet. Disse glutenfrie fine rundstykkene er supergode til lunsj, eller til deilig varm suppe.

Det som er skikkelig kult med denne deigen er at den lar seg trille til rundstykker. Det er ganske så unikt for glutenfrie deiger. Allikevel er det endelige resultatet saftig og luftig – og de er så gode at jeg jublet litt da jeg endelig landet denne oppskriften. Jeg tror du kommer til å juble litt også, for så gode glutenfrie fine rundstykker har du kanskje aldri smakt?

Oppskriften gir 12 glutenfrie fine rundstykker.

Du trenger

 • 225 g glutenfritt havremel**
 • 100 g maismel
 • 200 g rismel
 • 1,5 ts salt
 • 1,5 ts bakepulver
 • 2,5 ts tørrgjær (5 g) eller 1/2 pk fersk gjær.
 • 3 ss fiberhusk (25 g)
 • 750 g kaldt vann
 • Nøytral olje til utbaking
 • Valmuefrø til å strø over

* Her kan du lese om de ulike meltypene og hvor du får kjøpt de.

** Du lager enkelt glutenfritt havremel ved å kjøre havregryn i foodprocessor, blender eller lignende.

Slik gjør du

1. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.

2. Tilsett vannet og rør sammen deigen. Sjekk at melet ikke har klumpet seg eller festet seg i bunnen av bakebollen. Elt så deigen i 5 -10 minutter i kjøkkenmaskin med K-spade. La heve tildekket med plast i 1 time.

(Har du ikke kjøkkenmaskin elter du deigen for hånd, bruk da lunkent vann).

3. Elt deigen raskt med en slikkepott (i bakebollen). Bruk litt olje på hendene og på kjøkkenbenken. Del deigen i 12 emner og trill ut rundstykker. Sett rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate og hev tildekket i 1 time.


4. Sett ovnen på 225 grader. Pensle  rundstykkene med sammenpisket egg eller vann og dryss over valmuefrø. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca 20 – 25 minutter.

Server rundstykkene lunkne, da er de ekstra gode. De du ikke spiser anbefaler jeg å fryse også varme i ovnen fra fryst tilstand.

Baketips

Når du jobber med glutenfrie deiger anbefaler jeg på det sterkeste å bruke olje til utbaking. Dette fordi vi ønsker å bevare fuktigheten i deigen, for da blir bakverket ekstra saftig.

16 kommentarer om “GLUTENFRIE FINE RUNDSTYKKER

 1. Bakte disse i dag og de var bare helt nydelig. Endelig kan jeg gi noe til jenta som smaker som vanlig gjærbakst😊 Så deilig å finne en oppskrift som faktisk er kjempe god både på smak og konsistens😊 Kjempe fin blogg du har. Kommer til å prøve flere av dine oppskrifter.

 2. Disse var virkelig saftige og gode 🙂
  Tusen takk for en oppskrift som kommer til å bli mye brukt 🙂

  1. Hei Lena, i innlegget er det linket opp til info om de ulike meltypene (du finner denne rett under ingredienslisten). Her kan du også se bildet av melet jeg bruker som du får kjøpt på meny eller store kiwi.
   Det heter maismel (altså er det verken polenta eller maisenna). Kos deg med baksten 🙂

 3. Hei! Er det noe som kan brukes istedenfor glutenfritt havregryn (mel)? 🙂

  1. Jeg gleder meg til å få til disse skikkelig =) Må steke over 40 minutter på over- og undervarme. Da får de farge, men de er fortsatt litt rå inni. Har bakepapir oppå halve tiden for å unngå at de blir brent. Bør jeg ha i litt mer mel for å unngå at de blir rå inni eller har du andre tips?

 4. Fantastiske oppskrift. Så gode og så lett å få til. Jeg lurer med en liten raspet gulrot og noen frø i deigen.

 5. Hei! Har veldig lyst til å bake disse til 17 mai, men har ikke tid til å bake på morgenen. Holder de seg fint om jeg baker dagen i forveien? Takk for oppskriften!

  1. Hei, det gjør de, men som vanlige rundstykker er de best når de kommer varme ut av ovnen. Anbefaler at du fryser de og varmer de rett før de skal spises 🙂

Legg inn en kommentar