Søt bakst

GLUTENFRI GULROTKAKE I LANGPANNE

Den glutenfrie gulrotkaken som pryder denne bloggen er den topp 3 mest populære oppskriften. Og jeg skjønner godt hvorfor. Kaken er både skikkelig saftig og utrolig god. Det er virkelig ingen grunn til å lage egne glutenfrie kaker når man baker så gode kaker som denne. I disse lanpanne-tider tenkte jeg det sikkert var noen som kunne ønske seg oppskriften tilpasset til en lanpanneform.

Oppskriften er tilpasset til en lanpanneform på 30×37 (dette er samme formen som alle oppskriftene mine på langpanne her på bloggen). Det gir 24 gode kakestykker.

Om du ønsker oppskriften tilpasset til et mindre selskap og en rund kakeform, finner du oppsriften på den her.

Oppskriften kan enkelt gjøres laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Så over til denne deilige glutenfrie gulrotkaken.

Du trenger

  • 6 egg
  • 420g sukker
  • 260 g glutenfritt mel*
  • 1,5 ts natron
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ss kanel
  • 2/3 ts salt
  • 1 ss vaniljesukker
  • 200 g solsikkeolje
  • 450 g gulrot, fint revet

* Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks

Kremostglasur

  • 350 g kremost naturell
  • 3 ss vaniljesukker
  • 275 g smør, romtemperert
  • 550 g melis
  • Noen dråper sitron (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet i god tid, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

2. Rasp gulrøttene fint og sett til side. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Rør så inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene tilslutt.

3. Smør formen og legg et bakepapir i bunnen (ha litt olje under papiret så holder det seg på plass). Fordel deigen jevnt i formen. Stek gulrotkaken på nederste rille i ca. 45 minutter. OBS. følge godt med mot slutten av steketiden, plutselig er den ferdig. Du får det beste resultatet (mest saftige) om du tar den ut akkurat når den er feridg.

Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Om toppen skulle bli mørk før den er ferdig, så legg over bakepapir. La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut og lar den avkjøles på rist.

Kremostglasur

4. Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret med en håndvisp. Rør inn kremosten og smak til med sitron (om du ønsker det). Se baketips. Får du klumper i glasuren, så visp den med håndvisper eller i kjøkkenmaskin.

5. Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet. Jeg synes kaken blir ekstra god om den får litt tid i kjøleskapet før servering slik at smakene får satt seg.

Allergiinfo        

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri philadelfia, og margarin uten melk.

Har du melkeallergi så bruker du margarin uten melk og denne havrebaserte kremosten (om du tåler det) hvis ikke bruker du den som er soyabasert. Jeg brukte oatly sin og det ble kjempebra.

Baketips         

Ønsker du en fluffy og luftig glasur visper du den opp i en kjøkkenmaskin el. til den blir hvit og kremete i konsistensen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s