Søt bakst

GLUTENFRI GULROTKAKE I LANGPANNE

Den glutenfrie gulrotkaken som pryder denne bloggen er den topp 3 mest populære oppskriften. Og jeg skjønner godt hvorfor. Kaken er både skikkelig saftig og utrolig god. Det er virkelig ingen grunn til å lage egne glutenfrie kaker når man baker så gode kaker som denne. I disse lanpanne-tider tenkte jeg det sikkert var noen som kunne ønske seg oppskriften tilpasset til en lanpanneform.

Oppskriften er tilpasset til en lanpanneform på 30×37 (dette er samme formen som alle oppskriftene mine på langpanne her på bloggen). Det gir 24 gode kakestykker.

Om du ønsker oppskriften tilpasset til et mindre selskap og en rund kakeform, finner du oppsriften på den her.

Oppskriften kan enkelt gjøres laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Så over til denne deilige glutenfrie gulrotkaken.

Du trenger

 • 6 egg
 • 420g sukker
 • 260 g glutenfritt mel*
 • 1,5 ts natron
 • 1,5 ts bakepulver
 • 1 ss kanel
 • 2/3 ts salt
 • 1 ss vaniljesukker
 • 200 g solsikkeolje
 • 450 g gulrot, fint revet

* Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks

Kremostglasur

 • 350 g kremost naturell
 • 3 ss vaniljesukker
 • 275 g smør, romtemperert
 • 550 g melis
 • Noen dråper sitron (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet i god tid, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

2. Rasp gulrøttene fint og sett til side. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Rør så inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene tilslutt.

3. Smør formen og legg et bakepapir i bunnen (ha litt olje under papiret så holder det seg på plass). Fordel deigen jevnt i formen. Stek gulrotkaken på nederste rille i ca. 45 minutter. OBS. følge godt med mot slutten av steketiden, plutselig er den ferdig. Du får det beste resultatet (mest saftige) om du tar den ut akkurat når den er feridg.

Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Om toppen skulle bli mørk før den er ferdig, så legg over bakepapir. La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut og lar den avkjøles på rist.

Kremostglasur

4. Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret med en håndvisp. Rør inn kremosten og smak til med sitron (om du ønsker det). Se baketips. Får du klumper i glasuren, så visp den med håndvisper eller i kjøkkenmaskin.

5. Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet. Jeg synes kaken blir ekstra god om den får litt tid i kjøleskapet før servering slik at smakene får satt seg.

Allergiinfo        

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri philadelfia, og margarin uten melk.

Har du melkeallergi så bruker du margarin uten melk og denne havrebaserte kremosten (om du tåler den) hvis ikke bruker du denne fra go vegan eller den som er soyabasert. Jeg brukte oatly sin og det ble kjempebra.

Baketips        

Ønsker du en fluffy og luftig glasur visper du den opp i en kjøkkenmaskin el. til den blir hvit og kremete i konsistensen.

11 kommentarer om “GLUTENFRI GULROTKAKE I LANGPANNE

 1. Hei.
  Er det ikke sukker i den ferdige kakemiksen? Kan man bruke lys melblanding?

 2. Hallo! Testet oppskriften din ikveld, stekte den på 160 grader in 45 min, men opplevde igjen (skjedde også forrige gang jeg prøvde meg på gulrotkake) at den fortsatt er rå når steketiden er over. Gjør ikke du det..? Hva gjør jeg feil.?

  1. Hei, du har nok bare en ovn som trenger mer tid. Ikke stol på tiden, stol på kaka. Kaken er ferdig når du kan stikke en fyrstikk el. inn i kaken og den kommer ut uten deig. 👍🏻

   1. Mjooo, er bare så merkelig, for dette er en splitter ny ovn. Forrige gang jeg opplevde det samme, var med en annen ovn som var litt defekt i stekeovnen. Så jeg gikk ut ifra at det kanskje var derfor. Med ny ovn regnet jeg med at dette problemet ville være saga blott, men ble like skuffet idag😅 Nå lurer jeg nesten mer på om selve langpanna kan ha noe å si. Den jeg brukte sist gang og nå er av en billig type i teflon som man kjøper i matvareforretning med lokk på. Første gang jeg lagde langpannegulrotkake var det i den langpanna som følger med ovnen, og den ble helt fin, til og med høy og luftig. 🧐🧐 Så kanskje langpanna faktisk har noe å si..

   2. Alder har ikke noe å si, alle ovner er forskjellige og baksten trenger derfor ulik tid mtp hva slags ovn man bruker 🙂

 3. Det ble en veldig god gulrotkake. Nydelig smak. Kan godt stå lenger i ovnen og Som du poengterer så må man følge med på en liten trepinne🙂

 4. Baker denne nå..har stekt snart i 2 timer og den er flytende under den brune skorpen enda. :/ fulgte oppskriften slavisk.

  1. Hei, så synd å høre. Hvilken størrelse er det på formen din? Og pisker du eggene til tykk eggedosis? Merkelig at dette skjer. Jeg har bakt den utallige ganger og det har leserne også og fått så mange bra kommentarer. Håper det ble bra tilslutt.

 5. Flytende suppe etter 45 min her også. Pleier du å presse ut vannet fra gulroten etter at den er raspet? Det står ikke spesifisert i oppskriften, men tenker det kan være årsaken.

Legg inn en kommentar