Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE LANGPANNE

Annonse kakeboka blogg 3

Denne glutenfri sjokoladekaken er skikkelig saftig og myk og smaker deilig av sjokolade. Jeg tror nok at du vil bli veldig fornøyd med denne oppskriften som er bloggens mest populære. Sjokoladeglasuren topper det hele, den er virkelig helt nydelig og litt kremete i konsistensen.

Ønsker du å bake glutenfri sjokoladekake i rund form så finner du oppskrift på det her.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir ca. 24 store kakestykker.

Du trenger

 • 300 g smør, smeltet
 • 6 ss bakekakao
 • 3,5 dl vann
 • 6,5 dl sukker
 • 345 gram fint glutenfritt mel*
 • 2 ts natron
 • 2 ts vaniljesukker
 • 3 egg
 • 2 dl lettrømme

* Jeg bruker TORO Fin Kakemiks. Oppskriften tilsvarer en hel pose.

Utstyr

 • Langpanneform på ca. 30×37 cm. Sannsynligvis er den som følger med ovnen din større enn dette. Det går helt fint, men reduser da steketiden.

Glasur

 • 100 g smør, smeltet
 • 6 ss kaffe (avkjølt)*
 • 4 ss bakekakao
 • 1,5 ts vaniljesukker
 • 250 gram melis

* Du kan bruke melk i stedet om du ikke ønsker kaffesmak på glasuren.

Kakepynt, for eksempel

 • Seigmenn og/eller non stop
 • Kakestrøssel eller kokos
 • Kakelys

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

2. Mål opp smør, vann og bakekakao og tilsett i en medium stor gryte. Kok opp og visp blandingen fri for klumper. Bland inn sukkeret.

3. Ta kjelen av platen. Mål og bland sammen mel, vaniljesukker og natron og tilsett i gryten. Visp sammen til blandingen er helt glatt. Tilsett så eggene og rømmen helt tilslutt.

4. Bruk en langpanneform på 30×37 cm. Dekk formen med bakepapir (se tips) og smør kantene. Fordel deigen i formen ved hjelp av en slikkepott. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en fyrstikk i midten av kaken, kommer den ut uten deig er kaken ferdig.

Obs bruker du en større langpanne / den som følger med stekeovnen må du kutte ned noe på steketiden. Bruker du en som er mindre, må du forlenge den.

5. Sett kaken (i formen) på en rist på kjøkkenbenken og la avkjøles. Smelt smøret til glasuren og sett til avkjøling.

6. Når kaken er avkjølt lager du glasuren. Bland alt av ingredienser med smøret og visp glatt. Fordel så glasuren over kaken ved hjelp av en slikkepott. Pynt kaken etter ønske før du dekker den til og setter den i kjøleskapet. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. (Den kan gjerne stå over natten).

Baketips

Ta litt olje eller smør i bunnen av formen før du legger i bakepapiret. Da fester bakepapiret seg til formen.
Du får kjøpt langpanneform med lokk i forskjellige kjøkkenbutikker. Jeg har kjøpt min på Jernia.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bytter du ut smøret med melkefri margarin og rømmen med laktosefri rømme. 
Har du melkeallergi bruker du melkefri margarin og rømme basert på havre (om du tåler den) eller på soya. Dropp non-stop på kaken og les på ingrediensene til det du ønsker å pynte med. Kokos og seigmenn går fint.

**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra bloggen “Det søte liv“. Jeg har gjort noen justeringer og gjort oppskriften glutenfri**

 Følg bloggen på instagram eller facebook for masse deilig glutenfri inspirasjon. Klikk på symbolet under. 

 

97 kommentarer om “GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE LANGPANNE

 1. Denne kaken er supergod! Jeg lagde den tre ganger samme helg og alle gangene ble den like god. Skikkelig myk og digg sjokoladesmak og absolutt ikke tørr ( som jeg ofte syns kan være utfordringen med glutenfri bakst…) og jeg fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger! Flere sa til og med at det var den beste de noen gang hadde smakt og jeg er faktisk helt enig. Jeg lagde denne både i langpanne og i stor rund form. Og det funket like bra i begge (hvis du skal ha den i rund form, så må den stå inne i ca 60 min). Tusen takk for super oppskrift! Denne skal jeg lage til neste bursdag også:)

  1. Hei 😊 denne ser kjempe god ut! Tenkte å prøve den i kveld. Jeg må ha ting inn med teskje 😆 når du skriver en pose med kakemixen er det i tillegg til det andre?

   1. Hei, dette er melet, det heter kakemiks. Skjønner at det er litt forvirrende. Alt som står i listen skal oppi kaken 🙂

  2. Hvor lenge stekte du i langpanne? Kaka virker veldig løs etter 40 minutter.

 2. Så spennende. Vi har en pappa med cøliaki og ei med glutenintoleranse og når vi lager sjokoladekake bruker vi TORO Langpanne – som er ett fryktelig enkelt alternativ for de aller fleste. Eldstemann har en venn i klassen som har cøliaki og da brukes det TORO Langpanne av alle som har bursdagsselskap. Men nå skal jeg jaggu med forsøke meg på en kake fra bunnen av 🙂 Har akkurat laget glutenfri muffins med oppskrift fra Tine. Er spent på smaken av disse. Har testet ut boller og lussekatter på oppskriftsiden til TINE og har vært superfornøyd. Særlig helt nylaget. Tine bruker ofte Kesam i sine oppskrifter slik at hvetedeigen ikke blir tørr. Har du testet ut det i dine oppskrifter? De har en spennende tanke om at de kutter ned på de fettholdige indigriensene og erstatter med Kesam for å forhindre at baksten blir tørr. Gluten holder nemlig bedre på fett enn det glutenfri alternativet 🙂

  1. Hei Ingrid, Så hyggelig at du vurderer oppskriften på sjokoladekake, den er knallgod, så tror du vil bli veldig fornøyd. Enig at TORO sin er super i en travel hverdag (sjokolademufinsene deres er også glutenfrie og veldig gode).
   Flott at du har funnet oppskrifter på glutenfri bakst som du er fornyød med. Jeg kjenner ikke til at fett gjør baksten tørr. Jeg synes heller det gir god smak og konsistens. Prøv gjerne bolleoppskriften her så kan du jo vurdere hva du synes blir best.
   Kos dere med sjokolademuffins; håper de ble supergode. H:)

   1. Av pappaen i huset – så fikk jeg bare en kommentar til denne kaken – aldri mer TORO Langpanne i dette huset 🙂 Den var supergod. Fikk ikke steketiden til å rime, men det gjorde ikke noe. Vi har rimelig ny ovn og aldri noe trøbbel med temperatur, men brukte nok 10 minutter ekstra.

    Brukte også ekte Smør og ikke Melange.
    Vi kommer nok til å hive på ei Toro Langpanne av og til, men bruker da faktisk ekte Smør i den. Blir mye bedre enn olje eller smeltet melange

   2. Hei, Hvis formen du brukte var noe mindre kan det være grunnen. Alle ovner er også forskjellige, så er vanskelig å gi en steketid som passer alle ovner.
    Glad den falt i smak 🙂

 3. Denne kaken ble bare helt fantastisk god. Saftig med perfekt sjokoladesmak. Jeg er ikke vant til å få komplimenter for noe jeg har bakt, men det fikk jeg da denne kaken ble servert. Det var skikkelig stas!

 4. Er ikke en ss 15g? Da jeg skulle måle opp 45 g kakao fikk jeg det til å bli 3 ss.. Slumpet oppi litt ekstra, landet vel på nærmere 60 g, men var redd det skulle bli for lite sjokoladesmak. Spent på resultatet, men ut fra tilbakemeldingene her blir det nok bra! 😀

  1. Hei Anne, det kommer an på ingrediensen. 1 ss smør er 15 g, mens 1 ss kakao er ca 7 g. Hvor liten / stor ss du har vil også ha sitt å si.
   Kanskje kaken din blir litt mørk om du hadde i 60g, men det er jo godt det også 🙂

   1. Åja, skjønner! Mulig jeg hadde litt store skjeer, og toppet dem også. Uansett 45 el 60 gram, kaka ble helt nydelig!! Ny favoritt her! 😀

 5. Oppskrift notert og skal prøves ut til barnebursdag i helgen 😊 Tusen takk!

 6. Dette var den beste glutenfrie kaken jeg har bakt! Suksessen gjentas nok flere ganger 🙂

 7. Denne fikk ikke jeg til. Den helt vannete. Kunne helle den i formen. Vokste i ovenen helt til den falt helt sammen. Skjønner ikke helt hva jeg har gjort galt…?

  1. Hei Monika, så kjedelig! ikke godt å si hva som gikk galt men det høres jo ut som om det har blitt for mye væske? Uansett, håper du vil prøve en gang til. Kaken er supergod og saftig – så vell verdt det. Lykke til!

 8. Prøvde kaken i dag. Veldig god i smak, men konsistensen bla bare smuler. Egnet seg kun til å spises med skje p.g.a. at den smulet seg fullstendig opp.

  1. Hei Kristin, så synd å høre. Dessverre så har da noe ha gått galt i tilberedningen. Fulgte du der som står? Denne kaken blir saftig og ikke smulete – som du også kan se av kommentarene over. Er langpannen din kanskje større enn beskrivelsen her slik at kaken ble stekt for lenge? Da blir den nok tørr og smulete nemlig. Håper du vil prøve den en gang til – denne kaken er nemlig utrolig god og en av de mest populære oppskriftene på bloggen 🙂

 9. Denne så spennende ut og etter tilbakemeldingene å dømme så blir den også så god som den høres ut😊
  Men, kan man bruke Semper gluten fri mix?
  Jeg har ikke kakemix i hus.

 10. Hei! Jeg prøver å finne en langpanne med lokk med de målene du oppgir, og det finner jeg ikke. Har du link til den du har fra jernia?

  Mvh Monika

   1. Var den jeg sto og kikket på. Tar du hele røra oppi da?:-) Ser den er litt mindre enn de målene du har oppgitt.

 11. Hei,
  Skal orøve denne kaka til barnebursdag nå i helgen. Pisker du eggene til dosis?

 12. Hei, fulgte oppskriften til punkt og prikke (brukte blanding av møllernes fin melblanding og schär mix it universal) men blir jo bare en vanntynn røre, ikke i nærheten av kakerøre? Er det virkelig riktig med 3,5 dl vann? Usikker på hva jeg skal gjøre nå, tilsette mer mel eller steke denne vanntynne saken som jeg tviler på kommer ut som kake. Utrolig kjedelig, ganske mange dyre ingredienser som nå går i søpla. Tips til hvorfor det blir sånn? Ser at andre i kommentarfeltet har hatt samme problem tidligere.

  1. Hei, oppskriften er helt riktig! Etter tilbakemeldinger jeg har fått på denne er det maaange som har vært veldig fornøyde med denne kaken og det er daglig over 50 stk som baker den. Jeg har selv bakt den veldig mange ganger og den fungerer alltid. Bakst er bakst og noen ganger får man det ikke til. Det er kjedelig, men man må prøve og gjøre det beste ut av det. Som du ser i oppskriften bruker jeg Toro sin kakemiks konsekvent. Ved bruk av andre så vet jeg ikke hvordan disse er til glutenfrie oppskrifter, og kan heller ikke fortelle deg om det skal være mer mel eller ikke. Mener du bestemt at røren er for tynn så får du tilsette mer mel, men det er utrolig vanskelig for meg å si noe om herfra.
   Ps. Jeg ville aldri lagt ut oppskriften om kaken ikke ble bra, og du ville heller ikke sett så mange positive kommentarer.
   Jeg krysser fingrene for at røren bare er tynnere enn du er vandt til og at den blir fin etter steking. Lykke til!

   1. Takk for tilbakemelding. Tipper det er melet, har ikke brukt møllerens så mye enda, men det er jo en helt annen type melmix enn toro sin kakemix. Tok i litt ekstra mel og stekte den, måtte ha litt lengre steketid før den var ferdig men ser ok ut nå😊

 13. Kjempegod kake! Tror det er den beste glutenfrie sjokoladekaka jeg har bakt. Og jeg har hatt cøliaki i mange år. Har vegra meg for å servere nettopp sjokoladekake, men nå skal jeg lage den oftere når det er snakk om langpannekake. Tusen takk for oppskrift!
  Kirsti

 14. Hei! Veldig interessert i å prøve denne oppskriften, men så lurer jeg på om det er mulig å bruke yoghurt naturell istedenfor rømme? 🙂

  1. Hei, jeg har dessverre ikke testet oppskriften med yoghurt, så det tørr jeg ikke garantere for. Skriv gjerne her hvordan det går 🙂

 15. Denne kaken var knall god!! Har leita så lenge etter en glutenfri sjokoladekake som var skikkelig saftig, og det var denne. Denne skal lages i bursdager fremover. Vi brukte denne oppskriften i rund form og doblet glasuren da vi delte kaken i to og fylte med litt glasur inni. Ble kjempe bra, takk for oppskrift 🙂

 16. Hei!
  Går det bra å lage denne kaken dagen før servering? Eller blir den tørr?

  Bør den stå i kjøleskapet helt til den skal serveres?

  😊

  1. Hei, den kan fint lages dagen før. Den holder seg saftig og god i kjøleskapet. Trenger ikke stå i kjøleskapet helt frem til servering, men gjerne over natten. Lykke til med baksten og kos deg med kake 🙂

   1. Supert, takk for svar! Gleder meg til å prøve😃 skal lage den i morgen og servere på fredag!😊

 17. Kaka ble super. Men hva med oppskrifta på toppingen? Selv med 500 g melis er den tynn som suppe.

 18. Hei. Stemmer det at kaka skal stekes på 160 gr. ? Hos meg var den på langt nær ferdig med 40 min…Bør jeg prøve 180 gr neste gang?

  1. Hei, var ovnen varm da du satt kaken inn? All ovner er forskjellige, så kan dessverre ikke gi anbefaling der. Men på generelt grunnlag kan høy varme forårsake at den blir svidd på toppen og rå inni, så ville vært litt forsiktig med å sette den opp med hele 20 grader. Men du kjenner din ovn best 🙂

 19. Hei, nå er kaka i ovnen, men kakerøra er den tynneste jeg har vært bort i. Skal den være så tynn?

   1. Ja den var veldig tynn, så jeg fryktet at dette ville gå galt. Stekte den i 15 minutter i tillegg, og da var den ferdig. Saftig og god. Jeg bare tilsatte kakemiksen uten å følge noen oppskrift som står på pakken. Kan feilen ligge der? Har ikke stor erfaring med glutenfri bakst, – men denne blir nok bakt igjen. 🙂

 20. Jeg synes 6,5 dl sukker er veldig mye og bakte med 5 dl. Det gikk veldig bra! Kaken ble kjempegod og mer enn søt nok! Hilsem Sissel

 21. Denne var supergod altså. Jeg synes også røren virket veldig tynn, men resultatet etter ca. 35 minutter midt i ovnen på 160 ble helt perfekt. Og glasuren også – helt super selv om det var en ny og fremmed måte å lage det på. Når kaken skal stå i kjøleskap over natten – skal den da stå pakket inn? (Har ikke form med lokk, men kan vel da bruke folie kanskje?)

 22. Takk for oppskriften, denne kaken ble utrolig god! 🙂

  Noen justeringer siden jeg ikke hadde eksakte ingredienger i huset: brukte litt mindre vann (3dl), kulturmelk istedenfor rømme, og semper sin lyse mix (white flour mix) istedenfor toro kakemix. Tilsatte ca. 30-40 g ekstra mel, og resultatet ble kjempe bra. Lutig, saftig og utrolig godt. Anbefales!

 23. Himmel og hav, så god og saftig. Man merker ikke at dette er spesialkake, altså glutenfri. Og om noen heller vil ha lys sjokoladekrem oppå for å gjøre den mildere, er det bare å røre sammen margarin ( ikke smeltet), melis , vaniljesukker og ikke for mye kakao. Lys sjokoladesmørkrem som særlig unger liker. Sikkert lurt å doble mengden ingredienser til glasur da, unntatt kakaoen.
  Tusen takk for oppskriften.

 24. Hei!
  Jeg har bakt denne kaka nå, og jeg fikk såå mye komplimenter for den! Den er utrolig god, og kjennes ikke ut som en typisk glutenfri kake. Og det er riktig som folk sier, røra blir litt tynn, men det går helt fint 🙂
  Jeg lurte litt på om du kunne presisert i glasur-oppskriften at du mener kakaopulver, og ikke drikken kakao? Jeg ble veldig usikker på dette iom at man skal ha kaffe oppi, så kan det se ut som man skal ha kakao oppi også, men jeg ressonerte meg frem til at det nok var kakaopulver du mente:)

 25. Denne var virkelig supergod! Lagde den laktosefri også, dette funket kjempe bra! Etter en natt i kjøleskapet ble den enda bedre! Valgte å bytte ut glasuren med melkesjokoladeglasur, med fløte, melkesjokolade (green star), smør og melis! Alt laktosefritt! Med seigmenn på toppen! Kjempe god! Merkes slettes ikke at denne er gluten og laktosefri! Tusen takk for super oppskrift!

 26. Hei! Om jeg tar den i små runde kakeforner, tror du det er nok til to kaker da?

 27. Har laget den med sukrin den gang, det ble bra! Sist hadde jeg i mange biter ( ca 1-2cm) av rabarbra, det ble kjempegodt! Ganske tett i tett, la dem i røra etter at den var tatt over i langpanna.

 28. Hei 😊 Nå står kaka i ovn, og jeg er veldig spent på resultatet. Jeg hadde ikke det melet (trodde jeg hadde), så jeg brukte toro fin melblanding i stedet. Røra virker litt tynn, så jeg hadde i litt mer mel. Den er tynn fremdeles, men tør ikke å ha i for mye. Håper den blir bra 😋😃 Skal kjøpe inn rett type, til neste gang 👍Har du prøvd møllerens fin melblanding? Mvh Windi.

 29. Den ble helt fantastisk 😁👌😋 sa du vente til kaka blir kald.. Klarte jo ikke vente så lenge 😅👌 Tusen takk for at du deler oppskrifter.
  Mvh Windi.

 30. Hei. Det virker så lite mel i forhold til alt det andre, hvordan tror du det hadde blitt med to poser toro melblanding?

 31. Lagde i helgen, må si det er den beste sjokoladekaken jeg har spist noen gang! Gjestene skøyt også mye av den så dette blir en fast kake her i hus!

 32. Denne kaken her blir suksess hver gang! Får alltid skryt og gode tilbakemeldinger. Tusen takk for en super oppskrift! 🤩

 33. Utrolig god og saftig sjokoladekake.
  Denne blir jeg å lage flere ganger. Røren ble noe tynn, brukte Semper Mix og mulig det melet oppfører seg annerledes enn Toro. Stekte den i 45.min. Takk for oppskrift.

 34. Lagde nettopp denne kaken til min sønn som skal feire 8 års dag i morgen, den er utrolig god ut, å jeg har alltid hatt problemer med glutenfri bakst, enda sønnen har cøliaki har jeg aldri klart å lage noe godt til han, så nå kryaser jeg fingrene! 🙈

 35. Denne har blitt en favoritt det siste året. Jeg er den eneste med matallergier, men denne får jeg skryt av fra alle.

 36. Etter 160 grader og 40 minutter er den fremdeles suppe i formen.
  Har laget den gluten- og laktosefri.

 37. Takk for en super oppskrift!
  Jeg lagde denne kaken i dag, og det er VIRKELIG den beste jeg noen gang har smakt! Fy søren så god og saftig. Helt klart min nye favoritt 😀

 38. Hei! Tenkte å lage den her i dag(torsdag) og servere på lørdag. Tror du den holder seg bra til det? Jeg har aldri bakt med glutenfritt mel før så jeg aner ikke hva jeg begir meg ut på 😬 Har en ganske så identisk oppskrift med vanlig mel som jeg pleier å bruke og den kaken blir bedre og bedre jo lengre den står, så håpet var jo at denne også blir det

Legg inn en kommentar