Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE LANGPANNE

Denne glutenfrie sjokoladekaken er skikkelig saftig og myk og smaker deilig av sjokolade. Jeg tror nok at du vil bli veldig fornøyd med denne oppskriften som er bloggens mest populære. Sjokoladeglasur er ikke noe dårligere, den er virkelig helt nydelig og litt kremete i konsistensen.

Ønsker du å bake glutenfri sjokoladekake i rund form så finner du oppskrift på det her.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir ca. 24 store kakestykker.

Du trenger

 • 300 g smør, smeltet
 • 45 gram bakekakao (6 ss)
 • 3,5 dl vann
 • 6,5 dl sukker
 • 345 gram fint glutenfritt mel*
 • 2 ts natron
 • 2 ts vaniljesukker
 • 3 egg
 • 2 dl lettrømme

* Jeg bruker TORO Fin Kakemiks. Oppskriften tilsvarer en hel pose.

Utstyr

 • Langpanneform på ca. 30×37 cm. Sannsynligvis er den som følger med ovnen din større enn dette. Det går helt fint, men reduser da steketiden.

Glasur

 • 100 g smør, smeltet
 • 6 ss kaffe (avkjølt)*
 • 4 ss kakao
 • 1,5 ts vaniljesukker
 • 250 gram melis

* Du kan bruke melk i stedet om du ikke ønsker kaffesmak på glasuren.

Kakepynt, for eksempel

 • Seigmenn og/eller non stop
 • Kakestrøssel eller kokos
 • Kakelys

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

2. Mål opp smør, vann og bakekakao og tilsett i en medium stor gryte. Kok opp og visp blandingen fri for klumper. Bland inn sukkeret.

3. Ta kjelen av platen. Mål og bland sammen mel, vaniljesukker og natron og tilsett i gryten. Visp sammen til blandingen er helt glatt. Tilsett så eggene og rømmen helt tilslutt.

4. Bruk en langpanneform på 30×37 cm. Dekk formen med bakepapir (se tips) og smør kantene. Fordel deigen i formen ved hjelp av en slikkepott. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en fyrstikk i midten av kaken, kommer den ut uten deig er kaken ferdig.

Obs bruker du en større langpanne / den som følger med stekeovnen må du kutte ned noe på steketiden. Bruker du en som er mindre, må du forlenge den.

5. Sett kaken (i formen) på en rist på kjøkkenbenken og la avkjøles. Smelt smøret til glasuren og sett til avkjøling.

6. Når kaken er avkjølt lager du glasuren. Bland alt av ingredienser med smøret og visp glatt. Fordel så glasuren over kaken ved hjelp av en slikkepott. Pynt kaken etter ønske før du dekker den til og setter den i kjøleskapet. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. (Den kan gjerne stå over natten).

 

Baketips

Ta litt olje eller smør i bunnen av formen før du legger i bakepapiret. Da fester bakepapiret seg til formen.

Du får kjøpt langpanneform med lokk i forskjellige kjøkkenbutikker. Jeg har kjøpt min på Jernia.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bytter du ut smøret med melkefri margarin og rømmen med laktosefri rømme. Har du melkeallergi bruker du melkefri margarin og rømme basert på havre (om du tåler den) eller på soya. Dropp non-stop på kaken og les på ingrediensene til det du ønsker å pynte med. Kakestrøssel eller kokos og seigmenn går fint.

**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra bloggen «Det søte liv«. Jeg har gjort noen justeringer og gjort oppskriften glutenfri**

img_1674

 

20 kommentarer om “GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE LANGPANNE

 1. Denne kaken er supergod! Jeg lagde den tre ganger samme helg og alle gangene ble den like god. Skikkelig myk og digg sjokoladesmak og absolutt ikke tørr ( som jeg ofte syns kan være utfordringen med glutenfri bakst…) og jeg fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger! Flere sa til og med at det var den beste de noen gang hadde smakt og jeg er faktisk helt enig. Jeg lagde denne både i langpanne og i stor rund form. Og det funket like bra i begge (hvis du skal ha den i rund form, så må den stå inne i ca 60 min). Tusen takk for super oppskrift! Denne skal jeg lage til neste bursdag også:)

 2. Så spennende. Vi har en pappa med cøliaki og ei med glutenintoleranse og når vi lager sjokoladekake bruker vi TORO Langpanne – som er ett fryktelig enkelt alternativ for de aller fleste. Eldstemann har en venn i klassen som har cøliaki og da brukes det TORO Langpanne av alle som har bursdagsselskap. Men nå skal jeg jaggu med forsøke meg på en kake fra bunnen av 🙂 Har akkurat laget glutenfri muffins med oppskrift fra Tine. Er spent på smaken av disse. Har testet ut boller og lussekatter på oppskriftsiden til TINE og har vært superfornøyd. Særlig helt nylaget. Tine bruker ofte Kesam i sine oppskrifter slik at hvetedeigen ikke blir tørr. Har du testet ut det i dine oppskrifter? De har en spennende tanke om at de kutter ned på de fettholdige indigriensene og erstatter med Kesam for å forhindre at baksten blir tørr. Gluten holder nemlig bedre på fett enn det glutenfri alternativet 🙂

  1. Hei Ingrid, Så hyggelig at du vurderer oppskriften på sjokoladekake, den er knallgod, så tror du vil bli veldig fornøyd. Enig at TORO sin er super i en travel hverdag (sjokolademufinsene deres er også glutenfrie og veldig gode).
   Flott at du har funnet oppskrifter på glutenfri bakst som du er fornyød med. Jeg kjenner ikke til at fett gjør baksten tørr. Jeg synes heller det gir god smak og konsistens. Prøv gjerne bolleoppskriften her så kan du jo vurdere hva du synes blir best.
   Kos dere med sjokolademuffins; håper de ble supergode. H:)

   1. Av pappaen i huset – så fikk jeg bare en kommentar til denne kaken – aldri mer TORO Langpanne i dette huset 🙂 Den var supergod. Fikk ikke steketiden til å rime, men det gjorde ikke noe. Vi har rimelig ny ovn og aldri noe trøbbel med temperatur, men brukte nok 10 minutter ekstra.

    Brukte også ekte Smør og ikke Melange.
    Vi kommer nok til å hive på ei Toro Langpanne av og til, men bruker da faktisk ekte Smør i den. Blir mye bedre enn olje eller smeltet melange

   2. Hei, Hvis formen du brukte var noe mindre kan det være grunnen. Alle ovner er også forskjellige, så er vanskelig å gi en steketid som passer alle ovner.
    Glad den falt i smak 🙂

 3. Denne kaken ble bare helt fantastisk god. Saftig med perfekt sjokoladesmak. Jeg er ikke vant til å få komplimenter for noe jeg har bakt, men det fikk jeg da denne kaken ble servert. Det var skikkelig stas!

 4. Er ikke en ss 15g? Da jeg skulle måle opp 45 g kakao fikk jeg det til å bli 3 ss.. Slumpet oppi litt ekstra, landet vel på nærmere 60 g, men var redd det skulle bli for lite sjokoladesmak. Spent på resultatet, men ut fra tilbakemeldingene her blir det nok bra! 😀

  1. Hei Anne, det kommer an på ingrediensen. 1 ss smør er 15 g, mens 1 ss kakao er ca 7 g. Hvor liten / stor ss du har vil også ha sitt å si.
   Kanskje kaken din blir litt mørk om du hadde i 60g, men det er jo godt det også 🙂

   1. Åja, skjønner! Mulig jeg hadde litt store skjeer, og toppet dem også. Uansett 45 el 60 gram, kaka ble helt nydelig!! Ny favoritt her! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s