Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE LANGPANNE

Obs. Samme gode oppskriften, bare nye bilder 🙂

Denne glutenfrie sjokoladekaken er skikkelig saftig og myk og smaker deilig av sjokolade. Jeg tror nok at du vil bli veldig fornøyd med denne oppskriften som er bloggens mest populære. Sjokoladeglasuren topper det hele, den er virkelig helt nydelig og litt kremete i konsistensen.

Ønsker du å bake glutenfri sjokoladekake i rund form så finner du oppskrift på det her.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri. Se nederst i innlegget.

Oppskriften gir ca. 24 store kakestykker.

Du trenger

  • 300 g smør, smeltet
  • 45 gram bakekakao (6 ss)
  • 3,5 dl vann
  • 6,5 dl sukker
  • 345 gram fint glutenfritt mel*
  • 2 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 2 dl lettrømme

* Jeg bruker TORO Fin Kakemiks. Oppskriften tilsvarer en hel pose.

Utstyr

  • Langpanneform på ca. 30×37 cm. Sannsynligvis er den som følger med ovnen din større enn dette. Det går helt fint, men reduser da steketiden.

Glasur

  • 100 g smør, smeltet
  • 6 ss kaffe (avkjølt)*
  • 4 ss kakao
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 250 gram melis

* Du kan bruke melk i stedet om du ikke ønsker kaffesmak på glasuren.

Kakepynt, for eksempel

  • Seigmenn og/eller non stop
  • Kakestrøssel eller kokos
  • Kakelys

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

2. Mål opp smør, vann og bakekakao og tilsett i en medium stor gryte. Kok opp og visp blandingen fri for klumper. Bland inn sukkeret.

3. Ta kjelen av platen. Mål og bland sammen mel, vaniljesukker og natron og tilsett i gryten. Visp sammen til blandingen er helt glatt. Tilsett så eggene og rømmen helt tilslutt.

4. Bruk en langpanneform på 30×37 cm. Dekk formen med bakepapir (se tips) og smør kantene. Fordel deigen i formen ved hjelp av en slikkepott. Stek kaken midt i ovnen i ca. 35-40 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Stikk en fyrstikk i midten av kaken, kommer den ut uten deig er kaken ferdig.

Obs bruker du en større langpanne / den som følger med stekeovnen må du kutte ned noe på steketiden. Bruker du en som er mindre, må du forlenge den.

5. Sett kaken (i formen) på en rist på kjøkkenbenken og la avkjøles. Smelt smøret til glasuren og sett til avkjøling.

6. Når kaken er avkjølt lager du glasuren. Bland alt av ingredienser med smøret og visp glatt. Fordel så glasuren over kaken ved hjelp av en slikkepott. Pynt kaken etter ønske før du dekker den til og setter den i kjøleskapet. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet. (Den kan gjerne stå over natten).

Baketips

Ta litt olje eller smør i bunnen av formen før du legger i bakepapiret. Da fester bakepapiret seg til formen.

Du får kjøpt langpanneform med lokk i forskjellige kjøkkenbutikker. Jeg har kjøpt min på Jernia.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bytter du ut smøret med melkefri margarin og rømmen med laktosefri rømme.

Har du melkeallergi bruker du melkefri margarin og rømme basert på havre (om du tåler den) eller på soya. Dropp non-stop på kaken og les på ingrediensene til det du ønsker å pynte med. Kokos og seigmenn går fint.

**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra bloggen «Det søte liv«. Jeg har gjort noen justeringer og gjort oppskriften glutenfri**

 

50 kommentarer om “GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE LANGPANNE

  1. Denne kaken er supergod! Jeg lagde den tre ganger samme helg og alle gangene ble den like god. Skikkelig myk og digg sjokoladesmak og absolutt ikke tørr ( som jeg ofte syns kan være utfordringen med glutenfri bakst…) og jeg fikk så mange hyggelige tilbakemeldinger! Flere sa til og med at det var den beste de noen gang hadde smakt og jeg er faktisk helt enig. Jeg lagde denne både i langpanne og i stor rund form. Og det funket like bra i begge (hvis du skal ha den i rund form, så må den stå inne i ca 60 min). Tusen takk for super oppskrift! Denne skal jeg lage til neste bursdag også:)

  2. Så spennende. Vi har en pappa med cøliaki og ei med glutenintoleranse og når vi lager sjokoladekake bruker vi TORO Langpanne – som er ett fryktelig enkelt alternativ for de aller fleste. Eldstemann har en venn i klassen som har cøliaki og da brukes det TORO Langpanne av alle som har bursdagsselskap. Men nå skal jeg jaggu med forsøke meg på en kake fra bunnen av 🙂 Har akkurat laget glutenfri muffins med oppskrift fra Tine. Er spent på smaken av disse. Har testet ut boller og lussekatter på oppskriftsiden til TINE og har vært superfornøyd. Særlig helt nylaget. Tine bruker ofte Kesam i sine oppskrifter slik at hvetedeigen ikke blir tørr. Har du testet ut det i dine oppskrifter? De har en spennende tanke om at de kutter ned på de fettholdige indigriensene og erstatter med Kesam for å forhindre at baksten blir tørr. Gluten holder nemlig bedre på fett enn det glutenfri alternativet 🙂

    1. Hei Ingrid, Så hyggelig at du vurderer oppskriften på sjokoladekake, den er knallgod, så tror du vil bli veldig fornøyd. Enig at TORO sin er super i en travel hverdag (sjokolademufinsene deres er også glutenfrie og veldig gode).
      Flott at du har funnet oppskrifter på glutenfri bakst som du er fornyød med. Jeg kjenner ikke til at fett gjør baksten tørr. Jeg synes heller det gir god smak og konsistens. Prøv gjerne bolleoppskriften her så kan du jo vurdere hva du synes blir best.
      Kos dere med sjokolademuffins; håper de ble supergode. H:)

      1. Av pappaen i huset – så fikk jeg bare en kommentar til denne kaken – aldri mer TORO Langpanne i dette huset 🙂 Den var supergod. Fikk ikke steketiden til å rime, men det gjorde ikke noe. Vi har rimelig ny ovn og aldri noe trøbbel med temperatur, men brukte nok 10 minutter ekstra.

        Brukte også ekte Smør og ikke Melange.
        Vi kommer nok til å hive på ei Toro Langpanne av og til, men bruker da faktisk ekte Smør i den. Blir mye bedre enn olje eller smeltet melange

      2. Hei, Hvis formen du brukte var noe mindre kan det være grunnen. Alle ovner er også forskjellige, så er vanskelig å gi en steketid som passer alle ovner.
        Glad den falt i smak 🙂

  3. Denne kaken ble bare helt fantastisk god. Saftig med perfekt sjokoladesmak. Jeg er ikke vant til å få komplimenter for noe jeg har bakt, men det fikk jeg da denne kaken ble servert. Det var skikkelig stas!

  4. Er ikke en ss 15g? Da jeg skulle måle opp 45 g kakao fikk jeg det til å bli 3 ss.. Slumpet oppi litt ekstra, landet vel på nærmere 60 g, men var redd det skulle bli for lite sjokoladesmak. Spent på resultatet, men ut fra tilbakemeldingene her blir det nok bra! 😀

    1. Hei Anne, det kommer an på ingrediensen. 1 ss smør er 15 g, mens 1 ss kakao er ca 7 g. Hvor liten / stor ss du har vil også ha sitt å si.
      Kanskje kaken din blir litt mørk om du hadde i 60g, men det er jo godt det også 🙂

      1. Åja, skjønner! Mulig jeg hadde litt store skjeer, og toppet dem også. Uansett 45 el 60 gram, kaka ble helt nydelig!! Ny favoritt her! 😀

  5. Denne fikk ikke jeg til. Den helt vannete. Kunne helle den i formen. Vokste i ovenen helt til den falt helt sammen. Skjønner ikke helt hva jeg har gjort galt…?

    1. Hei Monika, så kjedelig! ikke godt å si hva som gikk galt men det høres jo ut som om det har blitt for mye væske? Uansett, håper du vil prøve en gang til. Kaken er supergod og saftig – så vell verdt det. Lykke til!

  6. Prøvde kaken i dag. Veldig god i smak, men konsistensen bla bare smuler. Egnet seg kun til å spises med skje p.g.a. at den smulet seg fullstendig opp.

    1. Hei Kristin, så synd å høre. Dessverre så har da noe ha gått galt i tilberedningen. Fulgte du der som står? Denne kaken blir saftig og ikke smulete – som du også kan se av kommentarene over. Er langpannen din kanskje større enn beskrivelsen her slik at kaken ble stekt for lenge? Da blir den nok tørr og smulete nemlig. Håper du vil prøve den en gang til – denne kaken er nemlig utrolig god og en av de mest populære oppskriftene på bloggen 🙂

  7. Denne så spennende ut og etter tilbakemeldingene å dømme så blir den også så god som den høres ut😊
    Men, kan man bruke Semper gluten fri mix?
    Jeg har ikke kakemix i hus.

  8. Hei! Jeg prøver å finne en langpanne med lokk med de målene du oppgir, og det finner jeg ikke. Har du link til den du har fra jernia?

    Mvh Monika

      1. Var den jeg sto og kikket på. Tar du hele røra oppi da?:-) Ser den er litt mindre enn de målene du har oppgitt.

  9. Hei,
    Skal orøve denne kaka til barnebursdag nå i helgen. Pisker du eggene til dosis?

  10. Hei, fulgte oppskriften til punkt og prikke (brukte blanding av møllernes fin melblanding og schär mix it universal) men blir jo bare en vanntynn røre, ikke i nærheten av kakerøre? Er det virkelig riktig med 3,5 dl vann? Usikker på hva jeg skal gjøre nå, tilsette mer mel eller steke denne vanntynne saken som jeg tviler på kommer ut som kake. Utrolig kjedelig, ganske mange dyre ingredienser som nå går i søpla. Tips til hvorfor det blir sånn? Ser at andre i kommentarfeltet har hatt samme problem tidligere.

    1. Hei, oppskriften er helt riktig! Etter tilbakemeldinger jeg har fått på denne er det maaange som har vært veldig fornøyde med denne kaken og det er daglig over 50 stk som baker den. Jeg har selv bakt den veldig mange ganger og den fungerer alltid. Bakst er bakst og noen ganger får man det ikke til. Det er kjedelig, men man må prøve og gjøre det beste ut av det. Som du ser i oppskriften bruker jeg Toro sin kakemiks konsekvent. Ved bruk av andre så vet jeg ikke hvordan disse er til glutenfrie oppskrifter, og kan heller ikke fortelle deg om det skal være mer mel eller ikke. Mener du bestemt at røren er for tynn så får du tilsette mer mel, men det er utrolig vanskelig for meg å si noe om herfra.
      Ps. Jeg ville aldri lagt ut oppskriften om kaken ikke ble bra, og du ville heller ikke sett så mange positive kommentarer.
      Jeg krysser fingrene for at røren bare er tynnere enn du er vandt til og at den blir fin etter steking. Lykke til!

      1. Takk for tilbakemelding. Tipper det er melet, har ikke brukt møllerens så mye enda, men det er jo en helt annen type melmix enn toro sin kakemix. Tok i litt ekstra mel og stekte den, måtte ha litt lengre steketid før den var ferdig men ser ok ut nå😊

  11. Kjempegod kake! Tror det er den beste glutenfrie sjokoladekaka jeg har bakt. Og jeg har hatt cøliaki i mange år. Har vegra meg for å servere nettopp sjokoladekake, men nå skal jeg lage den oftere når det er snakk om langpannekake. Tusen takk for oppskrift!
    Kirsti

  12. Hei! Veldig interessert i å prøve denne oppskriften, men så lurer jeg på om det er mulig å bruke yoghurt naturell istedenfor rømme? 🙂

  13. Denne kaken var knall god!! Har leita så lenge etter en glutenfri sjokoladekake som var skikkelig saftig, og det var denne. Denne skal lages i bursdager fremover. Vi brukte denne oppskriften i rund form og doblet glasuren da vi delte kaken i to og fylte med litt glasur inni. Ble kjempe bra, takk for oppskrift 🙂

  14. Hei!
    Går det bra å lage denne kaken dagen før servering? Eller blir den tørr?

    Bør den stå i kjøleskapet helt til den skal serveres?

    😊

    1. Hei, den kan fint lages dagen før. Den holder seg saftig og god i kjøleskapet. Trenger ikke stå i kjøleskapet helt frem til servering, men gjerne over natten. Lykke til med baksten og kos deg med kake 🙂

  15. Kaka ble super. Men hva med oppskrifta på toppingen? Selv med 500 g melis er den tynn som suppe.

  16. Hei. Stemmer det at kaka skal stekes på 160 gr. ? Hos meg var den på langt nær ferdig med 40 min…Bør jeg prøve 180 gr neste gang?

    1. Hei, var ovnen varm da du satt kaken inn? All ovner er forskjellige, så kan dessverre ikke gi anbefaling der. Men på generelt grunnlag kan høy varme forårsake at den blir svidd på toppen og rå inni, så ville vært litt forsiktig med å sette den opp med hele 20 grader. Men du kjenner din ovn best 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s