Søt bakst

GLUTENFRITT SUKKERBRØD

Er det en liten kunst å få til et glutenfritt høyt og luftig sukkerbrød? Egentlig ikke, om du bruker riktig oppskrift og følger den nøye.

Mamma har alltid vært en kløpper på marsipankake. Da 50 % av medlemmene i familien sluttet å spise gluten brettet hun opp armene og jobbet seg frem til denne glutenfrie oppskriften. Sukkerbrødet er saftig, luftig og mykt. Utfordringen med glutenfri bakst generelt er at det blir fort tørt. Det kan vi ihvertfall ikke ha noe av når det kommer til sukkerbrød. Derfor bruker jeg litt fiberhusk i deigen. En sann redning, som samtidig bevarer den gode smaken.

Dette glutenfrie sukkerbrødet forvandler du så til en deilig bløtkake eller marsipankake. Kanskje noe å bake til 17. mai?

Du trenger

  • 5 egg (M)
  • 150 g sukker
  • 75 g TORO glutenfri fin kakemiks
  • 50 g potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 flat ts fiberhusk

Utstyr

  • 1 kakeform a 24 cm i diameter*

* Ønsker du å bruke en større form bør du oppjustere oppskriften, eller dele bunnen i kun to lag.

Slik gjør du

1. Visp eggedosis av egg og sukker i en kjøkkenmaskin med hjulvisp el. Dette tar 10-15 minutter. Mens eggene forvandles til eggedosis smører du en kakeform på 24 cm i diameter og legger bakepapir i bunnen. Mål så opp de tørre ingrediensene.

2. Når eggene er blitt til tykk eggedosis, senker du farten på visperen og tilsett de tørre ingrediensene. Visp til alt er godt blandet (ikke visp lenger enn nødvendig).

3. Hell deigen over i kakeformen. Sett ovnen på 175 g og sett formen inn (i kald ovn) på nederste rille.

La steke i 30-40 minutter. Følg godt med, alle ovner er forskjellige, så det er vanskelig å gi en helt nøyaktig tid. Stikk en kakenål el.  i midten av kaken. Kommer den ut uten deig er sukkerbrødet ferdig.

4. Sett kakeformen på en rist til avkjøling. Når sukkerbrødet er avkjølt skjærer du rundt kanten og løsner sukkerbrødet. Vipp sukkerbrødet over på en rist og dra forsiktig av bakepapiret.

Om du ønsker kan du forsiktig skrape av stekekanten med en kniv. Det har jeg gjort her. Da trekker nemlig sukkerbrødet til seg mer av fuktigheten fra syltetøyet.

5. Når sukkerbrødet er helt avkjølt deler du det i to eller tre deler. Lag først merker i sukkerbrødet der du skal skjære før du så holder en lett flat hånd på toppen og skjærer igjennom. Bruk god tid så du er sikker på at du får en fin, rett del.

Pynt og dander etter ønske.

2 thoughts on “GLUTENFRITT SUKKERBRØD

  1. Hvor lenge kan denne bunnen stå før den skal pyntes? Skal i bursdag lørdag og lurer på om den kan lages på onsdag og pyntes torsdag/fredag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s