Søt bakst

GLUTENFRITT SUKKERBRØD

Annonse kakeboka blogg 2

Er det en liten kunst å få til et glutenfritt høyt og luftig sukkerbrød? Egentlig ikke, om du bruker riktig oppskrift og følger den nøye.

Mamma har alltid vært en kløpper på marsipankake. Da 50 % av medlemmene i familien sluttet å spise gluten brettet hun opp armene og jobbet seg frem til denne glutenfrie oppskriften. Sukkerbrødet er saftig, luftig og mykt. Utfordringen med glutenfri bakst generelt er at det blir fort tørt. Det kan vi ihvertfall ikke ha noe av når det kommer til sukkerbrød. Derfor bruker jeg litt fiberhusk i deigen. En sann redning, som samtidig bevarer den gode smaken.

Dette glutenfrie sukkerbrødet forvandler du så til en deilig bløtkake eller marsipankake. Kanskje noe å bake til 17. mai?

Oppskriften på marsipankake finner du her.

For et deilig glutenfritt sukkerbrød trenger du:

 • 5 egg (M)
 • 150 g sukker
 • 75 g TORO glutenfri fin kakemiks
 • 50 g potetmel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 flat ts fiberhusk

Utstyr

 • 1 kakeform a 24 cm i diameter*

* Ønsker du å bruke en større form bør du oppjustere oppskriften, eller dele bunnen i kun to lag.

Slik gjør du

1. Visp eggedosis av egg og sukker i en kjøkkenmaskin med hjulvisp el. Dette tar 10-15 minutter. Mens eggene forvandles til eggedosis smører du en kakeform på 24 cm i diameter og legger bakepapir i bunnen. Mål så opp de tørre ingrediensene.

2. Når eggene er blitt til tykk eggedosis, senker du farten på visperen og tilsett de tørre ingrediensene. Visp til alt er godt blandet (ikke visp lenger enn nødvendig).

3. Hell deigen over i kakeformen. Sett ovnen på 175 g og sett formen inn (i kald ovn) på nederste rille.

La steke i 30-40 minutter. Følg godt med, alle ovner er forskjellige, så det er vanskelig å gi en helt nøyaktig tid. Stikk en kakenål el.  i midten av kaken. Kommer den ut uten deig er sukkerbrødet ferdig.

4. Sett kakeformen på en rist til avkjøling. Når sukkerbrødet er avkjølt skjærer du rundt kanten og løsner sukkerbrødet. Vipp sukkerbrødet over på en rist og dra forsiktig av bakepapiret.

Om du ønsker kan du forsiktig skrape av stekekanten med en kniv. Det har jeg gjort her. Da trekker nemlig sukkerbrødet til seg mer av fuktigheten fra syltetøyet.

5. Når sukkerbrødet er helt avkjølt deler du det i to eller tre deler. Lag først merker i sukkerbrødet der du skal skjære før du så holder en lett flat hånd på toppen og skjærer igjennom. Bruk god tid så du er sikker på at du får en fin, rett del.

Pynt og dander etter ønske.

27 kommentarer om “GLUTENFRITT SUKKERBRØD

 1. Hvor lenge kan denne bunnen stå før den skal pyntes? Skal i bursdag lørdag og lurer på om den kan lages på onsdag og pyntes torsdag/fredag?

   1. Hei! Er det 75 gram eller 750 gram kakemiks? Alle andre oppskrifter skal ha flere hundre gram kakemiks, så tenkte jeg skulle sjekke at ikke det er en skrivefeil før jeg går i gang😊

  1. Prøvde du å lage en dag eller to før pynting? Hvordan gikk eventuelt det?
   Jeg har bakt nå og skal pynte i morgen.

 2. Prøvde denne på lørdag. Ble servert på søndag. Delte den den i tre uten problem. Kjempefin oppskrift! Kommer bare til å bruke denne fra nå av. Eneste jeg la merke til var at det er mye kakerøre beregnet på en 24 cm form. Jeg la derfor inn bakepapir i kanten på formen som var høyre enn formen. Det var bra fordi kaken vokste 2 cm over formen. Mulig dette skyldes at jeg bruker kjøkkenmaskin til å lage eggedosis, som blir veldig luftig. Uansett: Takk for oppskrift!

 3. Hei,
  Denne oppskriften ser kjempespennende ut. Bruker du varmluft eller over og undervarme når du steker den?

   1. Tusen takk for raskt svar. Tenkte å bake kaken idag, gleder meg.
    Ønsker deg en fortsatt nydelig dag!

 4. Wow – denne kakebunnen er helt utrolig fantastisk! Den er saftig, lett å lage, rett og slett supergod på alle måter! Tusen takk!

 5. Kjempegod oppskrift! Lagde kakebunnen om morgenen dagen før. Dynket og fylte kaken og lot den stå i kjøleskap over natten. Pyntet med krem før den skulle serveres. Ble veldig populær! Oppførte seg nokså likt som en vanlig bunn med hvetemel.

 6. Jeg har slitt med å lage glutenfritt sukkerbrød og ble så glad da jeg nå fant denne oppskriften. Tror å ha fiberhusk i røren vil bli perfekt. Jeg har de siste gangene jeg skulle lage bløtkake kjøpt ferdige sukkerbrød på bakeri. Neste gang jeg skal ha sukkerbrød blir det denne oppskriften. Tusen takk.

 7. Hvis jeg øker den slik at jeg får større kake, ville du økt bakepulver og fiberhusk også?

 8. Hei ☺️ Hva blir oppskriften hvis jeg vil bake sukkerbrødet i en 18 og 20 cm form?

 9. Hei, vår kake ble veldig fin,men mistet en del høyde etter at vintok den ut av ovnen. Noen forslag til forbedring?

Legg inn en kommentar