Deilig glutenfri brownies i langpanne med deilig myk kjerne og sprøtt tynt lokk. En sikker vinner til kakebordet, dugnad, skoleavslutning eller bursdagsfest. Dette er kun en forstørrelse av oppskriften på brownies som allerede er på bloggen. Man tuller ikke med verdens beste glutenfrie brownies.
Oppskriften gir ca. 30 kakestykker. Ønsker du å bake kaken i liten langpanne finner du oppskriften på det HER.
Laktoseintoleranse eller melkeallergi? Det er enkelt å tilpasse oppskriften, se nederst i innlegget.
Du trenger
- 300 gram smør
- 700 gram sukker
- 100 g bakekakao
- 200 g glutenfri fin melblanding*
- 1,5 ss vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 6 egg (M)
- 1/4 ts salt
- Melis til pynt
*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 165 grader varmluft
2. Smelt smøret i en kjele. Sett ned varmen og tilsett sukkeret. La smelte sammen på lav varme i noen minutter.
3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett eggene og rør deigen glatt.
4. Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne (se tips). Stek midt i ovnen i ca 30 minutter.
5. La browniesen avkjøles i formen før du skjærer den i kakestykker.
6. Dryss litt melis over og nyt.
Baketips
Når du skal dekke en kakeform med bakepapir er et triks å ta litt olje eller smør i formen først. Da kleber bakepapiret seg til formen. Hvis du ønsker pene kanter, klipper du til bunden av formen og smører kantene.
Allergiinfo
Er du allergisk mot melk eller laktose bruker du margarin uten melk istedenfor smør.