Søt bakst

GLUTENFRI GULROTKAKE

FullSizeRender (1)
Gulrotkake må være en av de beste kakene. Myk, saftig og med deilig smak av gulrot og kanel og ikke minst den fløyelsmyke ostekremen. Mums.

Hvis du som meg liker kaken saftig, tror jeg nok denne glutenfrie gulrotkaken vil falle i smak. Jeg testet den på noen venninner som ikke har allergi og vi var alle enig om at den var utrolig god; minst like god som gulrotkaker med hvetemel.

Oppskriften gir 16 kakestykker (form på 20x20cm). Men om du skal bake glutenfri gulrotkake til et mindre selskap kan du bake halve oppskriften og steke den i en liten brødform (25 cm) – det er det jeg pleier å gjøre. Kan ikke ha rester av denne i kjøleskapet, da blir det kake hver dag til det ikke er en smule igjen 🙂

Du kan også steke kaken i en rund kakeform. Oppskriften finner du her.

Oppskriften kan enkelt gjøres laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Så over til denne deilige glutenfrie gulrotkaken.

Du trenger

 • 4 egg
 • 280 g sukker
 • 170 g glutenfritt mel*
 • 1 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts kanel
 • 1/2 ts salt
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1,5 dl solsikkeolje
 • 300 g gulrot, fint revet

* Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks

Kremostglasur

 • 250 g kremost naturell
 • 2 ss vaniljesukker
 • 200 g smør, romtemperert
 • 400 g melis
 • Noen dråper sitron (kan sløyfes)

Denne oppskriften på kremostglasur er for deg som liker masse glasur. Liker du bedre gulrotkaker med et tynnere lag glasur kan du halvere oppskriften.

Slik gjør du

1. Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet i god tid, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

2. Rasp gulrøttene fint. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene tilslutt.

3. Smør formen og legg et bakepapir i bunnen (ha litt olje under papiret så holder det seg på plass). Fordel deigen jevnt i formen. Stek gulrotkaken på nederste rille i 35-40 minutter. (Har du halvert oppskriften så reduserer du steketiden med ca. 5 minutter).

Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Kommer den ut uten deig er den ferdig. La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut og lar den avkjøles på rist.

Kremostglasur

4. Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret med en håndvisp. Rør inn kremosten og smak til med sitron (om du ønsker det). Se baketips.

5. Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet. Jeg synes kaken blir ekstra god om den får litt tid i kjøleskapet før servering slik at smakene får satt seg.

FullSizeRender

Allergiinfo        

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri philadelfia, og margarin uten melk.

Har du melkeallergi så bruker du margarin uten melk og denne havrebaserte kremosten (om du tåler det) hvis ikke bruker du den som er soyabasert. Jeg brukte oatly sin og det ble kjempebra.

Baketips         

Ønsker du en fluffy og luftig glasur visper du den opp i en kjøkkenmaskin el. til den blir hvit og kremete i konsistensen.

Hvis du baker halv oppskrift i en brødform blir det veldig pent om du deler den opp i kakestykker rett før servering (se bilde under).

img_1940-2

22 kommentarer om “GLUTENFRI GULROTKAKE

 1. Denne så nydelig ut, tenkte å bake den i rund form. Passer oppskriften som den er i en 24 cm, eller bør jeg redusere? Har ikke form på 20×20, og skal servere den i bursdag så syns kanskje ikke brødform passet helt..

  1. Hei Anne, tenker det blir kjempebra med rund form på 24 i diameter. Men mulig du må justere steketiden litt bare. Lykke til med baksten og skriv gjerne her om hvordan du gjorde det 🙂

 2. Bakte gulrotkaken i helgen og den ble kjempe god😊Beste gulrotkaken både jeg og familien min har smakt👍🏼

 3. Lagde denne nå i muffinsform og den vil ikke stivne. Den er bare brun på toppen med rein røre i midten, stekt i 15 minutter. Dritkjiiiipt

  1. Hei, sett på nederste rille og stek lenger. Hvis du synes de blir for brune så legg bakepapir over. Selv har jeg ikke testet denne i muffinsformer. Muffins er høyere enn kaken og da risikerer man at de blir brune på toppen før den er gjennomstekt. Følger du det jeg har skrevet skal det bli bra allikevel.

 4. Kaken ser god ut, skal prøve i morgen. Men bare en ting; hvis den skal være glutenfri, så mener jeg at du ikke kan bruke Oatly. Havren der er ikke «ren» / glutenfri. NB for dere som trenger glutenfritt og melkefritt 🙂
  Mvh Grethe

  1. Hei 🙂 Ang Oatly kremosten – hvis du leser på siden deres så har de små mengder gluten. Derfor vil noen som spiser glutenfritt tåle denne. Jeg har derfor skrevet, «hvis du tåler den». Kos deg med gulrotkake 🙂

 5. Jeg steker min nå i rund kakeform på 25 diameter. Det kan du ikke ha prøvd for det fungerer dårlig!!!! Den velver over formen og vil ikke stivne. Den har snart stått inne i over en time. Anbefaler ikke å steke den i rund form😩

  1. Hei, så synd å høre:( Du er sikker på at den er 25 i diameter? Jeg har stekt den i 24 diameter form, men mulig din form er lavere i kanten enn min? Jeg kan teste denne engang til og da måle hvor høyt den stiger så jeg får med en bemerkning om at formen må være XX høy. Veldig leit å høre at oppskriften ikke fungerte for deg.

   1. Brukte det melet du anbefaler; Toro glutenfri kakemiks. Formen er 7 cm høy og diameteren er 24. Jeg løsnet kaken fra formen, vasket den og satte den på igjen. Kaken har stått i kjøleskap i natt, sunket sammen og blitt mer kompakt. Skal pynte den etterpå med rosemønster av ostekremen. Satser på at den blir bra👌🏻

  2. Jeg stekte også i rund form 24cm,måtte steke lenger 😀
   Neste gang skal jeg prøve i langpanne👍😀

 6. Jeg har fryst kaken,uten fyll og den ble minst like saftig. Er det noen som har prøvd å bake kaken med vanlig hvetemel,ikke glutenfri? Går det fint?

 7. Synes det virker ut til å være veldig mye sukker i den. Er jo mer sukker enn mel. Noen som har erfaring med å redusere sukkermengden noe? Jeg reduserer alltid på sukkeret i gjærbakst, men synes det er litt vanskeligere med oppskrifter hvor man skal piske eggedosis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s