Søt bakst

GLUTENFRI GULROTKAKE

FullSizeRender (1)
Gulrotkake må være en av de beste kakene. Myk, saftig og med deilig smak av gulrot og kanel og ikke minst den fløyelsmyke ostekremen. Mums.

Hvis du som meg liker kaken saftig, tror jeg nok denne glutenfrie gulrotkaken vil falle i smak. Jeg testet den på noen venninner som ikke har allergi og vi var alle enig om at den var utrolig god; minst like god som gulrotkaker med hvetemel.

Oppskriften gir 16 kakestykker (form på 20x20cm). Men om du skal bake glutenfri gulrotkake til et mindre selskap kan du bake halve oppskriften og steke den i en liten brødform (25 cm) – det er det jeg pleier å gjøre. Kan ikke ha rester av denne i kjøleskapet, da blir det kake hver dag til det ikke er en smule igjen 🙂

Du kan også steke kaken i en rund kakeform, men du må da tilpasse steketiden. Bruk da en form på 24 cm (stek i ca 45 min) eller 26 cm (stek i ca 40 min).

Oppskriften kan enkelt gjøres laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Så over til denne deilige glutenfrie gulrotkaken.

Du trenger

 • 4 egg
 • 280 g sukker
 • 170 g glutenfritt mel*
 • 1 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts kanel
 • 1/2 ts salt
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1,5 dl solsikkeolje
 • 300 g gulrot, fint revet

* Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks

Kremostglasur

 • 250 g kremost naturell
 • 2 ss vaniljesukker
 • 200 g smør, romtemperert
 • 400 g melis
 • Noen dråper sitron (kan sløyfes)

Denne oppskriften på kremostglasur er for deg som liker masse glasur. Liker du bedre gulrotkaker med et tynnere lag glasur kan du halvere oppskriften.

Slik gjør du

1. Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet i god tid, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme).

2. Rasp gulrøttene fint. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene tilslutt.

3. Smør formen og legg et bakepapir i bunnen (ha litt olje under papiret så holder det seg på plass). Fordel deigen jevnt i formen. Stek gulrotkaken på nederste rille i 35-40 minutter. (Har du halvert oppskriften så reduserer du steketiden med ca. 5 minutter).

Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Kommer den ut uten deig er den ferdig. La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut og lar den avkjøles på rist.

Kremostglasur

4. Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret med en håndvisp. Rør inn kremosten og smak til med sitron (om du ønsker det). Se baketips.

5. Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet. Jeg synes kaken blir ekstra god om den får litt tid i kjøleskapet før servering slik at smakene får satt seg.

FullSizeRender

Allergiinfo        

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri philadelfia, og margarin uten melk.

Har du melkeallergi så bruker du margarin uten melk og denne havrebaserte kremosten (om du tåler det) hvis ikke bruker du den som er soyabasert. Jeg brukte oatly sin og det ble kjempebra.

Baketips         

Ønsker du en fluffy og luftig glasur visper du den opp i en kjøkkenmaskin el. til den blir hvit og kremete i konsistensen.

Hvis du baker halv oppskrift i en brødform blir det veldig pent om du deler den opp i kakestykker rett før servering (se bilde under).

img_1940-2

 

 

6 thoughts on “GLUTENFRI GULROTKAKE

 1. Denne så nydelig ut, tenkte å bake den i rund form. Passer oppskriften som den er i en 24 cm, eller bør jeg redusere? Har ikke form på 20×20, og skal servere den i bursdag så syns kanskje ikke brødform passet helt..

  1. Hei Anne, tenker det blir kjempebra med rund form på 24 i diameter. Men mulig du må justere steketiden litt bare. Lykke til med baksten og skriv gjerne her om hvordan du gjorde det 🙂

 2. Bakte gulrotkaken i helgen og den ble kjempe god😊Beste gulrotkaken både jeg og familien min har smakt👍🏼

 3. Lagde denne nå i muffinsform og den vil ikke stivne. Den er bare brun på toppen med rein røre i midten, stekt i 15 minutter. Dritkjiiiipt

  1. Hei, sett på nederste rille og stek lenger. Hvis du synes de blir for brune så legg bakepapir over. Selv har jeg ikke testet denne i muffinsformer. Muffins er høyere enn kaken og da risikerer man at de blir brune på toppen før den er gjennomstekt. Følger du det jeg har skrevet skal det bli bra allikevel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s