Søt bakst

GLUTENFRIE MANDEL- OG BANANPANNEKAKER

Jeg har fått litt dilla på bakst med banan i det siste. Ofte når jeg har prøvd meg på dette før har det smakt litt for mye banan. Jeg synes jeg nå har funnet en fin balanse som gir god sødme uten at bananen tar over alt for mye av smaksopplevelsen. Bananmuffinsene som du finner her tror jeg jeg har bakt 20 ganger etter at jeg landet oppskriften. De er bare så utrolig gode.

Disse deilige glutenfrie pannekakene søtet med banan hadde vi til frokost flere dager i vinterferien. De er bakt med mandelmel og litt fiberhusk. Fiberhusk binder sammen røren og gjør det endelige resultatet saftig. Disse glutenfrie bananpannekakene er med andre ord ikke bare veldig gode, men også sunne. Perfekt til frokost, til kvelds eller etter trening – og ikke minst til barna. Når jeg lagde disse i vinterferien serverte jeg de med syltetøy og yoghurt naturell og friske bær til. Det falt i smak kan jeg love deg.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 6-8 glutenfrie bananpannekaker. 

Du trenger

  • 1 moden banan (ca. 100 g)
  • 2 egg
  • 1 ts fiberhusk
  • 80 g mandelmel*
  • 1/4 ts salt
  • 1/2 ts kanel
  • 2 ss melk

* Jeg kjøper mandelmel på COOP Mega eller på grønnsaksbutikker.

Utstyr

  • Stavmikser eller blender

Slik gjør du

1. Ha egg og banan i bollen. Miks sammen med stavmikser/blender.

2. Bland sammen mandelmel, fiberhusk, salt og kanel. Tilsett og kjør røren glatt. Ha tilslutt i melken og bland sammen. La hvile i 10-15 minutter.

3. Varm opp stekepannen, ha i smør (eller olje) og senk varmen til middels/lav temperatur når pannen er blitt ordentlig varm. Bruk en spiseskje og sett 3-4 rundinger. La steke til de har fått fin farge og snu så pannekakene. Stek de så på andre siden til de er gjennomstekte (de skal ikke være bløte). Obs. Det er viktig at pannen ikke er for varm, så pannekakene rekker å bli gjennomstekte før overflaten blir for mørk. De trenger litt mer tid enn “vanlige pannekaker” på grunn av bananen.

Nyt de som de er ellet server med ditt favorittsyltetøy, friske bær eller honning for ekstra sødme.

Allergiinfo

Erstatt melken med laktosefrimelk (om du tåler det) eller mandelmelk for et melkefritt resultat.

Legg inn en kommentar