Sunt og godt til kvelds, som mellommåltid, når du er på farta, på tur eller i matpakken. Dette er glutenfrie matmuffins i ny drakt bakt med banan, havre og mandelmel. De er ikke bare sunne, de er også utrolig gode. Jeg har fått skikkelig dilla. Bak de til kvelds og ta de du ikke spiser med deg i vesken dagen etter. De er nesten enda bedre “dagen derpå” faktisk, fordi de er så saftige.
Ja, siden det er januar kommer det enda en oppskrift på sunn kos. Denne oppskriften er inspirert av bananbrød. Så hvorfor baker jeg ikke bare bananbrød i brødform som alle andre? Først og fremst så synes jeg det er mye mer fristende med muffins, for det andre reduseres steketiden så det går enda raskere og for det tredje er de perfekte til å ha med i matpakken eller på tur. Rett og slett 🙂
Vi koser oss ofte med disse bananmuffinsene i ukedagene. De holder seg godt i kjøleskapet og er perfekt når du eller de små trenger litt påfyll av sunn energi. Det er ikke tilsatt sukker i denne oppskriften, fordi bananene gir en naturlig, rund og god sødme til muffinsene. Bananene må derfor være godt modne og myke, med brune prikker. Overmodne bananer smaker veldig mye (synes jeg), så velg gjerne bananer som er godt modne men ikke altfor brune.
Oppskriften gir 10 glutenfrie bananmuffins.
Du trenger
- 100 g glutenfrie havregryn
- 80 g mandelmel
- 1 ss nøytral olje eller kokosolje
- 2/3 ts kanel
- 2/3 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 2 – 3 modne bananer (ca 200 g)
- 2 klyper salt
- 4 ss vanilje yoghurt (75g)
- 2 egg (M)
*Jeg kjøper mandelmel på COOP mega eller grønnsaksbutikker.
Utstyr
- Blender, stavmikser eller foodprocessor. Har du ikke dette må du bruke glutenfritt havremel og mose bananen godt.
- Muffinsbrett. Du kan bruke muffinsformer men da må du la de avkjøles helt, hvis ikke fester de seg til papiret.
Pynt
- Evt. kakaopulver eller revet mørk sjokolade
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).
2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Del bananene i mindre biter og tilsett. Ha så i egg, yoghurt og olje og kjør røren glatt med stavmikser el. La stå i ca 5 minutter.
3. Smør muffinsbrettet (uten muffinsformer). Fordel deigen på 10 muffins og stek midt i ovnen i 12-15 minutter.
Du kan bruke muffinsformer men da må du la de avkjøles helt, hvis ikke fester de seg til papiret.
4. La de ferdigstekte bananmuffinsene hvile litt i formen. Skjær rundt kanten på muffinsene og velt ut av formen. Sitter det muffins igjen i formen kan du vente litt til før du løsner de andre. La avkjøles på rist.
Dryss gjerne over litt kakaopulver eller revet mørk sjokolade. Banan og sjokolade er som kjent farlig godt.
Oppbevar de du ikke spiser i kjøleskapet.
Så deilig! Og for en fin vri på bananlappene👍😊 Disse skal prøves ut i helgen!
Så hyggelig 😃
Super super gode!! Og så raske og enkle å lage 🙂
Så glad du likte de 😀
Finnes det et alternativ til mandelmel dersom vi ikke har det?
Hei Silje, da ville jeg brukt en glutenfri fin melblanding, feks Toro glutenfri kakemiks. Jeg har ikke prøvd det selv så du må nesten prøve deg litt frem mtp mengden 🙂 Lykke til!
Har bakt de 4 ganger allerede fordi sønnen min digger de! Helt perfekt til etter bhg og som en matbit på tur i helgene! Takk 🙂
Ye, så hyggelig 😃
kan man bruke vanlig hvetemel istedetfor mandelmel hvis man ikke er noen alergiker?
Hei Mia, ja det kan du. Mulig du trenger litt mer mel. Deigen skal være som en tykk kakerøre, men oppskriften er ganske “fleksibel” så de blir høyst sannsynlig veldig bra uansett:)
Hei 🙂 Kan vi fryse disse tror du? Hadde så veldig mange brune bananer, og ungene elsket disse.
Eventuelt, hvor lenge tror du de holder i kjøleskapet?
Hei, det kan du. Men de holder seg en knapp uke i kjøkeskapet 🙂