Fin bakst

GLUTENFRIE FINE BAGETTER

Det er en liten glede i hverdagen når jeg kan nyte deilig, varm glutenfri bagett. Jeg har ikke klart å finne glutenfrie bagetter som smaker skikkelig godt i butikken. Derfor lager jeg det alltid selv. Det er så vert tiden for disse glutenfrie fine bagettene smaker virkelig kjempegodt også er det selvfølgelig mye sunnere. Det er jo så mye stivelse og rare ingredienser i de man får kjøpt. Denne oppskriften er basert på rene ingredienser fra havre, ris og mais. Ferdig stekt er de luftige og har en rund, mild og god smak..

Oppskriften gir to bagetter. Jeg legger alltid den ene i fryseren etter den er avkjølt så har jeg en bagett klar til neste gang vi skal ha suppe, gryterett, salat eller lignende til middag. Jeg skjerper den da bare i ovnen fra fryst tilstand. Så over til oppskriften.

Du trenger

  • 175 g glutenfritt havremel
  • 75 g maismel
  • 150 g rismel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts tørrgjær (5 g)
  • 20 g (2 ss) fiberhusk
  • 600 g kaldt vann

* Du kan lese om meltypene jeg bruker her. Du lager enkelt havremel selv ved å male havregryn i en blender eller foodprocessor.

Slik gjør du 

1. Ta frem kjøkkenmaskinen med K-spade. Bland sammen de tørre ingrediensene. Mål opp kaldt vann og tilsett litt etter litt under sakte elting. Når alt er blandet inn elter du deigen på middels hastighet i 10 minutter. Dekk til bakebollen og sett til heving i 2 timer. (Den lange forhevingen gir ekstra god smak og du slipper etterheving).

2. Sett ovnen på 225 grader. Når ovnen er varm elter du deigen med en slikkepott i bakebollen. Strø så mel på bordplaten (jeg bruker jyttemel). Elt deigen på benken til den ikke kleber lenger.

3. Del deigen i to. Form hver halvdel til en bagett. De skal være like lange som stekebrettet. Legg over på et stekebrett med bakepapir. Vri på bagettene for et rustikt utseende og strø over litt mel.


4. Stek bagettene på midterste rille i 30 – 35 minutter. Alle ovner er forskjellige, følg med mot slutten av steketiden. Stek heller litt for lenge enn litt for kort. (Ved for kort steketid kan du risikere at bagettene blir litt deigete.)

5. Avkjøl på rist og nyt glutenfrie bagetter med det tilbehøret du liker aller best.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s