Fin bakst

GLUTENFRIE FINE BAGETTER

Det er en liten glede i hverdagen når jeg kan nyte deilig, varm glutenfri bagett. Jeg har ikke klart å finne glutenfrie bagetter som smaker skikkelig godt i butikken. Derfor lager jeg det alltid selv. Det er så vert tiden for disse glutenfrie fine bagettene smaker virkelig kjempegodt også er det selvfølgelig mye sunnere. Det er jo så mye stivelse og rare ingredienser i de man får kjøpt. Denne oppskriften er basert på rene ingredienser fra havre, ris og mais. Ferdig stekt er de luftige og har en rund, mild og god smak..

Oppskriften gir to bagetter. Jeg legger alltid den ene i fryseren etter den er avkjølt så har jeg en bagett klar til neste gang vi skal ha suppe, gryterett, salat eller lignende til middag. Jeg skjerper den da bare i ovnen fra fryst tilstand. Så over til oppskriften.

Du trenger

 • 175 g glutenfritt havremel
 • 75 g maismel
 • 150 g rismel
 • 1 ts salt
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts tørrgjær (5 g)
 • 20 g fiberhusk
 • 600 g kaldt vann

* Du kan lese om meltypene jeg bruker her. Du lager enkelt havremel selv ved å male havregryn i en blender eller foodprocessor.

Slik gjør du 

1. Ta frem kjøkkenmaskinen med K-spade. Bland sammen de tørre ingrediensene. Mål opp kaldt vann og tilsett litt etter litt under sakte elting. Når alt er blandet inn elter du deigen på middels hastighet i 10 minutter. Dekk til bakebollen og sett til heving i 2 timer. (Den lange forhevingen gir ekstra god smak og du slipper etterheving).

2. Sett ovnen på 225 grader. Når ovnen er varm elter du deigen med en slikkepott i bakebollen. Strø så mel på bordplaten (jeg bruker jyttemel). Elt deigen på benken til den ikke kleber lenger.

3. Del deigen i to. Form hver halvdel til en bagett. De skal være like lange som stekebrettet. Legg over på et stekebrett med bakepapir. Vri på bagettene for et rustikt utseende og strø over litt mel.


4. Stek bagettene på midterste rille i 30 – 35 minutter. Alle ovner er forskjellige, følg med mot slutten av steketiden. Stek heller litt for lenge enn litt for kort. (Ved for kort steketid kan du risikere at bagettene blir litt deigete.)

5. Avkjøl på rist og nyt glutenfrie bagetter med det tilbehøret du liker aller best.

Velbekomme!

6 kommentarer om “GLUTENFRIE FINE BAGETTER

 1. Hei! Vil det fungere å forme rundstykker med denne deigen? Ønsker rundstykker med skorpe rundt det hele og luftig og ikke så mye innmat.

  1. Hei, jeg har selv ikke testet dette ut, så det kan jeg ikke svare på. Ville evt prøvd med litt mer gjær om du ønsker lite innmat. Lykke til!

 2. Tusen takk for at deler de gode oppskriftene dine! Endelig kan hele familien kose seg med nydelige baguetter! Vår datter på 5 elsket disse ❤️

 3. Veldig fornøyd med disse baguettene, tusen takk for oppskrift! Jeg er dessverre nødt å kutte ut havre, hvilket mel ville du anbefalt da? 🙂

  1. Hei, du kan øke med de andre melsortene + bokhvetemel, men konsistens og smak vil bli annerledes. Jeg har en oppskrift på et brød uten havre, test om du liker det. Da kan du evt ta utgangspunkt i den oppskriften 🙂

Legg inn en kommentar