Søt bakst

GLUTENFRI GULROTKAKE I RUND FORM

FullSizeRender (2)
Etter ønske fra flere lesere får du her oppskriften på glutenfri gulrotkake i rund form. Kaken er skikkelig saftig, høy, myk og utrolig, utrolig god. Dette er gulrotkake på sitt aller beste og i tillegg er den selvfølgelig glutenfri.

Kaken har et deilig, tykt lag av ostekrem. Jeg liker å smøre tykt på og det reflekterer oppskriften. Selv liker jeg ostekremen luftig så jeg pleier å vispe den opp. Mannen min derimot synes det er aller best om ostekremen bare røres glatt. Her er det vel avgjørende hva man er vandt med.

Ønsker du å bake kaken i en liten langpanne, så finner du oppskrift på det her.

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Du trenger

 • 4 egg (M)
 • 280 g sukker
 • 170 g glutenfritt mel*
 • 1 ts natron
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts kanel
 • ½ ts salt
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1½ dl solsikkeolje
 • 300 g gulrot, fint revet

* Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks

Kremostglasur

 • 250 g kremost naturell
 • 2 ss vaniljesukker
 • 200 g smør, romtemperert
 • 400 g melis
 • 2 dråper sitron (kan sløyfes)

Denne oppskriften på kremostglasur er for deg som liker masse glasur. Liker du bedre gulrotkaker med et tynnere lag glasur kan du halvere oppskriften.

Slik gjør du

1. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme). Ta frem en kakeform på 26 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen og smør ringen.

2. Rasp gulrøttene fint. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene helt tilslutt.

3. Fordel deigen jevnt i formen. Stek gulrotkaken på nederste rille i 40 – 45 minutter.

Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Kommer den ut uten deig er den ferdig. La kaken avkjøles litt i formen før du tar av bunden og lar den avkjøles på rist.

Kremostglasur

4. Ha smøret over i en bakebolle og rør til det er helt mykt og kremete. Tilsett melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret. Rør inn kremosten og smak til med sitron (om du ønsker det). Se baketips.

Ønsker du en luftig og tykk glasur, bruker du en kjøkkenmaskin el. med visp når du lager glasuren. Visp glasuren til den er tykk og kremete.

5. Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet. Jeg synes kaken blir ekstra god om den får litt tid i kjøleskapet før servering slik at smakene får satt seg. Den kan gjerne stå over natten.

Baketips

Ha glasuren på kaken når kaken enda er litt lunken. Da vil den feste seg bedre til kaken.

Allergiinfo        

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri philadelfia, og margarin uten melk.

Har du melkeallergi så bruker du margarin uten melk og denne havrebaserte kremosten (om du tåler det) hvis ikke bruker du den som er soyabasert. Jeg brukte oatly sin og det ble kjempebra.

FullSizeRender (2)

4 kommentarer om “GLUTENFRI GULROTKAKE I RUND FORM

 1. Min ville ikke bli stekt… Kanskje jeg må steke den lenger oppe neste gang. Rå inni selv om den stod i 50 min men turde ikke ha den lenger da den begynte å bli mørk oppå. Får håpe smaken er god og at den ikke faller helt sammen. Står til avkjøling nå.

  1. Hei, så rart. Pisket du egg og sukker til tykk eggedosis? Alle ovner er forskjellige så mulig det kan være grunnen. Jeg anbefaler å steke den til fyrstikk el. kommer ut uten deig. Sett på nederste rille og legg aluminiumsfolie over så blir den ikke brun på toppen. Lykke til og håper du blir fornøyd tilslutt. H

   1. Den ble veldig god. Spiste kake i 5 dager i strekk og ble bare bedre og bedre. Litt mindre stekt midt inni men det gjorde ingenting..Beste kaken!!! Viss en skal lage den i en stor langpanne ville du doblet den da?

   2. Så bra, det var hyggelig å høre 🙂 Ja, da ville jeg doblet den. Kaken blir nok litt lavere (avhenger av str. på langpannen). Si gjerne ifra hvordan det blir 🙂 H 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s