Etter ønske fra flere lesere får du her oppskriften på glutenfri gulrotkake i rund form. Kaken er skikkelig saftig, høy, myk og utrolig, utrolig god. Dette er gulrotkake på sitt aller beste og i tillegg er den selvfølgelig glutenfri.
Kaken har et deilig, tykt lag av ostekrem. Jeg liker å smøre tykt på og det reflekterer oppskriften. Selv liker jeg ostekremen luftig så jeg pleier å vispe den opp. Mannen min derimot synes det er aller best om ostekremen bare røres glatt. Her er det vel avgjørende hva man er vandt med.
obs. Oppskriften er tilpasset en rund kakeform på 26 cm i diameter. Har du en mindre kakeform? Da må du tilpasse oppskriften. Se baketips nederst. Ønsker du å bake kaken i en liten langpanne, så finner du oppskrift på det her.
Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.
Du trenger
- 4 egg (M)
- 280 g sukker
- 170 g glutenfritt mel*
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- ½ ts salt
- 2 ts vaniljesukker
- 130 g solsikkeolje
- 300 g gulrot, fint revet
* Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks
Kremostglasur
- 250 g kremost naturell
- 2 ss vaniljesukker
- 200 g smør, romtemperert
- 400 g melis
- 2 dråper sitron (kan sløyfes)
Denne oppskriften på kremostglasur er for deg som liker masse glasur. Liker du bedre gulrotkaker med et tynnere lag glasur kan du halvere oppskriften.
Slik gjør du
1. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme). Ta frem en kakeform på 26 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen og smør ringen. (Obs viktig å måle formen, for er formen mindre vil den kunne heve over kanten).
2. Rasp gulrøttene fint. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland så sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene helt tilslutt.
3. Fordel deigen jevnt i formen. Stek gulrotkaken på nederste rille i 45-60 minutter.La kaken steke til den er ferdig. Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Kommer den ut uten deig er den ferdig. La kaken avkjøles litt i formen før du tar av bunden og lar den avkjøles på rist.
Kremostglasur
4. Ha smøret over i en bakebolle og rør til det er helt mykt og kremete. Tilsett melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret. Rør inn kremosten og smak til med sitron (om du ønsker det). Se baketips.
Ønsker du en luftig og tykk glasur, bruker du en kjøkkenmaskin el. med visp når du lager glasuren. Visp glasuren til den er tykk og kremete.
5. Fordel glasuren over den avkjølte kaken og sett kaken inn i kjøleskapet. Jeg synes kaken blir ekstra god om den får litt tid i kjøleskapet før servering slik at smakene får satt seg. Den kan gjerne stå over natten.
BaketipsHar du en mindre kakeform enn 26 cm i diameter må du tilpasse oppskriften. Bruk da 3/4 av oppskriften over: 3 egg, 210 g sukker, 130 g glutenfritt mel, osv.
Ha glasuren på kaken når kaken enda er litt lunken. Da vil den feste seg bedre til kaken.
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri philadelfia, og margarin uten melk.
Har du melkeallergi så bruker du margarin uten melk og denne havrebaserte kremosten (om du tåler den) hvis ikke bruker du denne fra go vegan eller den som er soyabasert. Jeg brukte oatly sin og det ble kjempebra.
Min ville ikke bli stekt… Kanskje jeg må steke den lenger oppe neste gang. Rå inni selv om den stod i 50 min men turde ikke ha den lenger da den begynte å bli mørk oppå. Får håpe smaken er god og at den ikke faller helt sammen. Står til avkjøling nå.
Hei, så rart. Pisket du egg og sukker til tykk eggedosis? Alle ovner er forskjellige så mulig det kan være grunnen. Jeg anbefaler å steke den til fyrstikk el. kommer ut uten deig. Sett på nederste rille og legg aluminiumsfolie over så blir den ikke brun på toppen. Lykke til og håper du blir fornøyd tilslutt. H
Den ble veldig god. Spiste kake i 5 dager i strekk og ble bare bedre og bedre. Litt mindre stekt midt inni men det gjorde ingenting..Beste kaken!!! Viss en skal lage den i en stor langpanne ville du doblet den da?
Så bra, det var hyggelig å høre 🙂 Ja, da ville jeg doblet den. Kaken blir nok litt lavere (avhenger av str. på langpannen). Si gjerne ifra hvordan det blir 🙂 H 🙂
Kan jeg bruke 24cm form?
Hei; det kommer an på hvor høy den er. Det var en leser som gjorde det og da hevet den over, men formen jeg har som har høy kant så går det. Alternativt kan du lage et par muffins av deigen for så å ha resten i formen 🙂
Brukte ikke hele røra i 24 forma og det funka fint😊Kaka ble kjempegod😃
Så bra 😃😃
Min ble bare sørpete inni, uklart hvorfor men det kan kanskje henge sammen med at min form er 22 cm?
Så synd å høre. Du må forlenge steketiden en del når du bruker en liten form og sannsynligheten for at den hever over kanten er også ganske høy. Håper du vil prøve igjen med en større form, da tror jeg du vil ble fornøyd. Ps. Om det ikke er for sent kan du helle av en del av røren og sette den inn i ovnen igjen og la den steke til den er ferdig.
Hei.
Bruker du kremost original? (Ikke mindre fett).
Skal prøve å bake denne kaken i kveld, veldig spent 🙂 min første glutenfrie kake😀
Stemmer, kremost original! Håper du blir fornøyd 😃
Et lite spm til, skal det bare være 170 gram mel? 🤭😁.. bare så jeg ikke misforstår. Vant til å bake med vanlig hvetemel, og da er det mye mer.
Mengden i oppskriften stemmer 🙂
Ja vet du hva, det var jeg som regnet helt feil på det, ikke så god på å gjøre om til dl 😂. Beklager.
Helt mislykket for meg. Ble ikke stekt, rant over – helt kaos. Prøver en annen.
Hei, så synd å høre. Hvilken formstørrelse brukte du?
Prøvde denne kaken for 1 mnd siden, supert resultat, og masse skryt fra både de med og uten cøliaki. Bakte den igjen i kveld, mindre kakeform og noen muffins ved siden av. Kaka ble grei, men muffinsene ser ikke bra ut, de fløt utover. Så neste gang, tilbake til start😆🙂 Takk for en god glutenfri oppskrift!
Oh no, så kjedelig! Prøv oppskriften på Gulrotmuffins neste gang, da blir muffinsene helt topp 🙂
Hei! Jeg skal ha denne som brylluskake (tre tårn) til lørdag, og må bake allerede i dag. Anbefaler du å fryse ned bunnene, eller pakke de inn i plast. Jeg pynter den fredag kveld. Forøvrig en fantastisk god kake som blir like perfekt hver gang 😊😊
Hei, først og fremst, så utrolig hyggelig at du skal bake den til et bryllup! Send meg gjerne bilde av den når den er ferdig så jeg kan dele den.
Jeg ville nok bare pakket den inn i plast. Min erfaring er at den holder seg godt i plast i kjøleskapet 🙂
Jeg laget denne og den var super god, har en ovn som steker ujevnt men bare å la den stå litt lenger. Beste gulrot kaken jeg og naboene har smakt og for en deilig krem. Takk for deilig oppskrift.
Sååå hyggelig å høre 😃
Hvor mye av ingrediensene som er oppgitt i gram skal man ha i desiliter? Vi har ikke kjøkkenvekt for øyeblikket
Jeg har bare et ord; WOW!!
Denne kaken ble seende helt fantastisk ut og smaken var enda bedre!!! Gleder meg til å prøve flere av oppskriftene dine, for gulrotkaka ble en suksess her hjemme…
Tusen takk for kjempehyggelig tilbakemelding 😃😃 veldig glad for å høre at den falt i smak!
Jeg skal bake dåpskake, som jeg skal kle i hvit marsipan. Tenkte jeg skulle bruke prøve denne oppskriften. Men blir bunnen «fast nok» til at jeg kan dele den i tre og ha to lag med ostekrem inni kaka?
Hei, jeg har dessverre ikke prøvd å dele den i flere lag selv, så det tørr jeg ikke svare på:) Om du tester det ut, så skriv gjerne her hvordan det gikk.
OK, men vet du cirka hvor høy den vil bli med denne oppskriften?:)
Wow for ei kake! Denne var skikkelig populær og ble raskt tom! Tusen takk for super oppskrift. Skal bakes igjen!
Tusen takk for så hyggelig hilsen 😄😄
Hei, jeg får ikke opp den melkefrie osten når jeg trykker på linken i oppskriften. Er det Oatley naturell du mener kan brukes for å få kaken melkefri?
Hei, mener den heter «på mackan». Har lagt inn linken en gang til, så nå skal det funke 🙂
Kjempegod gulrotkake! Saftig og myk. Jeg måtte la den stå dobbelt så lenge inne i ovnen før pinnen slapp deigen sånn noenlunde, men resultatet ble en perfekt kake. Skal bake den igjen i morgen 🙂
Så hyggelig å høre 😄😄 Hvilken diameter er formen din? Merkelig at den trengte så lang tid 🤔
Hei! Denne kaken er helt nydelig!! Beste glutenfrie gulrotkaken jeg noensinne har smakt😃 Og den blir bare bedre og bedre for hver dag (den varer). Nå har jeg bakt denne endel ganger og hver gang skjer følgende; den sprekker veldig opp (flere steder) sånn ca halvveis i steketiden, og sprekkene er på en måte litt “dype”. Når den er ferdig og får hvilt litt “ramler” den sammen igjen og blir flat på toppen. Men lurer på om dette skjer med deg?
Det stemmer at den faller litt sammen etter steking og det er helt riktig 🙂 Sprekkene er jeg litt usikker på 🤔
Elsker denne gulrotkaken. Men lurte på om jeg kan erstatte det glutenfrie melet med vanlig mel, eller vil resultatet bli annerledes da?
Hei, det kan du, men bruk da 10% mer mel 🙂
Nå har kaken stekt i 1 og en halv time og er fremdeles ikke ferdig. Fulgt oppskriften til punkt og prikke. Hva gjør jeg?
Hei, så synd å høre! kan det tenkes at eggedosisen ikke var stiv? Det kan skje om eggedosisen ikke er ferdig eller det røres for mye i den så luften går ut. Jeg har bakt denne mange ganger og aldri opplevd det.
Nei eggedosisen var veldig fin syns jeg! Den står fremdeles i ovnen. Jeg tilsatte 100 g hakket kokesjokolade, kan det være derfor?
Kaka bli ikke stekt! Forsøkt 2 ganger – aldri mer!
Pisket eggedosis lenge! Fulgt oppskrift til punkt og prikke, 26cm rund form… Gir opp☺️
Hei Tonje, så synd å høre! Jeg har akkurat test-bakt den just in case og den blir helt perfekt hos meg. Du skriver at du har fulgt ingredienser og fremgangsmåte helt, så veldig merkelig at du ikke lykkes med den.
Akkurat det samme skjedde her. Dobbelt- og trippeltsjekket at jeg hadde fulgt oppskriften. Stiv og fin eggedosis. Stor nok form. Kaka steg til de grader utover sine bredder og er fortsatt helt flytende etter en time i ovnen. K
Hei, dekk over med plast 🙂
Hei, hvor mange diameter var formen din?
Jeg bakte først, og leste etterpå 😅😅 så jeg bakte til springform, men min er ca 23 cm. Så beg jeg å lese alle kommentarer, òg dine utprøvde alternativ. Men etter å ha stekt kaka ca 75 min, ser det ut som den faktisk blir bra. Så nå er jeg kjempe spent. Det blir nok ikke smaking før i morgen 🤔 🤩
Oh no! Håper den blir bra for det 🤞🏻 Bra du bare lot den steke lenger, eneste måten det 🙂
Til opplysning, ser jeg har vært inne her for en stund tilbake siden. Oppdaget dagen deretter at undervarmen i ovnen min ikke fungerte så det kan nok være svaret på hvorfor den aldri ble stekt. Prøver igjen ikveld! 🤪
Ble en smule stressa, når kaka fortsatt var flytende etter 50min. Men betryggende å lese at det ikke bare er min😅
Hei Trine, hvor stor er formen din?
Den er 26cm,men steikte den lenge lenge, så kom den seg😅
Må bare følge opp med at kaka smakte kanon godt!!! Virkelig! ☺️
Hei.
Eg har eit problem med at toppen på kaka løsna litt når eg skal ha på kremmen. Har du opplevd det? Forstår ikkje helt kva som gjer det.
Hei, Jeg har ikke opplevd det. Steker du på varmluft kanskje? Isåfall bør du bruke over- og undervarme:)
Hei Det er vel ok fryse ned bunnene? jeg har tenkt bruke den i de to øverste etasjer på bryllupskake, baker nå og skal fryse ned for så ta de opp rett før bryllup …er tre uker til…
Hei, jeg har ikke testet å fryse disse, så det vet jeg dessverre ikke.