Søt bakst

GLUTENFRIE SCONES MED EPLE OG SITRUS


Glutenfrie scones er supergodt til en kopp te eller nytraktet kaffe, og det går så raskt å lage. Scones inneholder nemlig ikke gjær så du slipper hevetiden. Disse er søte og med rosiner. Ferdig stekt er de myke og luftige og smaker deilig av sitrus.

Inspirasjonen til oppskriften er hentet fra Bakeriet i Lom. En leser tipset meg om oppskriften og lurte på om jeg kunne gjøre den glutenfri. Seff sa jeg, så her er Glutenfrihet sin versjon av scones fra bakeriet i Lom.

For 10 glutenfrie scones trenger du

  • 1 dl varm melk
  • 70 g rosiner
  • 70 g smør
  • 130 g rismel
  • 2 ts bakepulver
  • 6 g fiberhusk (2 ts)
  • 1/2 ts salt
  • 4 ss sukker
  • 1/4 sitron, skallet og saften (1 liten ss)*
  • 1/4 appelsin, skallet og saften (2 ss)*
  • 1 egg
  • 140 g yoghurt naturell
  • 1 eple, skrelt og raspet
  • 60 g mandelmel

*Helst økologisk. Ta kun det helt ytterste på skallet, hvis ikke får baksten besk smak. Hvis du ikke ønsker så sterk sitrussmak så dropper du skallet.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Varm opp melken til kokepunktet (den skal ikke koke), ta gryten av platen og tilsett rosinene. La stå til romtemperert.

3. Smuldre smøret i bakebollen. Tilsett rismel, bakepulver, fiberhusk, sukker og salt (altså alt det tørre utenom mandelmelet). Kna deigen til alt er blandet godt sammen og melet har blitt til smuler.

4.  Vask skallet på sitronen og appelsinen og riv av et område som tilsvarer 1/4. Ha youghurt naturell, og saften og skall fra sitrusfruktene sammen med rosinmelken (jo mer skall jo mer sitrussmak). Rør så inn yoghurt naturell og egget. 

Bland det våte med det tørre.  La stå i 15 minutter.

5. Skrell av skallet på eplet,  grovrasp det og rør inn. Tilsett så mandelmelet helt tilslutt. (Juster gjerne med litt mer/mindre mandelmel. Mengden fiberhusk har mye å si for deigen. Den skal være så fuktig at du ikke kan forme scones med hendene, men den holder formen når du setter rundingene på bakepapiret).  

6. Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk to spiseskjeer og fordel deigen på ti scones. 

 Stek midt i ovnen i 25-30 minutter.


Nyt med en god kopp te eller nytraktet kaffe. Så godt!

Baketips

Hvis du vil ha nøtter i sconsene kan du tilsette 75 gram grovhakkede valnøtter.

4 kommentarer om “GLUTENFRIE SCONES MED EPLE OG SITRUS

  1. Dette er de beste glutenfrie scones! Tusen takk for oppskrift, disse forsvant på et blunk hos oss 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s