Søt bakst

GLUTENFRI EPLEKAKE 2.0

Høsten er snart her med blader på bakken, frisk, klar luft – og nydelige modne, norske, friske epler. Tiden er inne for å bake eplekake. 

Ferdig stekt er eplekaken myk, luftig og saftig. Den smaker deilig av friske epler, kanel og med et hint av vanilje. 

Dette er uten tvil den beste glutenfri eplekaken jeg vet om.

Du trenger: 

  • 200 g smør*, romtemperert 
  • 200 g sukker
  • 3 egg
  • 200 g glutenfritt mel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1/3 ts salt
  • 50 g melk

Fyll

  • 3-4 epler, i skiver
  • 1 ts malt kanel + litt til å drysse over
  • 1 ss sukker (gjerne brunt)

*

Utstyr 

  • Springform ca 24 i diameter 
  • Bakepapir

Slik gjør du

1. Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake. Del det evt opp i mindre terninger så går det fortere å romtemperere det. 

2. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).

3. Rør sukker og det myke smøret hvitt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med K-visp til dette. 

4. Tilsett ett og ett egg. Vent med å tilsette det neste til egget er blandet inn i smørsukkeret.

5. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det i deigen. Rør forsiktig inn, før du tilsetter melken i en tynn stråle. (Ikke rør mer enn du må).

6. Legg bakepapir i bunnen av kakeformen og smør sidene. Fordel deigen jevnt.

7. Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Del i tynne båter. Ha kanel og sukker om du vil) i en brødpose. Legg eplebåtene i og rist godt. Stikk eplebåtene ned i deigen. 

8. Stek eplekaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Mot slutten av steketiden bruker du en fyrstikk eller kakenål for å sjekke om kaken er ferdig. Blir den for mørk legger du over litt bakepapir.

Server som den er, eller med vaniljesaus eller is. Mums…

Allergiinfo: 

Har du laktoseintoleranse bruker du smør og melk uten laktose. 

Har du melkeallergi bruker du melange uten melk og soyamelk (uten tilsatt sukker). 

Legg inn en kommentar