Sesongen for rabarbra er her! Det skal feires med en deilig smuldrepai. Og når det kommer til glutenfri smuldrepai er det kun en oppskrift som gjelder. Og det er denne. Den er helt perfekt når du har gjester og helt super til varme sommerkvelder.
Oppskriften er en rabarbra-vri på den nydelige pai-oppskriften med bringebær og eple som du finner her på bloggen.
Jeg har bakt smuldrepaien i en stor paiform, men du kan selvfølgelig lage den i porsjonsformer om du ønsker det.
Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.
For deilig glutenfri smuldrepai med rabarbra og eple trenger du:
Smuldredeig
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 90 g glutenfritt mel*
* Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.
Fyll og tilbehør
- 2 store eller 3 små epler
- 1,5 ts kanel
- 150 g rabarbra
- 50 g sukker
- 1 ts maizenna
- Vaniljeis til servering **
**Kan erstattes med krem, vaniljesaus eller kesam.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader. Kna sammen smør, sukker og glutenfritt mel. Sett i kjøleskapet.
2. Riv skallet av eplene og del i skiver, som du så deler i mindre biter.
3. Riv evt. av treller ytterst om de gjør det vanskelig å dele rabarbraen. Del rabarbraene i biter og sett til side.
Smør en paiform (eller 6 porsjonsformer). Ha i eplene og dryss over kanel. Bland sammen
Bland så sammen sukker, maisenna og rabarbrabitene og fordel raskt i formene. Det er viktig at dette gjøres rett før formen skal inn i ovnen, for å unngå at rabarbraen safter seg.
Ta paideigen ut av kjøleskapet og riv av små biter som du fordeler over.4. Stek midt i ovnen i 45 – 60 minutter. Smuldrepaien er ferdig når lokket har stivnet og fått en fin gyllen farge. (Baker du den i porsjonsformer må du redusere steketiden).
Server lun med krem eller is.
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bytter du ut smøret med melkefri margarin og bruker laktosefri vaniljeis.
Ved melkeallergi bruker du melkefri margarin og sorbet eller soyabasert iskrem.