Søt bakst

GLUTENFRI ENKEL SNICKERSKAKE

Denne kaken er farlig god. Det salte fra peanøttene smaker så utrolig godt sammen med det søte fra sjokoladen. I tillegg er det så deilig med kaker som har litt ulik konsisten, og det har denne. Kaken er både myk og cruncy. Denne glutenfrie snickerskaken kommer garantert til å falle i smak hos både store og små.

Lag snickerskaken dagen i forveien eller tidlig den dagen den skal serveres. Kaken bør være helt avkjølt før du skjærer den i kakestykker. Det tar 2- 3 timer i kjøleskapet.

Det er enkelt å gjøre kaken melkefri. Se nederst i innlegget.

Du trenger

Peanøttbunn

 • 4 eggehviter
 • 260 g sukker
 • 1,5 ts vaniljesukker
 • 1,5 ts bakepulver
 • 130 g Salti-kjeks (glf ritz kjeks)
 • 200 g peanøtter (salte) + til pynt

Sjokoladelokk

 • 150 g sjokolade (70%), i biter
 • 70 g smør
 • 70 g melis
 • 4 eggeplommer
 • 1 klype havsalt

Utstyr

 • Liten langpanne (ca. 20 x 30 cm)
 • Blender eller foodprocessor

Slik gjør du

Kakebunn

1. Sett stekovnen på 200 grader (over- og undervarme). Ha peanøtter i blenderen/food processoren og kjør til de er grovhakket. Hell over i en bakebolle. Ha så salti kjeksene i blenderen/food processoren og kjør til de er knust, men fortsatt i biter (obs. du må ikke kjøre de så lenge at det blir til mel, så følg med. De trenger ikke lange tiden).

snickers-step-by-step
2. Del eggehviten fra plommen og ha plommene over i en egen bolle (disse skal brukes i sjokoladen). Pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett så sukkeret litt etter litt og pisk så til stiv marengs. Tilsett vaniljesukker og bakepulver når marengsen begynner å bli stiv.

(Tips! Når marengsen begynner å bli stiv vil sporene fra vispen henge igjen. Da er det ikke lenge til den er ferdig.)

img_1260-2

3. Vend kjeks og peanøtter inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott. Forsett å vende til alt er blandet godt sammen, men prøv å bevare så mye som mulig av stivheten i marengsen (jo mindre du rører jo stivere holder marengsen seg).

4. Kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir (bruk litt olje i bunnen av formen så holder bakepapiret seg på plass). Fordel jevnt utover. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Sett til avkjøling i formen.

Sjokoladelokk

5. Finhakk sjokoladen. Smelt smøret. Ta kjelen av varmen  og tilsett sjokoladen.

6. Pisk sammen eggeplommer og melis i en bolle, og tilsett den smeltede sjokoladen litt etter litt mens du rører. Fordel sjokoladefyllet over kaken og lag gjerne mønster i sjokoladen med en gaffel. Dryss over grovhakkede peanøtter.

7. Del kaken i fine kakestykker og dander gjerne med peanøtter rundt. Blir det kake igjen kan den oppbevares i kjøleskapet. Den holder seg i flere dager.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bytter du ut smør med margarin uten melk og bruker sjokolade uten melk (feks den fra Odense).

Har du melkeallergi bytter du ut smør med margarin uten melk og bruker sjokolade uten melk (feks den fra Odense).

**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra Trines matblogg. Jeg har gjort noen justeringer og gjort oppskriften glutenfri**

3 kommentarer om “GLUTENFRI ENKEL SNICKERSKAKE

 1. Hei 🙂 Under Allergiinfo nevner du soyafløte (for å lage karamellen), men det står ikke noe om fløte i selve oppskriften. Jeg går ut i fra at det er oppskriften som er riktig? Jeg har kjøpt inn alt, men ikke fløte… Gleder meg til å prøve kaken!

 2. Hei! Jeg har laget denne og kan bekrefte at den er lett å lage og veldig god 😊

Legg inn en kommentar