Jeg lagde oppskriften på glutenfri havrekjeks her på bloggen og jeg hadde da litt havrekjeks til overs. Så på lørdag bakte jeg glutenfri ostekake. Den ble skikkelig god kan jeg fortelle deg.
Oppskriften på ostekrem er hentet fra Trines matblogg. Den er med pasjonsfrukt og appelsin. En utrolig god kombinasjon som gjør seg veldig godt med ostekremen.
Jeg er forkjemper av rene smaker og har derfor en bringebærcoulis på istedenfor gelelokk. Jeg bruker friske bær når de er i sesong, ellers bruker jeg fryste.
Semper har havrekjeks som er ok+ og passer fint til bunnen. De får du kjøpt på feks meny, og de ser slik ut.
Du kan bruke en rund kakeform som er 20 – 24 cm i diameter. Jo mindre form jo høyere kake.
Du trenger:
Kakeform: rund springform ca 20-24 cm i diameter.
Kakebunn
- 250 g havrekjeks, knust
- 90 g smør, mykt
- 1 ts vaniljesukker
Topping
- 4 pasjonsfrukt*
- 3/4 dl ferskpresset juice (ca. 1 appelsin)
- 3 dl kremfløte, liten kartong
- 300 g kremost, naturell (ikke lett)
- 150 g sukker
- 3 gelatinplater
* Pasjonsfrukt er ordentlig skrukkete i skallet når de er modne.
Bringebærcoulis
- 300 g frosne bringebær
- ca. 3 ss melis (smak til)
- Et par dråper lime
Utstyr
- Sil (tettmasket)
- Visper
- Stavmikser el.
Slik gjør du
Forberedelser
1. Hell de fryste bringebærene over i en bolle og sett til tining.
Sett silen over en bolle. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet med en skje og ha i silen. Sett til side.
Kakebunn
2. Ha kjeksene over i en plastpose. Knus kjeksene til smuler med en kjevle og bland sammen med vaniljesukker og smøret. Fordel blandingen i bunnen av en kakeform og trykk ned. La stå i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.
Obs. det er viktig at du lar kakeringen være på formen helt til kaken er helt ferdig og stiv.
Ostefyll
3. Ha geltainplatene i kaldt vann.
4. Varm opp appelsinsaften til den ryker (den skal ikke koke). Kryste gelatinen (klem ut alt vannet) og ha over i den varme appelsinsaften. Rør til den er oppløst.
5. Bruk baksiden av en skje til å presse det siste av saften fra pasjonsfrukten igjennom silen. Ikke kast frøene*. Ha saften i bakebollen sammen med appelsinsaft, sukker og kremost. Visp sammen.
6. Pisk fløten til krem i en ren og tørr bolle og vend kremen forsiktig inn i osteblandingen. Hell blandingen over kjeksbunnen og fordel den utover ved hjelp av en slikkepott. Sett kjølig til ostefyllet er stivt.
* Frøene kan fint spises, så bruk de gjerne ved en annen anledning.
Bringebærcoulis
7. Kjør bringebær og melis til coulis med en stavmikser eller lignende. Smak til med et par dråper lime. Sil så sausen for små bringebærfrø og sett kaldt.
8. Ostekaken er ferdig når ostekremen har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Server ostekaken med bringebærcoulien og nyt.
Allergiinfo
For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte og laktosefri philadelfia kremost. Jeg har laget denne laktosefri og den blir supergod!!
Hei! Fikk lyst til å prøve denne. Men lurer på en ting. Hvorfor skal man ta vare frøene til pasjonsfrukten,mulig,hva man skal bruke de til? Mulig jeg har oversett noe. Hilsen Birgit