Søt bakst

GLUTENFRI COOKIES

Cookies skal være litt myke, litt seige og litt sprø; også skal de ha masse sjokoladebiter. Enig? Da er denne oppskriften på glutenfrie cookies dedikert til deg. Advarsel! De er avhengighetsdannende.

Du avgjør selv hvor sprø eller myke du ønsker de ved å justere steketiden. Jo lenger steketid jo sprøere, jo kortere jo mykere. Valget er ditt, så prøv deg gjerne frem og husk at cookiesene ettersteker seg litt når de avkjøles på stekebrettet.

Oppskriften gir 12 glutenfrie cookies med sjokoladebiter.

Du trenger

  • 100 g smør, romtemperert eller mykt
  • 70 g hvitt sukker
  • 70 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg (M)
  • 150 – 175 g glutenfritt mel*
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/3 teskje salt
  • 100 gram sjokolade, grovhakket**

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks. Da trengte jeg 170 g mel når jeg brukte ett M egg. Test stek en først og se om du får det resultatet du ønsker.

**Jeg pleier å bruke en med ca. 50% kakaoinnhold, men alt funker fint så du kan gjerne bruke melkesjokolade feks.

Slik gjør du

Forberedelse: Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake eller bruk mykt smør. (Se baketips).

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Rør sammen det romtempererte/myke smøret, sukker, vaniljesukker og egg. Bland til det er helt fritt for smørklumper.

(Jeg pleier å bruke kjøkkenmaskin med k-spade, men du kan også røre deigen sammen for hånd.) Ikke bruk visp, da blir cookiesene luftige.

3. Bland sammen mel, bakepulver og salt, og rør inn. 

Hakk opp sjokoladen i grove biter og rør inn helt til slutt.

4. Bruk to spiseskjeer og fordel 10-12 rundinger på to bakepapirkledde stekeplater. Ha god avstand mellom hver cookie. Trykk bittelitt ned (de vil bre seg ut når du steker de).

Stek midt i ovnen i 10 – 15 minutter. De er ferdige når de er lys brune i kantene, men fortsatt myke/deigete i midten. La avkjøle noe på stekeplaten før du flytter de over på en rist. De vil falle litt fra hverandre før de er avkjølt så la de få den tiden de trenger til å sette seg.

Oppbevar cookiesene kjølig i en lufttett boks, da holder de seg over flere dager…men de er nok borte lenge før det.

Allergiinfo
Har du laktoseintoleranse eller melkeallergi bytter du ut smøret med margarin uten melk og velger en sjokolade uten melk (jeg foretrekker de fra Lindt)

Legg inn en kommentar