Søt bakst

GLUTENFRIE HAVRELAPPER

Jeg får nesten alltid lyst på noe godt på kvelden, når bena ligger høyt og trange jeans er byttet ut med joggebukse. Glutenfrie havrelapper er en sunn treat jeg ofte koser meg med. Det går så rasende fort å blande sammen røren at disse er klare før du vet ordet av det. Kanskje noe å prøve i dag?

Hvis du ønsker lappene søte kan du tilsette 2 ts sukker i røren. Personlig synes jeg ikke det er nødvendig.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

Oppskriften gir 8 lapper.

Du trenger

  • 100 gram glutenfrie havregryn*
  • 1 ts vaniljesukker
  • ¼ ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/3 ts kardemomme
  • 2 egg (S/M)
  • 1,5 dl melk
  • Smør til steking

*Hvis du ikke har blender, stavmikser eller foodprocessor må du bruke havremel isteden.

Slik gjør du

1. Mål opp og tilsett de tørre ingrediensene i bakebollen. Tilsett så melken og eggene og kjør røren glatt med en stavmikser (du kan også bruke en blender eller food prosessor).

2. Når røren er helt glatt lar du den stå å svelle i 15 minutter.

3. Ha litt smør i en stekepanne og vent til den er blitt ordentlig varm. Bruk en spiseskje til å fordele røren (ca 1,5 ss med røre til hver lapp). Stek små runde havrelapper på middels høy tempratur. Snu når de har fått fin farge. Server med ditt favorittsyltetøy.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse kan du bruke laktosefri melk og margarin uten melk. Har du melkeallergi bytter du ut melken med soyamelk (uten tilsatt sukker) og steker i margarin uten melk. 

2 kommentarer om “GLUTENFRIE HAVRELAPPER

  1. Jeg lagde disse havrelappene i dag og de var så vellykket!! Bare elsket disse lappene med sukker på! Nammmmm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s