Søt bakst

GLUTENFRIE PANNEKAKER

Pannekaker er og blir en av favorittene hjemme hos oss. Er det suppe til middag er det pannekaker til dessert. Disse pannekakene smaker så godt, du skal være utrolig god om du smaker at de er glutenfrie. Det har i hvert fall jeg til gjengjeld å oppleve.

Jeg lager ofte røren kvelden før. Da setter jeg den bare i kjøleskapet med litt plastfolie over også sper jeg evt. med litt melk dagen etter om røren har blitt for tykk. Jeg liker nemlig pannekakene tynne. Foretrekker du litt tykkere pannekaker holder du bare igjen litt på melken.

Allergisk mot melk? Se nederst i innlegget for tips om hvordan du gjør pannekakene melkefri.

Oppskriften gir ca. 8 glutenfrie pannekaker.

Du trenger

  • 3 egg (S/M)
  • 2 dl glutenfritt mel*
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 2 klyper salt
  • 3,5-4 dl melk (avhenger av ønsket tykkelse)
  • Smør til steking

*Jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding

Slik gjør du

1. Pisk sammen eggene.

2. Bland sammen det tørre og tilsett i eggeblandingen. Pisk sammen.

3. Tilsett melken og pisk til en glatt røre. Du regulerer selv hvor tynne/tykke pannekaker du ønsker ved å tilsette mer eller mindre melk. Ved å bruke 4 dl melk får du veldig tynne pannekaker.

4. La stå i ca. 20 minutter før du steker pannekaker i varm stekepanne.

Server med ditt favorittsyltetøy.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk og margarin uten melk. Har du melkeallergi bruker du soyamelk/rismelk (kjøper du den med tilsatt sukker bør du ikke ha sukker i røren) og margarin uten melk.

2 thoughts on “GLUTENFRIE PANNEKAKER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s