Søt bakst

GLUTENFRIE PANNEKAKER

 

Annonse kakeboka blogg 3

Pannekaker er og blir en av favorittene hjemme hos oss. Er det suppe til middag er det pannekaker til dessert. Disse pannekakene smaker så godt, du skal være utrolig god om du smaker at de er glutenfrie. Det har i hvert fall jeg til gjengjeld å oppleve.

Jeg lager ofte røren kvelden før. Da setter jeg den bare i kjøleskapet med litt plastfolie over også sper jeg evt. med litt melk dagen etter om røren har blitt for tykk. Jeg liker nemlig pannekakene tynne. Foretrekker du litt tykkere pannekaker holder du bare igjen litt på melken.

Allergisk mot melk? Se nederst i innlegget for tips om hvordan du gjør pannekakene melkefri.

Oppskriften gir ca. 8 glutenfrie pannekaker.

Du trenger

  • 3 små eller 2 store egg
  • 150 g (2,5 dl) glutenfritt mel*
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 1/3 ts salt
  • 3 – 3,5 dl melk (avhenger av ønsket tykkelse)
  • Smør til steking

*Jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding eller Semper fin mix 🙂

Slik gjør du

1. Pisk sammen eggene.

2. Bland sammen det tørre og tilsett i eggeblandingen. Pisk sammen.

3. Tilsett melken og pisk til en glatt røre. Du regulerer selv hvor tynne/tykke pannekaker du ønsker ved å tilsette mer eller mindre melk. Ved å bruke 3,5 dl melk får du tynne pannekaker.

4. La stå i ca. 20 minutter før du steker pannekaker i varm stekepanne.

Server med ditt favorittsyltetøy.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk og margarin uten melk. Har du melkeallergi bruker du soyamelk/rismelk (kjøper du den med tilsatt sukker bør du ikke ha sukker i røren) og margarin uten melk.

8 kommentarer om “GLUTENFRIE PANNEKAKER

    1. Hei Kitty, jeg mener å huske at oppskriften gir ca. 10 pannekaker, men det avhenger litt av hvor tynne du lager de. Kos deg med pannekaker. 🙂

  1. Tusen takk for oppskrift! Jeg blandet Tor Lys melblanding og Jyttemel, ca. halvparten av hver. Brukte også rismelk. Det gav veldig gode pannekaker med god konsistens. 🙂

  2. Denne oppskriften er supergod! Jeg bruker bare bokhvete/teff mel. Konsistens og smak er helt som vanlige😋

Legg inn en kommentar