Søt bakst

GLUTENFRI KLADDEKAKE


Her får du oppskriften på en kriminelt god glutenfri kake. Kladdekaken har fantastisk myk konsistent og smaker nydelig av sjokolade. Dette er virkelig en sjokoladedrøm av en kake.

Denne glutenfrie kladdekaken har jeg bakt utallige ganger siden jeg var 10 år og hver gang jeg serverer den får jeg sååå mye skryt. Til utallige har jeg sendt oppskriften, og nå også til deg.

Kladdekake er perfekt til dessert. Jeg pleier å lage den dagen i forveien, så har jeg en mindre ting å tenke på. Kaken blir faktisk bedre etter en dag i kjøleskapet, så vinn-vinn. Noen ganger serverer jeg den  som den er, mens andre ganger pynter jeg den med bringebær og serverer med vaniljeis.

Det er enkelt å gjøre kaken melkefri eller laktosefri. Se nederst i innlegget.

Du trenger:

  • 370 g sukker
  • 250 g smør
  • 100 g glutenfritt mel*
  • 1 ts vaniljesukker
  • 45 g bakekakao (6 ss)
  • 3 egg

* jeg bruker TORO Fin kakemiks.

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Smelt smøret. Ha sukkeret i bakebollen og tilsett smøret. Rør sammen.

3. Bland sammen de tørre ingrendiensene og tilsett i bakebollen. Visp sammen og rør tilslutt inn eggene.

4. Bruk en springform (rund kakeform) på 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen av formen og smør sidene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.

5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. Kaken vil virke “rå” når du tar den ut og det skal den være. La kaken avkjøles i formen og sett så i kjøleskapet – gjerne over natten så kaken får satt seg skikkelig. Da blir den ekstra god.

Server med friske bringebær og vaniljeis, eller spis slik den er. Og du, kos deg!

Allergiinfo

Det er enkelt å lage kaken melkefri eller laktosefri. Bytt ut smøret med melkefri margarin og velg en deilig bringebærsorbet istedenfor vaniljeis.


 

Legg inn en kommentar