Søt bakst

GLUTENFRITT PÅ VAFFELDAGEN

img_0020

På lørdag er det vaffeldagen og det skal selvfølgelig feires med deilige glutenfrie vafler. Vaffeldagen er opprinnelig en svensk tradisjon, men den har blitt mer og mer vanlig her hjemme de siste årene. Jeg tenker vi skal feire vaffeldagen med vafler til dessert med is og bær til, det er så utrolig enkelt og så godt.

På bloggen finner du oppskrift på vanlig glutenfrie vafler og litt sunnere glutenfrie havrevafler. Så da gjestår det bare å varme opp vaffeljernet og svinge vispen. Ha en finfin vaffeldag 🙂

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri. Se nederst i innlegget.

Du trenger

  • 75 gram smør, smeltet
  • 3 egg
  • 3 ss sukker **
  • 1/4 ts salt
  • 7 dl melk
  • 300 gram fint glutenfritt mel*
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • Evt. 1 ts kardemomme

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.

**Tilsett 1 -2 ss sukker til om du er glad i søte vafler.

Tilbehør

  • Vaniljeis
  • Friske bringebær

Rørte bringebær

  • 1 kurv bringebær (125 gram)
  • Ca 3 ts sukker (smak til hvor søt du ønsker det)

Slik gjør du

1. Smelt smøret. Mål opp melken og tilsett litt i smøret så det blir avkjølt.

2. Visp eggene sammen med sukkeret og tilsett smøret.

3. Bland sammen mel, salt, vaniljesukker og bakepulver og tilsett. Visp sammen til en jevn deig. Tilsett så resten av melken, litt og litt av gangen og visp røren jevn.

(Grunnen til at vi ikke tilsetter all melken med en gang er for å unngå klumper. Bruker du kjøkkenmaskin med visp trenger du nok ikke hensynta det).

4. La røren stå å svelle i en halvtime på kjøkkenbenken. (Den kan gjerne stå lenger.) Vaffelrøren skal da være ganske tykk.


5. Stek i godt oppvarmet vaffeljern, avkjøl på rist og nyt nystekte glutenfrie vafler med rørte bringebær.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse, bruker du laktosefri melk, melkefri margarin og laktosefri is. Ved melkeallergi bruker du margarin uten melk, soyabasert is og soyamelk eller rismelk (bruker du soyamelk eller rismelk med tilsatt sukker kan du redusere sukkermengden til halvparten eller sløyfe det helt – smak deg frem).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s