Søt bakst

GLUTENFRI KRYDDERKAKE

Krydderkake blir ofte undervurdert. Også høres den jo litt kjedelig ut gjør den ikke? Men ikke la deg lure. For får du en ordentlig god glutenfri krydderkake så er den myk, luftig og saftig og med deilig smak av krydder. Krydderkake er faktisk skikkelig godt. Derfor må jeg selvfølgelig ha en oppskrift på glutenfri krydderkake her på bloggen.

Jeg serverte denne glutenfrie krydderkaken med et lett melisdryss, men du kan selvfølgelig ha melisglasur eller ostekrem på om du vil det. Det er supergodt. Oppskrift på ostekrem finner du her, (da ville jeg nok halvert den).

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst.

Oppskriften er til en liten brødform (1,5 liter), men du kan også bake krydderkaken i muffinsformer om du foretrekker det.

Du trenger

  • 100 g smør, smeltet
  • 100 g vann
  • 75 g yoghurt naturell
  • 1 egg (M)
  • 130 gram sukker
  • 175 gram glutenfritt mel*
  • 1/2 ts kanel
  • 2/3 ts kardemomme
  • 1 klype malt nellik
  • 2 klyper malt ingefær
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 klyper salt
  • Melis til pynt (kan sløyfes)

*Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks

Utstyr

  • Brødform (1,5 liter)

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).

2. Smelt smøret. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle, med untak av sukkeret.

3. Pisk sammen egg og sukker til du blir sliten (jeg bruker håndvisp, men bruk gjerne kjøkkenmaskin eller mikser om du foretrekker det).

4. Ha vannet i gryten med smøret så det blir avkjølt. Tilsett smørvannet litt etter litt i bollen med de tørre ingrediensene mens du visper (dette for å unngå klumper). Rør så inn yoghurten og bland inn eggedosisen helt til slutt.

5. Ha bakepapir i bunnen av en liten brødform og smør kantene. Fordel kakedeigen jevnt i formen og stek på midterste rille i 30-35 minutter. Hvis krydderkaken blir mørk i toppen uten å være ferdig stekt, så setter du den bare nederst i ovnen. Stikk en fyrstikk ned i kaken for å sjekke om den er ferdig. Kommer den ut uten deig er kaken perfekt!

La avkjøles på rist og dryss over litt melis rett før servering.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du margarin uten melk og laktosefri yoghurt. Har du melkeallergi bruker du margarin uten melk og soyabasert yoghurt naturell.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s