Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE LANGPANNE MED SJOKOLADESMØRKREM

Jeg blir aldri lei sjokoladekaker. Aldri! Det er noe av det aller beste jeg vet. Men, jeg er kresen. Sjokoladekaken må ikke være tørr! Den skal smake deilig av sjokolade og være myk, også skal den helst ha kaffe i glasuren for et deilig nyss av mokka. Jeg har bakt mange oppskrifter, og det er kun få av de som lever opp til kriteriet og får plass her. Men, denne oppskriften mine damer og herrer, den er vel verdig sitt helt eget blogginnlegg.

Denne glutenfrie sjokoladekaken er rett og slett veldig god. Hvis du er en av de som pleier å bake oppskriften på glutenfri sjokoladekake langpanne som ligger her på bloggen, så får du her annen vri. Den største forskjellen er at denne er litt mer luftig (hvorav den andre er hakket mer fudgy (om man kan si det) også har denne sjokoladesmørkrem. Den er aller best den dagen den lages, men om du pakker den inn i plast så holden den seg i kjøleskapet.

Oppskriften er beregnet på en stor langpanne. Altså den som følger med ovnen. Jeg testet den i en langpanne kakeform på 30×37 og da ble den litt for høy. Hvis du ønsker å bake en liten langpanne (20×30), så kan du halvere oppskriften.

Ved laktoseintoleranse eller melkeallergi, se nederst i innlegget.

For en stor glutenfri sjokoladekake langpanne trenger du:

 • 250 g smør, smeltet
 • 4 egg (M/L)
 • 500 g sukker
 • 60 g bakekakao
 • 2 ts vaniljesukker
 • 3 ts natron
 • 380 g glutenfritt mel*
 • 6 dl kefir 

* Jeg bruker TORO Glutenfri fin kakemiks (du trenger litt mer enn 1 pose).

Glasur

 • 200 g smør, mykt eller romtemp.
 • 500 g melis
 • 50 g bakekakao (6 ss)
 • 6 ss kaffe (evt. melk), avkjølt
 • 2 ts vaniljesukker
 • 2 gode klyper havsalt
 • Pynt ettet ønske

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme). Smelt smøret og sett til avkjøling.

2. Pisk egg og sukker til eggedosis (viktig at bakebollen er tørr og ren).

3. Mål opp de tørre ingrediensene og bland sammen. Tilsett kefiren i eggedosisen. Visp så inn de tørre ingrediensene og smøret helt tilslutt. Visp til du har en jevn og klumpfri deig, men ikke mer enn nødvendig.

4. Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken på nest nederste rille i 20 minutter. Det er viktig at du ikke steker den for lenge for da blir den tørr, så følg godt med. 

OBS! Bruker du en mindre form trenger kaken lenger tid i ovnen. Sjekk derfor alltid at kaken er gjennomstekt ved bruk av baksiden av en fyrstikk el.  

Avkjøl kaken i formen, før du velter den ut av formen og over på en rist. Fjern bakepapiret og la avkjøles.

Glasur

6. Bland sammen melis, bakekakao og vaniljesukker. Pisk så inn det myke smøre til bladingen korner seg. Tilsett en og en spiseskje med avkjølt kaffe til du har ønsket konsistens. Visp så glasuren til ønsket luftighet. Sjokoladesmørkremen skal være myk, tykk og luftig.

7. Prikk kaken med en gaffel (da trekker litt av fuktigheten fra glasuren ned i kaken). Fordel glasuren i et jevnt lag over kaken og pynt så etter ønske.

Kaken er best den dagen den bakes. Pakk den godt inn i plast om du skal nyte den neste dag. Den kan også fryses. 

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefritt smør, og erstatter kefiren med 4 dl laktosefri yoghurt naturell og 2 dl laktosefri melk.

Ved melkeallergi bruker du melkefri margarin, og erstatter kefiren med 4 dl melkefri yoghurt uten sukker (soyabasert) og 2 dl soyamelk naturell.

**Oppskriften er hentet fra Det søte liv. Jeg har gjort noen småjusteringer og gjort oppskriften glutenfri**

2 kommentarer om “GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE LANGPANNE MED SJOKOLADESMØRKREM

 1. Hei
  Jeg gleder meg til å prøve denne i morgen😍 Skal den virkelig ikke steke mer enn 20 min?
  Mvh Hilde

  1. Yes 🙂 Men alle ovner er forskjellige så det er ingen fasit. Test etter 20 min og er den ikke ferdig lar du den steke litt lenger. 🙂

Legg inn en kommentar