Søt bakst

GLUTENFRIE GULROTMUFFINS

Gulrotmuffins er så godt. Myke, saftige og med deilig smak av gulrot og kanel og ikke minst den fløyelsmyke ostekremen. Mums. Og det som er så herlig, er at de er minst like godt som glutenfrie. Disse glutenfrie gulrotmuffinsene er saftige, myke og smaker deilig av kanel. Altså, de anbefales.

Oppskriften gir ca. 12 glutenfrie gulrotmuffins.

Det er enkelt å gjøre gulrotmuffinene laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Så over til disse deilige glutenfrie gulrotmuffinsene.

Du trenger

  • 2 egg
  • 140 g brunt sukker*
  • 85 g glutenfritt mel**
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 liten ts kanel
  • 65 g solsikkeolje, eller annen nøytral olje
  • 150 g gulrot, fint revet

* Vanlig sukker kan også brukes. ** Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks


Kremostglasur

  • 100 g kremost naturell
  • 2 ts vaniljesukker
  • 80 g smør, romtemperert
  • 160 g melis
  • 1-2 dråper sitronsaft (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme). Fordel muffinsformer i muffinsbrett eller på stekeplaten.

2. Pisk sammen sukker og olje (hvis sukkeret klumper seg må du piske det i kjøkkenmaskin). Tilsett så ett egg av gangen.

3.Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett og visp deigen sammen. Riv gulerøttene fint og vend inn.

4. Fordel deigen jevnt i ca. 12 muffinsformer. Stek gulrotmuffinsene på midterste rille i ca 20 minutter.

Stikk en fyrstikk eller lignende i muffinsene for å sjekke om de er ferdige. Kommer den ut uten deig er den ferdig. La avkjøles på rist.


Kremostglasur

5. Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret. Tilsett kremosten og visp til du har en kremete og fin glasur. Smak til med sitron (om du ønsker det).

6. Fordel glasuren over muffinsene. Jeg bruker baksiden av en skje og lager så sirkler med baksiden. Sett i kjøleskapet frem til servering.

Muffinsene kan gjerne lages dagen i forveien.


Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du philadelfia og smør uten laktose.

Har du melkeallergi så bruker du margarin uten melk og denne havrebaserte kremosten (om du tåler den) hvis ikke bruker du denne fra go vegan eller den som er soyabasert. Jeg brukte oatly sin og det ble kjempebra.

En kommentar om “GLUTENFRIE GULROTMUFFINS

Legg inn en kommentar