Søt bakst

GLUTENFRIE GULROTMUFFINS

Gulrotmuffins er så godt. Myke, saftige og med deilig smak av gulrot og kanel og ikke minst den fløyelsmyke ostekremen. Mums. Og det som er så herlig, er at de er minst like godt som glutenfrie. Disse glutenfrie gulrotmuffinsene er saftige, myke og smaker deilig av kanel. Altså, de anbefales.

Oppskriften gir ca. 12 glutenfrie gulrotmuffins.

Det er enkelt å gjøre gulrotmuffinene laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Så over til disse deilige glutenfrie gulrotmuffinsene.

Du trenger

  • 2 egg
  • 140 g brunt sukker*
  • 85 g glutenfritt mel**
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 liten ts kanel
  • 65 g solsikkeolje, eller annen nøytral olje
  • 150 g gulrot, fint revet

* Vanlig sukker kan også brukes. ** Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks


Kremostglasur

  • 100 g kremost naturell
  • 2 ts vaniljesukker
  • 80 g smør, romtemperert
  • 160 g melis
  • 1-2 dråper sitronsaft (kan sløyfes)

Slik gjør du

1. Ta smøret og kremosten til glasuren ut av kjøleskapet, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme). Fordel muffinsformer i muffinsbrett eller på stekeplaten.

2. Pisk sammen sukker og olje (hvis sukkeret klumper seg må du piske det i kjøkkenmaskin). Tilsett så ett egg av gangen.

3.Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett og visp deigen sammen. Riv gulerøttene fint og vend inn.

4. Fordel deigen jevnt i ca. 12 muffinsformer. Stek gulrotmuffinsene på midterste rille i ca 20 minutter.

Stikk en fyrstikk eller lignende i muffinsene for å sjekke om de er ferdige. Kommer den ut uten deig er den ferdig. La avkjøles på rist.


Kremostglasur

5. Visp sammen melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret. Tilsett kremosten og visp til du har en kremete og fin glasur. Smak til med sitron (om du ønsker det).

6. Fordel glasuren over muffinsene. Jeg bruker baksiden av en skje og lager så sirkler med baksiden. Sett i kjøleskapet frem til servering.

Muffinsene kan gjerne lages dagen i forveien.


Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du philadelfia og smør uten laktose.

Har du melkeallergi så bruker du soyabasert kremost-alternativ eller havrebasert (Oatly, om du tåler det), og margarin uten melk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s