Fin bakst

GLUTENFRI LOFF 2.0

Luftig og myk, med fantastisk god smak. Jepp det går an; denne oppskriften på glutenfri loff er beviset. Loffen er bakt med rene melsorter, blant annet havremel. Dette er en oppskrift du bare må prøve. Du blir ikke skuffet -det er jeg helt sikker på.

Sesongen for sjømat har meldt sin ankomst og det blir ingen høydare om man ikke har et godt glutenfri alternativ til frøloffen. Derfor har jeg satt sammen en oppskrift som gir deg den beste glutenfrie loffen slik at du kan nyte den gode smaken av sjømaten.

Oppskriften gir en glutenfri loff.

Du trenger

 • 250 g GF havregryn, malt til mel*
 • 100 g maismel
 • 200 g rismel
 • 1,5 ts salt
 • 1,5 ts bakepulver
 • 6 g tørrgjær eller 1/2 pk fersk gjær
 • 15 g fiberhusk
 • 650 g kaldt vann
 • 1 ts honning
 • Valmuefrø til å strø over

Slik gjør du 

1. Kjør havregryn til havremel i foodprocessor, blender el. Ta frem kjøkkenmaskinen med K-spade. Bland sammen de tørre ingrediensene. Mål opp kaldt vann og tilsett litt etter litt under sakte elting. Når alt er blandet inn elter du deigen på middels hastighet i 15 minutter.

2. Ta frem en liten brødform, legg bakepapir i bunnen og smør formen. Samle deigen i bollen med en slikkepott. Ha litt mel på benken (1-2 ss) og fordel utover. Legg deigen på midten og kna raskt litt mel rundt degien så den ikke klisser, form til en tykk pølse som passer i formen. Legg deigen i formen. Pensle med vann, dryss over valmuefrø og klem de litt ned. Dekk med plastfolie og la heve i 2 timer.

3. Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme). Stek loffen på nederste rille i 50-60 minutter. Det skal komme en hul lyd når du banker på den. La avkjøles på rist.

Det er viktig at loffen får tid til å avkjøles før du skjærer i den. Den trenger litt tid på å “sette det”.

Nyt med skalldyr, deilig olje eller det du måtte like. Kos deg 🙂

2 kommentarer om “GLUTENFRI LOFF 2.0

 1. Hei! Jeg liker å heve over natten i kjøleskap, tror du jeg kan halvere mengden gjær hvis jeg gjør det?

  1. Hei, da ville jeg evt brukt en eltefri oppskrift også satt deigen i kjøleskapet etter at den hadde hevet en natt på benken 🙂

Legg inn en kommentar