Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADEDRØM MED FRISKE BÆR

img_0021

Denne glutenfrie sjokoladekaken er en typisk svensk kladdkake (med noen små justeringer), toppet med friske bær og et lett dryss med melis. Den har en rik smak av sjokolade og er myk og utrolig god. Den perfekte glutenfrie dessertkaken spør du meg. Jeg pleier å ta den ut av ovnen rett før den er helt ferdig så den fortsatt er litt rå i midten. Da blir den akkurat som en stor fondant.  Mmmmmmm.

Denne kaken har vært med meg over mange mange år. Jeg har bakt den utallige ganger og den pleier alltid å falle i smak. Kaken blir best om du baker den dagen før du skal servere den. Rett før servering pynter du med masse friske bær, litt melis og serverer alene, eller med vaniljeis eller sorbet til. Rett og slett den ultimate glutenfrie desserten dette.

Det er enkelt å gjøre kaken melkefri eller laktosefri. Se nederst i innlegget.

Kakeform: 24 cm i diameter

Du trenger

  • 350 g sukker
  • 250 g smør
  • 100 g glutenfritt mel*
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g bakekakao
  • 1/3 ts salt
  • 3 egg (M)

Pynt

  • 1 kurv blåbær
  • 1 kurv bringebær
  • 1 kurv jordbær
  • Melis

* Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Smelt smøret. Ha sukkeret i bakebollen og tilsett det varme smøret. Rør sammen.

3. Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett i bakebollen og visp sammen. Visp tilslutt inn eggene, ett og ett av gangen.

4. Bruk en rund kakeform på 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen av formen og smør sidene. Fordel røren ved hjelp av en slikkepott.

5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. Kaken vil virke “rå” når du tar den ut og det skal den være.

La kaken avkjøles i formen og sett så i kjøleskapet – gjerne over natten så kaken får satt seg skikkelig. Da blir den ekstra god.

Før servering skjærer du rundt kanten og tar kaken ut av formen. Legg med overflaten ned på kakefatet og trekk av bakepapiret. Dryss over melis og pynt med friske bær og server med vaniljeis og nytraktet kaffe. Velbekomme!

 

Allergiinfo

Det er enkelt å lage kaken melkefri eller laktosefri. Bytt ut smøret med melkefri margarin og velg en deilig sorbet istedenfor vaniljeis.

img_0021

Legg inn en kommentar