Søt bakst

HJEMMELAGET BOUNTY SJOKOLADE

Jeg har en innrømmelse å komme med. Jeg er ikke særlig glad i julekaker. Altså pepperkaker og berlinerkranser er deilig, men resten er ikke helt min greie (og det er helt uavhengig av om det er glutenfritt eller ikke). Jeg sverger heller til hjemmelaget konfekt til jul, kokosboller, marsipan og disse deilige bounty sjokoladene. Nå inneholder jo ikke bounty gluten, men jeg deler allikevel denne oppskriften med dere for den er bare så god.

Det er enkelt å gjøre denne oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

Du trenger

  • 1 boks kokosmelk, den stivnede delen*
  • 90 gram melis
  • 200 gram kokosmasse
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 gram kokesjokolade (mørk eller lys)
  • 4 ss kokosolje eller delfiafett

* Det er viktig at du kjøper “ordentlig” kokosmelk og ikke lett.

** Du får kjøpt kokosolje på velassorterte butikker, som COOP mega eller Meny.

Slik gjør du

1. Ta ut den stivnede/tykke delen fra kokosmelken og la vannet være igjen, (eller drikk det – skal visst være veldig sunt ;)). Hos meg ble det da 245 gram kokosmelk.

2. Tilsett kokosmasse, melis og vaniljesukker. Rør sammen.

3. Fordel i en ildfastform eller lignende. Du velger selv hvor høye bounty du ønsker å lage (du trenger ikke fylle ut formen helt, deigen holder seg på plass). Trykk blandingen sammen så den blir helt fast. Dekk til med plastfolie og sett i fryseren. La stå i 1 time (den kan godt stå lenger også).


Du kan også lage kuler av denne oppskriften, men personlig synes jeg det blir litt grisete, så jeg foretrekker denne metoden. Ønsker du å lage kuler kan det være fint å bruke plasthansker.

4. Ta formen ut av fryseren og la stå på kjøkkenbenken. Smelt sjokolade og kokosolje over vannband. Obs. pass på så du ikke får vann i blandingen, da vil sjokoladen korne seg. Del så kokosdeigen i ønsket form. Jeg pleier å lage noen som er formet som bounty og andre som små firkanter. Dypp en og en bit i sjokoladen ved bruk av en gaffel. Sett på et bakepapir og dryss over kokos før du tar neste bit.Begynner sjokoladen å stivne tar du bare bollen over vannbadet igjen.

Oppbevar i kjøleskapet i en lufttett boks. Bounty sjokoladene kan også fryses.

Allergiinfo

Ved melkeallergi eller laktoseintoleranse bruker du mørk sjokolade. Jeg bruker alltid den fra odense. Du får kjøpt den i velassorterte matbutikker.

 

Legg inn en kommentar