Søt bakst

GLUTENFRIE SJOKOLADEPANNEKAKER

Jeg har vokst opp med storebrødre som var veldig glade i å lage mat. En av de beste minnene fra når vi var små, var når de stod opp med meg om morgenen i helgene også lagde vi sjokoladepannekaker til frokost.

Glutenfrie sjokoladepannekaker er perfekte til dessert, med friske bringebær, is og varm sjokoladesaus. Utrolig godt!

Oppskriften gir ca. 8 glutenfrie sjokoladepannekaker.

Du trenger

  • 3 egg (S/M)
  • 2 dl glutenfritt mel*
  • 3 ss sukker
  • 3 ss kakao
  • 2 klyper salt
  • 3 – 3,5 dl melk
  • Smør til steking
  • Kokesjokolade til sjokoladesaus

*Jeg bruker TORO glutenfri lys melblanding

Slik gjør du

1. Pisk sammen eggene.

2. Bland sammen det tørre og tilsett i eggeblandingen. Pisk sammen.

3. Tilsett melken litt etter litt og pisk til en glatt røre. Du regulerer selv hvor tynne/tykke pannekaker du ønsker ved å tilsette mer eller mindre melk. Ved å bruke 3,5 dl melk får du syltynne pannekaker.

4. La stå i ca. 20 minutter før du steker pannekaker i varm stekepanne med litt smør. Server varme med friske bær, is og varm sjokoladesaus.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk, laktosefritt smør og kokesjokolade uten melk. Har du melkeallergi bruker du soyamelk/rismelk (kjøper du den med tilsatt sukker bør du redusere sukkeret i røren), margarin uten melk og kokesjokolade uten melk.

Legg inn en kommentar