Søt bakst

GLUTENFRIE VAFLER

Regnet står på ruten og det er kaldt og surt ute. Det betyr innetid, fyr i peisen, kos og hygge. Så i dag har vi hatt besøk av niesen min, laget glutenfrie vafler og lekt med den nye kreakid boksen som kom i posten denne uken. Utrolig hyggelig når barna fordyper seg i noe som innebærer at de får utfoldet seg kreativt. All ære til kreakidgjengen som gjør det lett å tilrettelegge for det.

Jeg har prøvd flere ulike oppskrifter på glutenfrie vafler, sånn for å sikre at de jeg lager er de aller aller beste. Allikevel vender jeg alltid tilbake til denne oppskriften. Disse glutenfrie vaflene er veldig enkle å lage og blir kjempegode spør du meg. -Passe sprø og passe myke. Prøv bare selv.

Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri. Se nederst i innlegget.

Du trenger

  • 3 egg
  • 3 ss sukker **
  • 75 gram smør, smeltet
  • 7 dl melk
  • 300 gram fint glutenfritt mel*
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • Evt 1 ts kardemomme

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.

**Smak til hvor søte vafler du ønsker. Jeg synes ikke det er noe godt om vaflene blir for søte, men om du liker veldig søte vafler kan du prøve med 1 ss til.

Rørte bringebær

  • 1 kurv bringebær (125 gram)
  • Ca 3 ts sukker (smak til)

Slik gjør du

1. Smelt smøret. Mål opp melken og tilsett litt av melken i smøret så det blir avkjølt.

2. Visp eggene sammen med sukkeret og tilsett smøret.

3. Bland sammen mel, salt, vaniljesukker og bakepulver og tilsett. Visp sammen til en jevn deig. Tilsett så resten av melken, litt og litt av gangen og visp røren jevn.

(Grunnen til at vi ikke tilsetter all melken med en gang er for å unngå klumper. Bruker du kjøkkenmaskin med visp trenger du nok ikke hensynta det).

4. La røren stå å svelle i en halvtime på kjøkkenbenken. (Den kan gjerne stå lenger.) Vaffelrøren skal da være ganske tykk.


5. Stek i godt oppvarmet vaffeljern, avkjøl på rist og nyt nystekte glutenfrie vafler med rørte bringebær.

Allergiinfo

Har du laktoseintoleranse, bruker du laktosefri melk og melkefri margarin. Ved melkeallergi bruker du soyamelk eller rismelk (bruker du soyamelk med tilsatt sukker eller rismelk kan du redusere sukkermengden til halvparten eller sløyfe det helt – smak deg frem).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s