Søt bakst

GLUTENFRIE COOKIES MED NØTTER OG SJOKOLADE


Jeg har alltid vært svak for kjeks, og glutenfrie hjemmebakte kjeks er intet unntak. Derfor baker jeg dette rett som det er. Disse glutenfrie cookiesene er passe sprø og herlig seige. De er rett og slett skikkelig gode. Hasselnøttene gir litt ekstra crunsj til cookiesene og god smak. 

Hvis du vil bake glutenfrie cookies uten nøtter, så finner du oppskrift på det her.

Det er lett å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri, se nederst.

For deilige glutenfrie cookies med sjokoladebiter og hasselnøtter trenger du:

  • 115 g smør, romtemperet / mykt
  • 75 g sukker
  • 75 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg (M/L)
  • 140 g glutenfritt mel**
  • 100 g sjokolade (ca. 50%), grovhakket
  • 50 g hasselnøtter *

*Kjøp gjerne ristede hasselnøtter uten skall så sparer du deg for litt tid. ** Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader. Om du har kjøpt hasselnøtter med skall må de ristes i varm ovn i ca 7 min på stekebrett med bakepapir, før du gnir av skallet med et håndkle.

2. Visp sammen sukker og smør med en visper til det er lyst og luftig. Tilsett egget.

3. Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett og bland sammen. Hakk  hasselnøtter og sjokolade i passe biter og rør raskt inn. (Bruker du sjokoladeknapper, så tilsetter du de som de er).

4. Sett små rundinger på et bakepapirkledd stekebrett ved hjelp av to t-skjeer. (Det er viktig med god avstand mellom de, da de vil flyte litt ut). Trykk litt ned. Stek på midterste rille i 8-12 minutter.

Følg med mot slutten av steketiden. De skal være brune i kanten og myke i midten. (Om du ønsker de sprø tversigjennom, så steker du de til hele overflaten har fått en gyllen farge.)

5. La avkjøles på stekeplaten før du flytter de over på rist. Nyt!! Oppbevar de du får til overs i lufttett boks.

Baketips

Teststek gjerne en først så du er sikker på at deigen er passe tykk. 

Allergiingo

For laktosefrie cookies, bytt ut smøret med laktosefritt smør og bruk sjokolade uten melk, feks den fra Odense. Ved melkeallergi bruker du margarin uten melk og sjokolade uten melk, feks den fra Odense.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s