Grov bakst

GLUTENFRITT GROVT FAMILIEBRØD

Etter at jeg knakk koden på glutenfritt brød har jeg bakt masse brød med stor andel korn og frø. Jeg synes det gir så god smak også er det jo veldig sunt da. Men, jeg innser jo at ikke alle er som meg. Og jeg må ikke langt for å finne en. Min kjære mor liker best brød uten masse frø og korn, hun kaller det brød med fuglefrø? Så da hun var på besøk sist så fant jeg ut at jeg skulle lage et brød til ære for henne. Derfor kommer det her oppskriften på et brød som er grovt med kun chiafrø og knuste linfrø (måtte lure inn litt fiber). Dette brødet er saftig og luftig og smaker deilig.

Oppskriften gir ett stort glutenfritt brød.

Du trenger:

  • 200 g GF havregryn
  • 150 g bokhvetemel
  • 150 g maismel
  • 100 g rismel
  • 25 g chiafrø*
  • 50 g knuste linfrø
  • 20 g fiberhusk
  • 6 g tørrgjær / (1/2 pk fersk gjær)
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts flytende honning
  • 9 dl vann, kaldt (900 g)

*De fleste velassorterte butikker har chiafrø. Jeg peleier å kjøpe de på Meny eller i grønnsaksbutikker.

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin med k-spade
  • 1 stor brødform

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaskinen og k-spaden. Mål opp og bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett vannet og honningen i en stråle mens maskinen går på lav hastighet.

(Når alt er blandet sammen til en deig kan du gjerne stoppe maskinen og røre opp deigen med en slikkepott så du er helt sikker på at det ikke har dannet seg melklumper i bunnen av bollen eller på k-spaden.)

2. Elt så deigen på middels hastighet i 15 minutter.

3. Smør en stor brødform med olje. Fordel  deigen i formen. Deigen skal være litt klissete. Jevn ut deigen i hver form ved hjelp av slikkepotten. Lag fire snitt og dryss litt bokhvetemel over. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la heve i ca. 3 timer.

4. Sett ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm setter du brødet inn på nederste rille. La steke i ca. 45 minutter. De er ferdige når de har fått en mørk og hard skorpe. (La de heller steke litt for lenge enn for kort.)

5. Velt ut av formene og avkjøl brødet på rist. Vent med å skjære i brødet til de er helt avkjølt, (hvis ikke kan de bli deigete.)

img_5442-2

 

2 thoughts on “GLUTENFRITT GROVT FAMILIEBRØD

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s