Enten du har norske hageepler i hagen eller i butikken nær deg så er den her. Sesongen for epler, eplepai og eplekake. Derfor må jeg selvfølgelig ha oppskriften på glutenfri eplekake på bloggen. Dette er en myk og luftig eplekake med deilig smak av epler og kanel, og et hint av vanilje.
Denne glutenfrie eplekaken er best den dagen den bakes, men den holder seg i kjøleskapet et døgn eller to.
Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri, se nederst i innlegget.
Så her kommer den, en skikkelig god oppskrift på glutenfri eplekake.
Du trenger:
- 200 g smør, mykt
- 3 egg (M)
- 170 g glutenfritt fint mel*
- 150 g sukker
- 1,5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1/3 ts salt
- 3 store eller 4 små epler
- 1-2 ts kanel
- 2 ss sukker
*Jeg foretrekker TORO Glutenfri fin kakemiks.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader. Ta frem en kakeform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen og smør kantene.
2. Pisk sammen det myke smøret og sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett ett av eggene og pisk til deigen er jevn. Fortsett med neste egg og gjenta.
3. Mål opp de tørre ingrediensene i et desilitermål el. Visp så inn. Fordel deigen jevnt i formen (den er ganske tykk, så bruk en slikkepott).
Skrell skallet av eplene og del i tynne skiver. Ha eplebitene i en liten pose og tilsett kanel og sukker (dette må ikke gjøres før kakedeigen er ferdig da kanel trekker ut saften av eplene). Rist til alt er godt fordelt. Stikk så epleskivene nedi kaken. 4. Stek på nederste rille i ca 40 minutter. Følg med mot slutten av steketiden og legg bakepapir over om den blir mørk. Sjekk om den er ferdig ved bruk av en fyrstikk el. La avkjøles litt i formen før du tar ringen av og setter den over på rist.Nyyyt med vaniljekrem, is eller bare slik den er:)
Følg glutenfrihet på instagram HER.
Baketips
Om eplene er sure bruker du litt mer sukker på de.
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bytter du ut smøret med laktosefritt smør. Ved melkeallergi bruker du margarin uten melk.
**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra Trines matblogg. Jeg har gjort noen små justeringer og gjort oppskriften glutenfri.**
Hvordan bytter jeg ut melk med sojamelk når det ikke er melk i oppskriften? Mvh Sigrid Kristiansen.
Sendt fra min iPad
> Den 20. sep. 2017 kl. 21.49 skrev Glutenfrihet : > > >
En liten slurv fra meg, beklager det 🙂 Retter med en gang. Takk for at du sa ifra.
Denne har jeg bakt i dag. Kaka ser kjempefin ut og vi gleder oss til å smake på den i helgen
Den er helt nydelig😋går ned på høykant her også til de som ikke har cøliaki
Så hyggelig 🙂