Fin bakst

GLUTENFRI PIZZABUNN (ITALIENSK)

Pizza er en av de rettene vi nordmenn spiser mest og søker mest etter. Kanskje ikke så rart, så godt som det er. Har du lyst på glutenfri pizza er det heller ikke så vanskelig å få servert dette ute på restaurant. Veldig mange av restaurantene har nå glutenfri bunn. Hurra! Men, noen ganger så er det litt hyggelig å lage dette hjemme også. I går koste vi oss derfor med glutenfri pizza. Denne glutenfrie pizzabunnen er tynn og sprø i kantene.

Det beste resultatet får du om du bruker pizzastein. Men, om du ikke har det så anbefaler jeg å varme opp ovnen og stekeplaten skikkelig før du starter. Jo varmere den er jo bedre blir bunnen.

Om du vil kan du lage deigen på morgenen eller kvelden før og la den kaldheve i kjøleskapet.

Oppskriften gir 4 tynne glutenfrie pizzabunner.

Du trenger 

  • 275 g GF mel *
  • 10 g fiberhusk
  • 3 dl kaldt vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 klyper sukker
  • 1 ss olivenolje
  • Mel til utbaking*
  • Friske urter (kan sløyfes)

* Jeg bruker TORO Glutenfri fin miks og jyttemel til utbaking.

Utstyr

  • Pizzasten (om du har)
  • Kjevle

Slik gjør du

1. Ta frem kjøkkenmaksinen og k-spaden. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene i bakebollen.

2. Tilsett vannet og elt i ca. 10 minutter. Ha så i oljen og elt videre i 5 minutter. Dekk med et håndkle og la heve på kjøkkenbenken (helst en time).

3. Sett ovnen på høyeste tempratur og sett inn pizzastein eller stekeplate. 

4. Ha mel på bordet og velt deigen ut. Bruk så mye mel at du akkurat kan samle deigen til en ball (som ikke klisser) og del så i fire. 

Ta frem bakepapiret. Ha litt mel på og kjevle ut en av de fire emnene ut til en rund eller avlang pizza (flatbread). Kjevle så tynn som det går. Dekk med tomatsaus og det du måtte ønske. Gjenta så på de andre bunnene. 

Stek pizzaen til osten er smeltet og kanten er sprø. Følg godt med så du ikke steker den for mye. Det vil være tempreaturen på ovnen som avgjør hvor lang tid det tar (alt fra 5 minutter og oppover).

Og sist, men ikke minst. Nyt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s