Søt bakst

GLUTENFRI EPLEKAKE MED MANDELBUNN

Denne oppskriften fikk jeg av en tidligere kollega, og siden har jeg bakt den flere ganger. Den er supergod med krem eller is som tilbehør og er en typisk “voksen kake”.

Du kan bake den i porsjonsformer om du vil, men det er bare viktig at du ikke lager bunnen for tykk.

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst.

For glutenfri eplekake med mandelbunn trenger du:

  • 200 g sukker
  • 250 g smør (romtemperert/mykt)
  • 250 g mandler, finhakket
  • 4 toppede ss glutenfritt mel
  • 1 ss vaniljesukker
  • 2 egg
  • 4 -5 små epler
  • 2 ss sukker
  • 2 ts kanel

Utstyr

  • Rund kakeform 26 cm i diameter

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader. Ta smøret ut av kjøleskapet før du skal bake (del gjerne opp i firkanter) eller bruk mykt smør. Kjør mandlene i en foodprocessor om du ikke har mandelmel.

2. Rør sukker og smør hvitt (gjerne i kjøkkenmaskin). Tilsett så ett og ett egg og rør inn. Ha i resten av ingrediensene og bland sammen.

3. Skrell eplene og skjær i tynne skiver. Legg i en brødpose og tilsett 2 ss sukker og 2 ts kanel. Hold øverst i posen og rist til sukker og kanel er godt fordelt (det må være litt luft i posen for at det skal blande seg godt).

4. Fordel deigen i en springform på 26 diameter (det er viktig at formen ikke er mindre). Fordel eplene ved å stikke skivene lett nedi.

Stek kaken på nest nederste rille i ca. 35 min. NB: Etter 20-25 minutter bør du legge bakepapir over, ellers kan overflaten bli for mørk. Stikk med en kakenål el. mot slutten av steketiden. Om det ikke henger deig igjen er kaken ferdig.

Legg inn en kommentar