Har du smakt den glutenfrie gulrotkaken her på blogge..Det er en av de aller mest populære oppskriftene. Denne bakes OFTE. Mange har spurt meg om den kan bakes i to etasjer, og hvordan man isåfall gjør det. Derfor har jeg her laget en egen oppskrift dedikert til dere; hvor gulrotkaken er bakt i to lag. Og ikke overraskende ble det himmelsk. Terningkast 10 var dommen 🙂
Ønsker du å bake kaken i en liten langpanne, så finner du oppskrift på det her.
Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.
Du trenger
Kakeform: 2 springformer a 20 cm diameter
- 4 egg (M)
- 280 g sukker
- 170 g glutenfritt mel*
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- ½ ts salt
- 2 ts vaniljesukker
- 130 g solsikkeolje
- 300 g gulrot, fint revet
* Jeg bruker TORO Glutenfri Kakemiks
Kremostglasur
- 250 g kremost naturell
- 2 ss vaniljesukker
- 200 g smør, romtemperert
- 400 g melis
- 2 dråper sitron (kan sløyfes)
Slik gjør du
1. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet, så det rekker å romtempereres. Sett ovnen på 160 grader (over- og undervarme). Ta frem kakeformene. Legg bakepapir i bunnen og smør kakeringen.
2. Rasp gulrøttene fint. Visp egg og sukker til eggedosis. Mens eggene vispes blander du sammen de tørre ingrediensene.
Når eggedosisen er skikkelig tykk rører du inn oljen. Tilsett så de tørre ingrediensene i bollen og visp deigen raskt sammen. Vend inn gulrøttene helt tilslutt.
3. Fordel deigen jevnt i formene. Stek begge formene på nederste rille i 40 – 45 minutter.Stikk en fyrstikk eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdig. Kommer den ut uten deig er den ferdig. La kakene avkjøles litt i formen før du tar av bunden og lar de avkjøles videre på rist.
Kremostglasur
4. Ha smøret over i en bakebolle og rør til det er helt mykt og kremete. Tilsett melis, vaniljesukker og det romtempererte smøret. Rør inn kremosten og smak til med sitron (om du ønsker det). Se baketips.
Ønsker du en luftig og tykk glasur, bruker du en kjøkkenmaskin el. med visp når du lager glasuren. Visp glasuren til den er tykk og kremete.
5. Ha den ene kakebunnen på kakefatet. Fordel halvparten av glasuren over kaken. Sett så den andre kakebunnen over. Jeg pleier IKKE å fordele glasur rundt kantene fordi jeg synes det ser skikkelig kult ut, og for å unngå å få smuler i glasuren. Sett kakeringen tilbake rundt kaken (så delene holder seg på plass) og sett så kaken inn i kjøleskapet. Jeg synes kaken blir ekstra god om den får litt tid i kjøleskapet før servering slik at smakene får satt seg. Den kan gjerne stå over natten.
Baketips
Ha glasuren på kaken når kaken enda er litt lunken. Da vil den feste seg bedre til kaken.
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri philadelfia, og margarin uten melk.
Har du melkeallergi så bruker du margarin uten melk og denne havrebaserte kremosten (om du tåler den) hvis ikke bruker du denne fra go vegan eller den som er soyabasert. Jeg brukte oatly sin og det ble kjempebra.
Hvor mange grader steker du kaken på?
Hei, Se punkt 1, (160 grader). I oppskriftene mine finner du så og si alltid info om temperatur i punkt 1. 🙂 Kos deg med bakingen! 😄
Hei! Kan jeg bruke meierismør istedet for olje? I tilfelle, hvor mye? Synes smør gir mye bedre smak. Jeg tenkte å bake denne til min bursdag nå snart. Håper på svar så fort som mulig! 🙂
Hei, anbefaler å bruke olje i denne oppskriften 🙂
Lurer på hvor store former du bruker til denne kaka?