Fin bakst

GLUTENFRIE LOMPER 2.0

Glutenfrie lomper trenger ikke være tørre og smulete. Det er denne oppskriften et bevis på!

Ulike poteter har ulik væskebalanse. Jeg har laget disse både med amandine poteter og “løsvekt-poteter” og tilsetningen er den samme.  Jeg synes faktisk at de blir best med potetene man får kjøpt i løsvekt (velg da de store så blir det mindre å skrelle).

For 4-5 hjemmelagde glutenfrie lomper trenger du:

  • 4 medium store poteter
  • 50 g glutenfritt fint mel

Utstyr

  • Kjevle
  • Pizzahjul (om du vil)

Slik gjør du

1. Kok potetene møre. Hell av vannet og la dampe. La stå til de er lunkne.

2. Skrell og mos potetene helt fint, og tilsett så melet. Bruk en slikkepott til å kna melet inn i potetmosen. Kna til deigen samler seg i gryten eller velt blandingen ut på benkeplaten og kna den sammen der.

3. Legg bakepapir på kjøkkenbenken. Form deigen til en pølse og del i 4-5 emner. Kjevle ut hvert emne til en flat lompe. Bruk pizzaskjærer og skjør den rund og i ønsket størrelse (kun for utseendes del).

4. Varm stekeplaten (du skal ikke bruke olje eller smør). Sett platen på middels varm. Ved hjelp av bakepapiret legger du lompen i den tørre stekeplaten. (Snu opp ned på bakepapiret så lompen legges i stekepannen og trekk så bakepapiret av).

La lompen steke til den har fått brune rundinger. Da snur du den. Den vil da blåse seg opp litt. Det skal den. Når lompen har tatt fin farge på den andre siden er den ferdig.

5. Legg over på et rent og tørt kjøkkenhåndkle og legg et annet kjøkkenhåndkle over. Da holder de seg myke.

Kos deg med nystekte glutenfrie lomper 🙂

Baketips

  • Det er viktig at du ikke snur lompen før den har fått stekt litt, for da risikerer du at lompen deler seg.
  • Er stekepannen for varm vil lompene bli litt “rå” i midten, så ikke stek de på full varme. Jeg brukte styrke 6 hos meg.
  • Hvis lompen blir sprø har den stekt for lenge.

2 kommentarer om “GLUTENFRIE LOMPER 2.0

    1. Hei, de er klart best ferske. Etter frysing blir de smulete og stive, og vanskelig å brette rundt pølsen. Du kan kanskje fryse de ustekte? Det har jeg ikke prøvd enda, så skriv gjerne her om du prøver det ut 🙂

Legg inn en kommentar