Søt bakst

GLUTENFRI BROWNIES MED PEANØTTER OG SJOKOLADEBITER

Brownies må være Norges mest populære kake. Ikke bare er den super raskt å lage, Brownies er også kriminelt godt. Også kan den varieres til det uendelige; med nøtter, ulike typer sjokolade eller frukt og bær. Denne glutenfrie oppskriften er en liten tvist på den originale browniesen, nemlig med peanøtter og sjokoladebiter.

Denne glutenfrie browniesen er minst like god etter et døgn i kjøleskapet, så jeg oppbevarer den alltid der og sniker til meg en bit når det måtte friste.

Oppskriften gir cirka 12 kakestykker. Ønsker du å bake kaken i langpannen som følger med stekeovnen må du doble oppskriften.

Melkeallergi? Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

For deilig glutenfri brownies trenger du:

  • 150 g smør
  • 350 g sukker
  • 5 ss bakekakao (50 g)
  • 100 g glutenfri melblanding*
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg (M)
  • 150 g salte peanøtter
  • 75 g mørk sjokolade, grovhakket

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 165 grader varmluft. Grovhakk sjokoladen.

2. Smelt smøret i en kjele. Sett ned varmen og tilsett sukkeret. La smelte sammen på lav varme i noen minutter.

3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett i sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett eggene og rør deigen glatt. Ha så i den grohakkede sjokoladen.

4. Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne (ca 20 x 30 cm), (se tips). Grovhakk peanøttene eller ha de hele oppå kaken.

Stek midt i ovnen i 25 – 30 minutter. (Obs. Hvis du bruker en annen form som er mindre må du steke kaken lenger, hvis ikke vil den bli rå).

5. La browniesen avkjøles i formen før du skjærer i stykker.

Dryss litt melis over og nyt 🙂

Baketips

Når du skal dekke en kakeform med bakepapir er et triks å ta litt olje eller smør i formen først. Da kleber bakepapiret seg til formen. Hvis du  ønsker pene kanter, klipper du til papiret så det passer til bunnen av formen og smører kantene.

Allergiinfo

Er du allergisk mot melk eller laktose bruker du margarin uten melk istedenfor smør. Bruk en sjokolade uten melk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s