Søt bakst

GLUTENFRI LANGPANNEKAKE TIL FESTLIGE LAG

Sesongen for langpannekaker er her veldig snart – og da melder ofte behovet for en glutenfri kake seg. Jeg slår et slag for å bake en kake også de med glutenallergi (og melkeallergi) kan spise og som smaker minst like godt. Tiltross for at du sikkert har spist mang en tørr langpannekake, glutenfri eller ei så finnes det oppskrifter som gir deg et saftig og godt resultat.

Her får du oppskriften på tre sikre vinnere som smaker slik en festkake bør smake. Alle tre kan lages kvelden i forveien – de blir om mulig faktisk bedre dagen derpå.

Felles for de tre er at de passer til en langpanneform på 30×37 cm (målt inni). Du kan selvfølgelige bruke en form som litt mindre elle litt større, men da må du justere steketiden litt. Min form er med lokk og er kjøpt på Jernia.

Den første kaken er en av favorittene her på bloggen, nemlig sjokoladekake i langpanne. En saftig og myk kake som smaker utrolig godt. Jeg har en venninne som ikke har glutenallergi, men som allikevel baker denne til bursdager, fordi den blir så vellykket. Hun har aldri før fått så mye skryt for noe hun har bakt.

Den andre kaken er brownies i langpanne. Også en av topp 3 favoritter her på bloggen. Kaken blir seig, saftig og myk med et sprøtt lokk, akkurat som brownies skal være.

Og sist, men ikke minst glutenfri gulrotkake i langpanne. Denne får ben å gå på, det kan jeg love deg.

Så med det gjenstår det bare å si lykke til med baksten og god feiring 🙂

Følg bloggen på instagram her.

Legg inn en kommentar