Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE PÅSKE EDITION

Er du på leting etter en saftig og myk glutenfri sjokoladekake med deilig smak av sjokolade til påskeskosen? Da er du kommet til rett sted.

Er det en ting som er viktig i påsken så er det å kose seg, slappe av, nyte tid med noen man liker og å spise masse sjokolade(kake). Det har ihvertfall jeg sterke planer om. Derfor kick-startet jeg påsken med denne skikkelig saftige glutenfrie sjokoladekaken med myk og luftig sjokoladekrem med hint av mokka.

Og… det som er så deilig er at i tillegg til å være nydelig på smak er den også veldig enkel å lage.

Ønsker du å bake en større sjokoladekake, så finner du oppskriften her.

I denne oppskriften har jeg både kaffe i kaken og i glasuren. I selve kaken får kaffen frem sjokoladesmaken, men uten at det smaker kaffe. I glasuren gir den smak av mokka. Ønsker du ikke mokkasmak på glasuren kan du bytte ut kaffen med melk.

Det er enkelt å gjøre kaken melkefri, se nederst.

For deilig glutenfri sjokoladekake påske edition trenger du:

  • 200 g glutenfritt mel*
  • 350 g sukker
  • 40 g bakekakao
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss vaniljesukker
  • ½ ts salt
  • 60 g olje, nøytral
  • 1 egg (L)
  • 200 g melk (2 dl)
  • 150 g kaffe, (1,5 dl) 2 ts instant kaffe blandet ut med vann

*Jeg har bakt sjokoladekaken både med TORO glutenfri kakemiks og fint rismel. Begge deler fungerer helt supert.

Kremet sjokoladeglasur

  • 75 g smør, romtemperert
  • 3 ss bakekakao
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 175 g melis
  • 2 klyper salt
  • 6 ss sterk kaffe, avkjølt**
  • Påskeegg til pynt

Utstyr

  • Rund kakeform på 24 cm i diameter. Du kan bruke en større form, men da må du justere steketiden.

**Ønsker du ikke mokkasmak på glasuren kan du bytte ut kaffen med melk.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 170 grader. Smør en kakebunn på 24 cm i diameter og legg bakepapir i bunnen. Obs! Det er viktig at kakeformen er tett, da kakedeigen er ganske tynn. Sjekk gjerne dette før du begynner å bake.

2. Lag kaffe, helst instant. Bland ut 2 ts instant kaffe i litt kokende varmt vann. Hell så i kaldt vann til du har 1,5 dl (150 gram).

3. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. I et desilitermål el. blander du sammen de våte ingrediensene (egg, olje, kaffe og melk). Tilsett i bakebollen med det tørre, litt etter litt. Visp røren glatt og fordel så raskt i kakeformen. (Kaken må inn i ovnen med en gang røren er klar).

Røren er ganske flytende og du kommer nok til å lure på om dette er riktig. Du kan puste ut, det er helt riktig.

4. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Trikset for en saftig og myk sjokoladekake er å ta den ut akkurat når den har stivnet.

Det er vanskelig å se på kaken om den er ferdig, så stikk baksiden av en fyrstikk ned i kaken. Kommer den ut uten deig er kaken ferdig. Om ikke, la den steke litt lenger og følg med. (Alle ovner er forskjellige, så det er vanskelig å gi en helt eksakt tid).

La avkjøles i formen i ca. 15 minutter før du forsiktig skjærer rundt kanten og løsner den fra formen. La avkjøles på rist

Glasur 

6. Visp sammen det myke smøret med de tørre ingrediensene. Når blandingen korner seg så tilsetter du kaffen (se baketips) og visper glasuren luftig. Den vil da bli litt lyserer i fargen.

7. Ha kaken over på et kakefat når kaken er helt avkjølt. Fordel glasuren over kaken ved hjelp av en slikkepott. Pynt med påskeegg og server med nytraktet kaffe eller kald melk.

Kaken holder seg fint i kjøkeskapet. Gjør ringen til kakeformen så stor som mulig og tre forsiktig over kaken. Ha så plastfolie over ringen, så unngår du at plasten klistrer seg til glasuren.

Baketips

Glasuren blir aller best om du bruker sterk kaffe.

Allergiinfo

Hvis du har laktoseintoleranse erstatter du melken med laktosefri melk. Har du melkeallergi bytter du den ut med soaymelk naturell (uten tilsatt sukker). I glasuren erstatter du smøret med margarin uten melk. Obs. påskeegg inneholder melk.

**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra bloggen cafedelites. Jeg har gjort noen endringer og selvfølgelig gjort oppskriften glutenfri.**

Følg gjerne bloggen på instagram 🙂

4 kommentarer om “GLUTENFRI SJOKOLADEKAKE PÅSKE EDITION

  1. Kan jeg ha smeltet smør istedet for nøytral olje? Har prøvd med rapsolje men merker en smak jeg ikke liker…

Legg inn en kommentar