Søt bakst

GLUTENFRI SJOKOLADEMOUSSEKAKE

Er du en sjokolademums? Da er vi to. Og da vet jeg en ting du bør prøve. Nemlig denne utrolig gode glutenfrie sjokolademoussekaken i tre lag; brownies, sjokolademousse, og sjokoladeganache. Er den ikke kvalmende tenker du kanskje? Nei, absolutt ikke, den er bare utrolig god. Saftig brownies bunn, fløyelsmyk sjokolademousse og deilig sjokoladeganache blir jo ikke feil. Nei, denne glutenfrie sjokolademoussekaken må du bare prøve neste gang du skal bake kake.

Det er enkelt å gjøre kaken laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

For deilig glutenfri sjokolademoussekake trenger du: 

Brownies

 • 150 g smør, smeltet
 • 350 g sukker
 • 50 g bakekakao
 • 100 g glutenfri fin melblanding
 • 2 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 2 klyper salt
 • 3 egg (M)

Sjokolademousse

 • 200 g god sjokolade (ca. 50 %)
 • 100 g usaltet smør
 • 2 gelatinplater
 • 4 eggeplommer
 • 4 eggehviter
 • 2 klyper salt
 • 100 g sukker

Sjokoladeganache

 • 75 g mørk sjokolade (70%)
 • 1 dl kremfløte
 • 1 klype maldonsalt

Pynt

 • 25 g mørk sjokolade, finhakket

Slik gjør du

Brownies

1. Sett ovnen på 165 grader varmluft. Ta frem en springform på 24 cm i diameter. Smør kantene og legg bakepapir i bunnen.

2. Smelt smøret. Mål opp sukkeret og tilsett i gryten. Sett ned varmen litt og la sukkeret smelte med i et par minutter.

3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett ett og ett egg og rør deigen glatt.

4. Fordel deigen i kakeformen og stek midt i ovnen i 25 – 30 minutter. La avkjøles i formen.

Sjokolademousse

5. Ha gelatin i en bolle med kaldt vann. Grovhakk sjokoladen og sett til side. Skill eggeplommene fra eggehviten.

6. Pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett så sukkeret litt etter litt. Pisk til stiv marengs (du skal kunne snu bollen uten at noe beveger på seg).

Mens eggehvitene piskes smelter du smøret. Skru av platen så fort det har smeltet. Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett i smøret. Tilsett så sjokoladen. Vent med å røre til sjokoladen har smeltet. (Obs. Dersom sjokoladen ikke smelter eller sjokoladeblandingen tykner setter du platen på 1 (det laveste).

7. Tilsett en og en eggeplomme i sjokoladeblandingen og rør sammen. Vend så marengsen inn i sjokoladen ved bruk av en slikkepott. Obs bland så få ganger som  mulig, jo mindre du rører jo mer luftig blir sjokolademoussen.

Sett sammen kaken

8. Ta frem browniesen. Skjær rundt kanten av formen og løsne kakeringen. Skjær av evt. høye kanter. Snu browniesen på hode og løsne bakepapiret før du legger den over på et kakefat så bunnen vender opp. Sett kakeringen på. Fordel så sjokolademoussen over og glatt ut toppen så den er så rett som mulig. Sett formen i kjøleskapet og la stå her i 3-4 timer.

Sjokoladeganache

9. Grovhakk sjokoladen til ganachen. Varm opp fløten til den ryker (den skal ikke koke). Skru av platen og tilsett sjokoladen. La stå til sjokoladen har smeltet (ikke rør i den). Når sjokoladen har stått i et par minutter rører du den glatt og blank. Smak til med litt salt. La avkjøles til romtemperatur.

10. Ta kaken ut av kjøleskapet. Skjær rundt kanten av kakeringen og løsne den fra kaken. Fordel sjokoladeganachen over kaken og fordel i et tynt, jevnt lag ved hjelp av en slikkepott. Dra slikkepotten eller en spatel rund kanten av kaken.

11. Finhakk sjokoladen og dryss over. (Om du liker smaken av salt  sjokolade så kan du drysse over litt havsalt også). La stå i kjøleskapet i 20 minutter eller lenger til sjokoladeganachen har stivnet.

Nyt!

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse erstatter du smøret med laktosefritt smør, fløten med laktosefri fløte og bruker sjokolade uten melk – feks en fra Lindt eller Odense.

Ved melkeallergi bruker du margarin uten melk, soyafløte og sjokolade uten melk – feks den fra Lindt eller Odense.

Legg inn en kommentar