Bananbrødet er en av oppskriftene jeg baker oftest på bloggen (den finner du her). Perfekt til kveldskos i hverdagen når man har lyst på noe godt og sunt. Her får du en litt søtere vri på bananbrødet, med sjokolade og søtet med honning.
Som mange andre, er jeg forkjemper av å ikke kaste mat og derav bruke det vi har og gjerne gi nytt liv til mat som ikke lenger er like ettertraktet. En av de mindre attraktive matvarene hos oss er brune bananer. Det er alltid de harde bananene som går først. De som har fått litt brune flekker blir liggende. Men så er det jo sånn at de med brune flekker er perfekte til bakst. De er myke, naturlig søte og gir en fantastisk saftighet til bakverket.
Om du ønsker kan du bake oppskriften som bananmuffins istedet. Fyll da et muffinsbrett med plass til 12 muffins.
Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.
Så over til dette deilige glutenfrie bananbrødet med sjokolade.
Du trenger
- 140 g GF havregryn
- 110 g glutnfritt mel
- 1 toppet ss nøytral olje eller kokosolje
- 1 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 1 toppet ts bakepulver
- 3 – 4 modne bananer – ca. 275 g
- 1/4 ts salt
- 3-4 ss flytende honning
- 100 g yoghurt naturell
- 3 egg
- 100 g sjokolade, grovhakket
Utstyr
- Blender, stavmikser eller foodprocessor. Har du ikke dette må du bruke glutenfritt havremel og mose bananen godt.
- Liten brødform (1 liter) eller muffinsbrett.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme).
2. Bland sammen de tørre ingrediensene. Del bananene i mindre biter og tilsett. Ha så i egg, yoghurt og olje. Kjør røren glatt med stavmikser el.
Grovhakk sjokoladen og bland den inn. La stå i ca 5 minutter.
3. Smør brødformen med litt nøytral olje og legg bakepapir i bunn. Fordel deigen og stek på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.
4. La bananbrødet hvile litt i formen. Skjær rundt kanten og velt ut av formen. La avkjøles videre på rist.
Oppbevar bananbrødet i kjøleskapet. Det holder seg saftig og godt i flere dager.
Baketips
Du kan gjerne bake bananbrødet i muffinsbrett, da går det mye raskere. Stek de da i 12-15 minutter.
Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri yoghurt. Ved melkeallergi bruker du soyayoghurt. Bruk da mørk sjokolade uten melk.