Fin bakst

GLUTENFRIE FINE RUNDSTYKKER ELTEFRIE

Disse glutenfrie fine rundstykkene er innmari gode på smak. Jeg har brukt havre i oppskriften for å få den gode smaken og konsistensen.. Har du prøvd å bake eltefritt enda? Det er virkelig å anbefale. De beste glutenfrie rundstykkene er eltefrie synes jeg. Da får smakene god tid til å utvikle seg, og meltypene får trukket til seg væsken. Ferdig stekt er rundstykkene luftige, myke og saftige. Eltefrie rundstykker krever litt mindre arbeid (fordi du slipper å elte deigen), men du må røre sammen deigen kvelden før.

Så her kommer oppskriften på eltefrie glutenfrie fine rundstykker, bakt med rene melsorter. Server til varm suppe med aioli eller hummus, eller spis som de er med godt smør.

Oppskriften gir 10-12 eltefrie rundstykker.

Du trenger

 • 130 g rismel
 • 150 g maismel
 • 200 g GF havregryn
 • 15 g fiberhusk
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts tørrgjær
 • 650 g  romtemp. vann (ca. 20 grader)*
 • Mel til utbaking (feks jyttemel)

*Obs vannet skal ikke være fingervarmt (37 grader). Det skal være romtemperert.

Slik gjør du

1. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett vannet (romtemperert), og bland sammen med en slikkepott. Pass på at det ikke er klumper i deigen eller mel i bunnen av bakebollen. Deigen skal være klissete.

Dekk bakebollen med plastfolie og kjøkkenhåndkle, og sett til heving på kjøkkenbenken i 12 -18 timer.

2. Morgenen etter setter du ovnen på 225 grader. Sett inn muffinsbrettet.

3. Elt deigen i bakebollen ved bruk av en slikkepott. Deigen skal nå være litt klissete men samlet. Ha mel på benken (gjerne jyttemel om du har det) og velt deigen ut. Kna og brett deigen. Dryss mel under for hver gang du snur på deigen. (Det er viktig at du fortsetter å tilsette litt og litt mel til du kan jobbe med deigen. Den skal ikke klisse men være fast og fin.)

4. Del deigen i 10 – 12 emner og form hver av emnene til rundstykker. Pensle hver av rundstykkene med egg eller melk og dryss over valmuefrø eller sesamfrø.

5. Ta muffinsbrettet ut av ovnen og fordel rundstykkene i. Sett tilbake inn i ovnen og senk varmen til 200 grader. Stek rundstykkene i ca. 25 minutter.  Stek heller litt for lenge enn for kort, om du er usikker.

6. La rundstykkene avkjøles på rist og vent med å skjære i de til de er helt avkjølt.

6 kommentarer om “GLUTENFRIE FINE RUNDSTYKKER ELTEFRIE

 1. De Var deilige 👌 òg så god fin deig, lette å bake ut, og hevde perfekt under steking, på første forsøk 👍 Det blir flere!! 😀
  Windi.

 2. Hei:) Anbefaler du å fryse de eller holder de seg ett døgn på benken? Takk for (nyoppdaget) fin blogg🤩

  1. Hei, de holder seg fint synes jeg. Litt som vanlig hjemmebakt brød egentlig, aller best nybakt men gode dagen etterpå også 🙂

Legg inn en kommentar