Søt bakst

GLUTENFRIE BRUNE PINNER

Brune pinner til blogginnlegg_lav

Annonse kokebok jul_oppskrifter_FINAL

Liker du pepperkaker så tipper jeg du liker brune pinner. Brune pinner minner nemlig om pepperkaker, men konsistensen er litt annerledes også er de tykkere og toppet med mandler og sukker. Det var en leser som lurte på om jeg hadde en oppskrift på glutenfrie brune pinner. Og det, det hadde jeg, den hadde bare ikke sett dagens lys enda. Så kjære leser, denne oppskriften på glutenfrie brune pinner den er til ære for deg.

Det er lett å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.

Du trenger

 • 200 g brunt sukker
 • 200 g smør, romtemp.
 • 1 eggeplomme (M/L)
 • 1 ss lys sirup
 • 250 g glutenfritt mel*
 • 1 ts kanel
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts natron

* Jeg foretrekker TORO Glutenfri fin kakemiks.

Pynt

 • 1 eggehvite, til pensling
 • 100 g mandler, grovhakket
 • 2-4 ss perlesukker

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader (over- og undervarme).

2. Pisk smør og sukker sammen til det er luftig. Skill hviten fra plommen og sett eggehviten til side. Tilsett eggeplommen og sirupen i bakebollen. Rør inn.

3. Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett i bakebollen. Bland sammen og kna så deigen sammen til en ball. Pakk inn i plast og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Grovhakk mandlene.

4. Del deigen i 4 emner og trill til tykke pølser. Sett pølsene på et stekebrett med bakepapir og trykk de ut til de er ca. 1 cm tykke. Pensle med eggehviten og strø over hakkede mandler og perlesukker. Stek midt i ovnen i 10 – 12 minutter.

5. Når de har fått en fin brun farge er de ferdige. Da tar du pizzahjul el. og skjærer de forsiktig opp i ønsket bredde. La avkjøles på stekeplaten før du flytter de over på rist.

Oppbevar de glutenfrie brune pinnene i en lufttett boks, så holde de seg lenge.

Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bytter du ut smøret med laktosefritt smør. Ved melkeallergi benytter du melkefri margarin.

Brune pinner til blogginnlegg_lav

7 kommentarer om “GLUTENFRIE BRUNE PINNER

 1. Laget brune pinner for første gang, deigen ble veldig tørr og vanskelig å samle også etter 1/2t i kjøleskap. Hva har jeg gjort feil?

 2. Tusen takk for en super oppskrift! 😀 Jeg bakte disse i dag, og de ble veldig gode! Jeg tviler på at noen kan smake at disse er glutenfrie. Deigen var veldig klissete da jeg satte den i kjøleskapet, men var fin å jobbe med etter at den hadde stått kaldt.

  NB! Anbefaler å bruke to brett, da de fløt ganske ut og nesten endte som én stor kake hos meg. =)

 3. takk for kjempebra oppskrift. Istedet for og rulle de ut, lar jeg være å legge deigen i kjøleskap, men benytter sprøytepose som jeg klipper til litt større åpning på istedet. 🙂 så bruker jeg også litt pshyllum fiber. Ikke skall altså.

Legg inn en kommentar