
Sprø, litt seige og sukkersøte. Det er haveflarn det. Og de er minst like gode som glutenfrie – det er ihvertfall helt sikkert. Tro meg disse glutenfrie havreflarnene varer ikke lenge – ett tygg og du er hekta.
Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst i innlegget.
Oppskriften gir ca. 35 glutenfrie havreflarn.
Du trenger
- 100 gram smør, smeltet
- 100 g GF lettkokte havregryn
- 100 g sukker
- 60 g glutenfritt mel*
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 klyper salt
- 2 – 4 ss lettmelk
*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Smelt smøret og sett til avkjøling. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett så smøret og 1 ss melk. Rør sammen. Tilsett så 1 ss melk til. Deigen skal akkurat henge sammen. Om det ikke gjør det om du prøver å kna den, så tilsetter du en ss til.
3. Sett i små rundinger på bakepapir ved hjelp av to teskjeer. Trykk litt ned. De vil flyte ut. Ha litt mellomrom mellom hver, da de vil flyte ut. Teststek gjerne en først.
4. Stek havreflarn midt i ovnen i 12-15 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. De skal være fine og gyldne i kanten.Allergiinfo
Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefritt smør og laktosefri melk. Ved melkeallergi bruker du margarin uten melk og soyamelk (uten tilsatt sukker).
Følg bloggen via instagramprofilen min: glutenfrihet.no
