Søt bakst

GLUTENFRI BROWNIES TIL JUL

Julebakst trenger ikke bety 7 slag. Det kan også være baksten du liker aller best med en litt julete vri. Her får du derfor oppskriften på en litt julete glutenfri brownies med smak av appelsin.

Jeg har brukt pepperkakeform til å lage juletrebrownies. Det som blir til overs etter du har trykket ut juletrærne kan du spise, lage cake pops av eller skjære i små firkanter, dekke med sjokolade og servere som konfekt. Eller så kan du gjøre det superenkelt ved å lage avlange trekanter i stedet for å bruke former.

Melkeallergi? Det er enkelt å gjøre oppskriften melkefri, se nederst i innlegget.

Du trenger du: 

  • 150 g smør, smeltet
  • 350 g sukker
  • 5-6 ss bakekakao
  • 100 g glutenfri melblanding*
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3 egg (M)
  • 2 klyper salt
  • 1/2 appelsin, skallet

*Jeg bruker TORO glutenfri kakemiks

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 165 grader varmluft. Vask appelsinen og tørk den godt med litt kjøkkenpapir. Bruk et zesterjern eller lignende og riv skallet fint. Du skal kun rive det ytterste, oransje skallet. Dette er viktig, hvis ikke vil du få en besk smak.

2. Smelt smøret i en kjele. Sett ned varmen og tilsett sukkeret. La smelte på lav varme i noen minutter. Sett til avkjøling.

3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett sukkersmøret og rør inn ved hjelp av en tresleiv eller lignende. Tilsett eggene, ett av gangen og rør deigen glatt.

4. Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne (maks 20 x 30 cm), (se tips). Stek midt i ovnen i  ca. 25 minutter. Kaken skal være litt rå når du tar den ut, altså ikke helt gjennomstekt. (Bruker du en mindre form må du steke den litt lenger).

5. La browniesen avkjøles i formen. Del kaken i store avlange trekanter, eller stikk ut juletrær ved hjelp av en pepperkakeform.

Dryss litt melis over og server gjerne med en kule vaniljeis og friske bringebær. Nyt!

Baketips

Når du skal dekke en kakeform med bakepapir er et triks å ta litt olje eller smør i formen først. Da kleber bakepapiret seg til formen. Hvis du  ønsker pene kanter, klipper du til papiret så det passer til bunnen av formen og smører kantene.

Allergiinfo

Er du allergisk mot melk eller laktose bruker du margarin uten melk istedenfor smør.

Legg inn en kommentar