Søt bakst

GLUTENFRI EPLEKAKE MED MOSTE EPLER

Denne glutenfrie eplekaken er til deg som liker eplekaken saftig og litt tung. Den er bakt med både eplemos og eplebåter, og selvfølgelig kanel. Kaken holder seg saftig og god, og kan fryses.

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri, se nederst.

For glutenfri saftig eplekake trenger du:

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 200 g GF mel*
  • 2,5 ts bakepulver
  • 0,5 dl skummet melk
  • 100 g mykt/romtemp. smør
  • 4 epler (2 moste og 2 i båter)
  • 3 ts kanel
  • 3 ss sukker

*Jeg bruker TORO glutenfri fin kakemiks.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader og gjør klar en kakeform på 24 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen og smør kantene.

2. Smelt smøret og sett til avkjøling. Visp sammen egg og sukker.

3. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett i deigen. Pisk inn. Skrell og mos to av eplene (med stavmikser el.) og bland inn i deigen.

4. Skrell de to andre eplene og del i tynne båter. Fordel halve deigen i formen. Dryss over 1 ts kanel og 1 ss sukker i et tynt lag og ha så over resten av deigen. Bland eplene med 2 ss sukker og 2 ts kanel. Trykk ned i deigen. (Obs. Unngå epler i midten).

Stek i 30-40 minutter på nederste rille. La avkjøles på rist og server med litt krem eller en kule is og nytraktet kaffe.

Baketips

Hvis du unngår eplebåter i midten av kaken, vil du få et saftigere resultat. Dette fordi midten stivner tilslutt og det tar ekstra lang tid om det er eplebåter i midten.

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri melk og laktosefritt smør. Ved melkeallergi  bruker du soyamelk uten tilsatt sukker og margarin uten melk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s