Søt bakst

GLUTENFRIE AMERIKANSKE PANNEKAKER


Når Ida Gran Jansen lanserer den beste oppskriften på amerikanske pannekaker, da er det bare å svinge vispen og gjøre den glutenfri.

Disse glutenfrie amerikanske pannekakene er skikkelig gode. Luftige og  myke. Og som pannekaker flest går de lynraskt å lage.

Det er enkelt å gjøre oppskriften laktose- eller melkefri. Se nederst.

 For glutenfrie amerikanske pannekaker trenger du:

  • 2 egg (M/L)
  • 2 ss sukker
  • 2 ss nøytral olje (feks solsikke)
  • 150 g yoghurt naturell
  • 1 dl vann (100 g)
  • 155 g GF mel*
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/2 – 3/4 ts salt
  • Smør til steking

*Jeg har brukt TORO Glutenfri fin melblanding.

Slik gjør du

1. Visp sammen egg og sukker i en bolle. Tilsett yoghurt, vann og olje og visp inn.

2. Bland sammen de tørre ingrediensene og visp raskt sammen til en klumpefri røre.

3. Varm pannen opp med litt smør. Når pannen er god og varm setter du den på middels høy varm. Stek pannekakene til de er fine og gylne på hver side. Legg over på rist.

Server med det du liker aller best; blåbær, syltetøy, lønnesirup el.

Allergiinfo

Ved laktoseintoleranse bruker du laktosefri yoghurt naturell og laktosefritt smør. Ved melkeallergi bruker du soyayoghurt naturell og margarin uten melk.

**Inspirasjon til oppskriften er hentet fra bloggen til Ida Gran Jansen. Jeg har gjort oppskriften glutenfri **

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s