Søt bakst

GLUTENFRI ENERGIBAR MED NØTTER

Med glutenallergi er det ikke alltid lett å få opp blodsukkeret når man er på farten. Derfor er energibarer perfekte. De er små og perfekte å ha med i vesken for påfyll av energi. Disse glutenfrie energibarene inneholder chiafrø. Chiafrø har et høyt innhold av næringsstoffer og karakteriseres som «supermat». Barene er i tilegg rike på proteiner og sunt fett fra nøtter. Ikke er de vanskelig å lage heller.

Utfordringen her er å ikke spise opp alle hjemme. De er nemlig ganske så gode disse glutenfrie energibarene. Så det kan nok hende at du bør lage dobbel oppskrift.

For 12-16 glutenfrie muslibarer trenger du:

  • 200 g mandler, grovhakket
  • 100 g cashewnøtter (uten salt), grovhakket
  • 3 ss honning
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 dl eplejuice
  • 40 g chiafrø
  • 15 g puffet ris
  • 1/2 ts salt
  • 100 g mørk sjokolade (50-70%), smeltet

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 175 grader (over- og undervarme)

2. Grovhakk mandler og cashewnøtter og fordel på et stekebrett med bakepapir. Sett inn midt i ovnen og stek i 10-15 minutter. Rør et par ganger under steking og følg med så de ikke blir brent. (La ovnen stå på etter steking).

3. Ha honning og peanøttsmør i en liten kjele og varm opp på middels høy varme. Rør sammen og sett til side. Tilsett eplejuice og visp sammen. Sett til avkjøling.

Ha alt det tørre i en bolle og tilsett nøttene. Rør så sammen og tilsett peanøtt-honningen. Bland godt sammen.

4. Ha røren på den ene siden av stekebrettet. Trykk ut til en firkant på ca. 23×15 cm. Bruk en slikkepott el. og trykk deigen godt ned så massen blir hard og tett – dette er viktig for at barene skal holde seg sammen. Jeg pleier å bruke aliminiumsfolie som gjerde for å sikre at den holder seg på plass.

5. Sett inn i ovnen på nederste rille og la steke i 15-20 minutter (fortsatt på 175 grader). Energibarene er ferdig når deigen har satt seg – kjenn etter på toppen om den kjennes hard. La avkjøles i formen i ca 1 time.

6. Sett så formen inn i fryseren. La stå her i en time til (de kan gjerne stå lenger). Når barene har stivnet er de klare.

7. Grovhakk sjokoladen og smelt over vannbad. Ta barene ut av frysereren og fordel sjokoladen over. Del så i ønsket størrelse og legg tilbake i fryseren i en lufttett boks.

Pakk en energibaren inn i matpapir og ta med deg i vesken for påfyll av energi; om du klarer å vente med å spise den da 🙂 Den tiner nemlig opp etter kort tid og smaker fantastisk med en kopp kaffe.

 

Legg inn en kommentar